Kategorier

Frihed og mammon

Vi er mange, der har støttet tegneren Kurt Westergaards sag ved at melde os til netværket Kurt Westergaard-supportFacebook. Andre har skrevet og talt til støtte for manden – i denne omgang stort set alle danske aviser. Som oftest er det jo en gratis omgang for den enkelte, men når det begynder at gå ondt '“ særligt på pengepungen '“ så er det en helt anden sag, og det ser man et klokkeklart eksempel på nu:

Kurt Westergaard kan ikke længere bo på noget hotel i Danmark, for der er ingen, der tør indlogere ham. Den bekvemme begrundelse er: Frygt for andre gæsters sikkerhed. Westergaard selv forstår godt beslutningen.

HORESTA og åbenbart alle hoteller i Danmark bør man jo takke for denne klare udmelding. Man vil ikke være med til at bakke op om ytringsfriheden, så fremt at det koster penge eller at man skal yde lidt for dem som er kommet i klemme ved at have benyttet sig af sine frihedsrettigheder.

Jeg personligt vil vitterligt gerne støtte en hotelkæde, som i denne situation udviser en forbilledlig civil courage og eksempelvis tager et medansvar for at beskytte Westergaard. Hvorfor er der intet mandfolk i hotelverdenen, som tilbyder Kurt Westergaard et hotelværelse? Hvad er det dog for nogle kræmmersjæle, der åbenbart styrer hotelbranchen og som gør alt '“ selv vores ytringsfrihed – op i penge. Har I ingen skam i livet?

(Undskyld til læserne for, at jeg i ovennævnte lyder som en gammel sur og indebrændt socialist.)

N.B: Dejligt at se mange andre danske træder i karakter og tilbyder Kurt Westergaard husly.

Update: Ser nu at der faktisk findes hoteller som tager medansvar. Hotel Kronprins Frederik i Fredericia, Hotel Royal i Ã…rhus og Best Western Hotel Hebron i København stiller sig til rådighed for Kurt Westergaard samt SAS Radisson Scandinavia Hotel. Respekt!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Frihed og mammon”

Ja, udviklingen i Westergaards sag er skammelig for danskere.
Men, Vi er jo grundlæggende en nation, hvis -oprindelige – befolkning nedstammer fra generationer af grødbønder, som traditionelt altid har skuttet sig ved truslen om udfordringer, der kunne gå ud over middagsluren.

Jarl, jeg troede at du havde styr på det.

Menneskeret – og altså også ytringsfrihed – er menneskets ret overfor STATEN. Hotellerne er ikke bange for statens indgreb, for så skulle de lade være med at have 15-årige boende, hvis de har udtalt sig til TV-avisen.

Det gør meget ondt, når selv libertarianere betragter staten som så vidunderlig en magtfaktor at de synes at strafferetten er den sidste borgerlige rettighed.

Jeg troede at du havde læst http://www.kommunikationsforum.dk/Rasmus-Malver/blog/ytringsfrihed-en-forklaring-af-begrebet

Hej Jarl,

Jeg gætter på at hr. Westergaard kan låne en sofa på Artillerivej, for the time being…?

I øvrigt pudsigt at jeg læste det her indlæg samtidig med at jeg fik øje på en anden form for ‘kedelig mammon’ – nemlig de forbandet irriterende bannereklamer der blinker og forstyrrer. Der har endda sneget sig med i dit RSS-feed, øv! (og undskyld at jeg kommenterer på noget, der ikke har med det oprindelige indlæg at gøre, men jeg viste ikke, hvor man ellers kunne udtrykke sin utilfredshed til både dig og dine læsere)

Mvh Jacob Packert

2. Jeg betragter ikke mig selv som “libertarian” i dansk kontekst

Jeg er måske dum, men jeg forstår ikke dit indlæg. Hvem i alverden taler om “indgreb”, “Staten” eller “menneskeret”?

Hoteller må da gøre, hvad de vil i denne sag. Jeg taler om deres mangel på civil courage, selvopofrelse, mandsmod. Ring a bell?

3.
Kurt skal være velkommen. Jeg har en ledig lejelighed stående p.t. Så han er velkommen!

Ved du hvad? Kapitalisme er kommet for at blive! 😉 Jeg bruger meget tid på min blog. Så du må sgu leve med lidt reklamer.

[…] Jarls blog wrote an interesting post today on Frihed og mammonHere’s a quick excerptFrihed og mammon Af Jarl Cordua | 19. februar 2008 Vi er mange, der har støttet tegneren Kurt Westergaards sag ved at melde os til netværket Kurt Westergaard-support på Facebook. Andre har skrevet og talt til støtte for manden – i denne omgang stort set alle danske aviser. Som oftest er det jo en gratis omgang for den enkelte, men når det begynder at gå ondt '“ særligt på pengepungen '“ så er det en helt anden sag, og det ser man et klokkeklart eksempel på nu: Kurt Westergaard kan ikke læng […]

Hvis han kommer til Struer er han meget velkommen til at låne en sofa… men da han nok har familie så min to-værelses er næppe ret god.

Rasmus Malver vrøvler og knepper fluer. Hvorfor skal Malver forsøge at forplumre debatten.

Det falder ikke ind under ytringsfriheden at opfordre til vold som malver åbenbart tror.

Hr. “friKapitalist”, har du et rigtigt navn – og er det mon Rasmus Paludan?

Anyway, Jarl og anonyme hater; når der bliver skrevet “Man vil ikke være med til at bakke op om ytringsfriheden” om en privat, som følge af den privates handling overfor en anden privat, så betragter jeg det som en fejlfortolkning. Hvis det er om mandsmod, bakker jeg op om det, men det står der ikke.

Ytringsfriheden er friheden for ikke at blive straffet af staten for sine ytringer. Ingen har talt om at straffe Kurt Westergaard for sine ytringer.

Kun staten har talt om, at andre måske har tænkt på at lægge planer om at dræbe ham.

Der ér en forskel. Selv FN’s Hina Jilani har kritiseret den danske debat og fængsling for ytringer, så jeg står heldigvis ikke alene.

For anonyme mand; jeg har en uddannelse i menneskeret – og har undervist i det, på KU, i 3  ½ år, så jeg kan med rimelig sikkerhed fortælle dig, at det falder under ytringsfrihedens beskyttelse at opfordre til vold. Om 5 (2) og 10 (2) er opfyldt, er op til EMD.

Lad være med at svine mig til, uden at turde stå frem.

Lukket for kommentarer.