Kategorier

Pind mere populær end nogensinde – i befolkningen

Pind bliver straffet, Venstre sætter Pind på plads. Venstre degraderer Pind.

Journalisterne lugter blod, men dagens mest omtalte politiske sag blev faktisk ikke diskuteret på V-gruppemøde her ved middagtid, hvor Søren Pind i øvrigt gav champagne i anledning af, at han havde fået et nyt job.

Sandt er det dog, at Søren Pind ikke længere skal skrive det retspolitiske oplæg, som Folketingsgruppen i sin tid bad ham om, og hvor han forinden først spurgte dem: 'Er I klar over hvad det er, som I beder mig om' for at sikre sig, at de var indforståede med, at et retspolitisk oplæg fra Pinds hånd var ensbetydende med et oplæg, hvor der ikke ville blive lagt fingrene imellem med hensyn til metoder m.v. (Se dagens Politiken)

Nu er debatten kørt af sporet. Det er delvist Pinds egen skyld. Hans forslag om elektroniske armbånd til særligt uvorne 12-årige og angrebet på Per Larsen er blevet brugt af Venstres retsordfører Kim Andersen og partiets politiske ordfører Inger Støjberg til at udstille Pind som rabiat.

Pinds forslag og udtalelser blev udlagt af dem som ren gakkelak-retspolitik og 'angreb på Politiet'. Ritzau-journalisten Kim Kristiansen hjalp også til at afspore sagen med sine forvrængede Pind-citater. Ikke så overraskende for Kristiansen har altid skrevet konsekvent negativt om V-politikeren.

Fogh havde næppe heller anden mulighed end at lægge afstand til Pind. Havde Fogh ikke gjort det, ville statsministerens udtalelser af pressen blive udlagt som om, at han ikke havde tillid til politiet og at regeringen gik ind for elektroniske armlænker til 12-årige.

På den anden side, så er Søren Pind stadig udenrigspolitisk ordfører. Store dele af befolkningen er ganske enige med mange af V-politikerens synspunkter. Hovedpersonen selv påstår på sin blog, at han har fået mere end 300 positive mails. Pinds popularitet i befolkningen er formentlig styrket og ganske mange i medlemmer af Venstres folketingsgruppe støtter nogle af hans synspunkter. Derfor lever han stadig og derfor er repressalierne forholdsvis små.

Men Christianborg-pressen analyserer sig alligevel sikkert frem til, at Pind er færdig, banket på plads og alt muligt andet af samme skuffe. Der skal jo nok være en politisk ordfører eller en spindoktor i V-pressetjenesten, som bekræfter dem i denne analyse. Men om et år eller to, så er Inger Støjberg næppe længere politisk ordfører, V-pressetjenestens spindoktorer og pressekorpset på Christiansborg sikkert også skiftet ud. Fogh er efter alt at dømme også væk.

Hvem tror I fortsat er med i politik? Nu endda mere populær i det borgerlige vælgerkorps end nogensinde. Prøv at gæt?

Og just for the record. Selvfølgelig er dette et partsindlæg.

Her er i øvrigt også et partsindlæg. Forfatteren – som hæver sin hyre i det Berlingske hus – vil tilsyneladende af en eller anden grund bare ikke være åben om det.

Men ikke alt er den rene elendighed. Netavisen 180graders leder onsdag får vist sagt, det der skal siges om talentudviklingen i Venstre.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Pind mere populær end nogensinde – i befolkningen”

Pind er jo stadig med i Udenrigspolitisk nævn og har en USA-venlig linje der på ingen måde er yderliggående i forhold til Fogh’s linje, så på det udenrigspolitiske tror jeg helt sikkert vi tit vil høre ham udtale sig, og han er et menneske der tror på sagen og gerne stiller op til verbale smæk. Så jeg er helt sikker på at Pind har en fremtid.

Hvordan ved du hvem der skriver Ritzaus ‘telegrammer’?

Her er der en anden politiserende Ritzauer .. Islamisk Trossamfund er moderate:

“Med et usædvanligt skarpt ordvalg kritiserer SF’s formand, Villy Søvndal, både den islamistiske organisation, Hizb ut-Tahrir og talsmanden for det moderate Islamisk Trossamfund.”

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article976439.ece

I dag kunne Ritzau også skriver at Pind skulle til kammeratelig samtale – et udtryk Ritzau ikek brugte om Kamal Q’s møde med Sohn forleden.

Jarl;

Hvis nu Thomas Larsen en dag støder ind i dig på Toga Vinstue, tror du så han har noget pænt at sige til dig ? 🙂
Eller skal i udenfor og afgøre det…

Er iøvrigt enig i din vurdering af Pinds situation.

Pind havde da en åbenbar pointe, i situationen.

Men skulle den nu lige have været fyret af i pressen, lige medens “lokummerne” brændte – både i gaderne, og på “Borgen”

(Kbh politi, og andre politikredse, havde jo helt åbenlyst tabt grebet om situationen (vinterferie a la Ritt??))
Og den vestre side af Polititorvet, (Rigspolitichefen) måtte til sidst rykke ind/ud med stabsmæssig, og mediemæssig, førstehjælp.

Men, som allerede anført, ikke et negativt offentligt ord om politiet (vi er jo også midt i en overenskomstsituation!!)

Det kan umuligt skade Venstre at en’ har strammet skruen lidt.
Lige før jeg endte på denne blog, så jeg lige en notits i JP om en biljagt i formiddag på Silkeborgvej, hvor 5 helt unge kørte ræs i en stjålen bil, og først blev stoppet da politiet fik en container bil til stille sig på tværs.
Helt ærlig jeg kan ikke se at begrænsede bevægelses rettigheder er en urimelig straffemetode, og ned til helt unge, når nu ders forældre ikke helt orker at følge med.
Jeg tør slet ikke tænke på hvad en lignende handling ville have resulteret i i 50’ernes Himmerland. Jov det vidste vi godt for en sikkerheds skyld blev vi mindet om det hver gang vi paserede Vitskøl på vejen til Løgstør.

Nå, nå ser man det. Den officielle holdning hos Venstre er altså at Pind tabte fordi han talte for meget om manglende integration og for lidt om bekæmpelse af ulighed…
Det er så fint at have Thomas Larsen til at fortælle os hvor usselt tingene forholder sig i det parti. Nøj – hvor går der lang tid før jeg finder hjem til Venstre igen!

/Nicolai

Kære Jarl.

At du via en Pind-disclaimer selv bekender, at du er forudindtaget overfor styrvolten gør ikke din analyse hverken værre… eller bedre. 🙂

Men faktisk synes jeg at Pinds første primalskrig i Politiken var interessant. Læser man artiklen inde i avisen, var jeg på lange stræk enig for så vidt angår empirien. Men det kniber stadig at følge med, når Pinden omsætter sine fakta til praktisk politik. Man kan måske endda sige, at Pind har alle de rigtige begrundelser for den forkerte politik.

Blandt andet bevægede han sig ud i nærheden af en anbefaling af selvtægt og borgernes ret til selvforsvar med våben i hånd. Det mindede lidt for stærkt om logik på Chuck Norris-niveau.

Lige præcis dér endte i øvrigt også Ole Birk Olesen i P1 Debat tidligere på ugen, hvor han piskede ud ad tangenten på melodien om, at indvandrerunge på overførselsindkomster dominerer balladen i gaderne.

Ergo er stigende kriminalitet en logisk følge af, at vi har et velfærdssamfund med alt for rigelige overførselsindkomster, mente 180graders-redaktøren.

Derfor medfører forbud mod at bære våben kun, at lovlydige borgere i den ufrie velfærdsstat er prisgivet de vilde horder, som jo vil blæse lov og orden en lang march – anytime.

Derfor mente Birk Olesen tilsyneladende, at det logiske svar på bål i gaderne er en liberalisering af våbenlovgivningen!

Ja, nemlig ja. Dér blev riffelløbet så sandelig vendt 180 grader!

@Henrik Rasch: Jeg er glad for, du var enig i artiklen i PS. Men mit problem var jo netop, at jeg strakte mig så langt jeg kunne ved at nævne to forslag – ud af en lang række (29) endnu ikke offentliggjorte – netop fordi jeg af hensyn til det videre arbejde ikke kunne sige mere – eller være mere konkret. Det gik så galt alligelve:-) But what the h….. Thats life!

Lukket for kommentarer.