Kategorier

En nødløgner trækker i land

S-gruppeformand Carsten 'unforgiven' Hansen trækker nu lidt i land på sine tidligere udtalelser om det 'utilgivelige' ved Jeppe Kofods bestigning af en ungmø på et DSU-kursus i påsken. Efter at fyldt medierne og alle os andre med løgn og latin i den sidste uges tid, så er tiden nu kommet til, at det en engang så fordømmende flammesværd Hansen, som en anden pryglet hund inden han kravler tilbage i sit hul for at slikke sårene, forklarer sig.

– Skal jeg fortryde noget, så er det, at jeg brugte udtrykket, at det var utilgiveligt, hvad han havde gjort. Jeg skulle i stedet have sagt, at det var uacceptabelt. Det skete i kampens hede, og det gik nok lidt stærkt, siger Carsten Hansen til B.T.

Fra JP:
Alligevel fastholder Hansen, at han var nødt til at reagere på DSUs klage over Jeppe Kofods opførsel, fordi Kofod i sin egenskab af udenrigsordfører var udsendt af folketingsgruppen til at holde oplæg på stævnet.

– Jeg er ikke nogen puritaner eller den store moralist, men han forbryder sig mod de interne regler i DSU, som han selv har været med til at skrive under på. Derfor har de nu bortvist ham, siger Carsten Hansen.

Netop det punkt har for ham hele tiden vejet langt tungere end den omstændighed, at pigen kun er 15 år. Carsten Hansen er heller ikke voldsomt optaget af den store aldersforskel på 19 år imellem pigen og Jeppe Kofod, som er 34 år.

– Havde de mødt hinanden på et diskotek, var der slet ikke nogen sag. Men nu skete det altså i DSU-regi, og det må man ikke, siger Carsten Hansen.

'¦'¦'¦'¦..

Ja ja bedre sent en aldrig, men Hansens troværdighed bliver ikke meget bedre af, at han nu formentlig binder os en ny historie på ærmet. Skulle Kofod være en 'en udsending' fra folketinggruppen. Det lyder utroværdigt. Det er da næppe et arrangement, hvor Kofods deltagelse forinden er clearet af med gruppeformanden.

Det lyder i øvrigt som om at gruppeformanden nu mener, at hele sagen i virkeligheden er et rent DSU-anliggende. Hvorfor skulle Hansen så blande sig? Så kunne DSU da bare fra starten have udelukket Kofod fra fremtidige arrangementer, nu hvor han åbenbart har overtrådt 'gummi-paragraffen'. Og pressen burde vel slet ikke have været indblandet? Eller hvad?

Det er morsomt med Hansen. Kort tid før sagen om Kofod rullede og historien løb på Christiansborg som en steppebrand spurgte journalister socialdemokratiets gruppeformand om han vidste, hvad sagen drejede sig om, men Hansen havde skam ingen anelse. Men ganske kort tid efter blev den famøse pressemeddelelse udsendt af S-pressetjenesten and the rest is history. Altså: S-gruppeformanden stak medierne en plade. Nu ved Christiansborg-pressen til en anden god gang, at Hansen står klar til at fylde dem med løgn, når han er presset.

Senere bildte Hansen så alle danskerne ind, at Jeppe Kofod selv havde trukket sig fra sine poster og i øvrigt selv formuleret pressemeddelelsen.

Carsten Hansen har opbrugt kvajekvoten, så der er ikke plads til flere bommerter nu. Et gratis råd til Hansen er i fremtiden helt at undlade med at lyve overfor journalisterne. Det betaler sig ikke. Og det gør det heller ikke, når man taler usandt overfor vælgerne for den sags skyld.

Men vi må vel tilgive den “utilgivende”.

P.s. Og imens kan vi nyde de tre lækre søstre fra irske “The Corrs” synge “Your forgiven, not forgotten”. Det er i hvert fald den sang, som jeg har på læberne i dag.

Læs også Jakob Nielsens kommentar, hvor han vurderer S-formanden Helle Thorning-Schmidts ageren i sagen. lad det være sagt med det samme: Han er ikke imponeret. Bemærkelsesværdigt er det også, at S-ledelsen faktisk forsøgte at tvinge Kofod HELT ud af politik – i total modstrid med hvad Carsten Hansen har bildt befolkningen ind i en hel uge!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “En nødløgner trækker i land”

S-gruppeformanden har check på tingene. God mand at have for bordenden under en krise. Det skal der nok komme noget godt ud af. Og skulle det gå galt, kan han jo altid fortryde. I dette tilfælde er det jo trods alt KUN et menneske det gik ud over. Pinligt

toft: _To_ mennesker; der er (hvilket mange glemmer, dog ikke nødvendigvis dig) også en 15-årig pige, der – for nu at parafrasere Anne Knudsen – efter en tur i høet med Kofod efterfølgende har hørt manden på landsdækkende TV erkende moralske tømmermænd og fortrydelse oven på affæren, der måske har været mere end bare en affære for pigen selv. I al fald er fokus rettet unødigt meget på hende, som utilsigtet offer hun endte med at blive.

Lukket for kommentarer.