Kategorier

Fogh pakker Kronprinsen ind i vat

Regeringen har nu taget konsekvensen af, at Amalienborg trods utallige advarsler nægter at se realiteterne i øjnene og trække kronprins Frederiks IOC-kandidatur.

Så før kronprinsen på et eller andet tidspunkt dummer sig, så har statsministeriet mandsopdækket ham med yngre embedsmænd, der skal forhindre, at Frederik kommer galt af sted.

Regeringen erkender dermed blankt, at IOCs beslutninger kan være så politisk kontroversielle, at man ikke kan overlade det til kronprinsen alene at træffe afgørelser om, hvornår han skal afholde sig fra at stemme.

Fogh bakkede i går helt op om kronprinsens kandidatur. Han kan dårligt gøre andet, for kronprinsen er stadig meget populær i befolkningen. Samtidig er jeg heller ikke i tvivl om, at Fogh også mærker et pres fra stærke kræfter i dansk erhvervsliv, som er det netværk familien Glücksborg også trækker på, når den skal vinde forståelse for sagen.

Michael Kristiansen sagde på Tv2News i går, at statsminister gør det rigtige ved at mandsopdække kronprinsen med embedsmænd, da problemerne der måtte opstå som følge af Frederiks IOC-medlemskab i sidste ende alligevel vil ende på hans bord. Med alle støttepædagogerne omkring Frederik har Fogh nu indkredset problemerne, fået pakket tronfølgeren ind i vat og embedsfolkene kan forhåbentlig styre kronprinsen uden om de værste problemer, der måtte opstå, når han er valgt ind i IOC.

Det er en analyse, som jeg er meget enig i. Nu er denne sag formentlig lukket ned indtil videre og bliver først åbnet igen, hvis Frederik kommer galt af sted. Det må vi jo håbe for ham ikke sker. For hvis det går galt, så er det et stort ansvar, at han tager på sine skuldre. Der er ikke mange, der indtil videre synes, at kronprinsen har demonstreret nogen imponerende politisk tæft. Kandidaturet er en blomst, der alene er groet i Frederiks egen have, når man ser bort fra støtten fra Dansk Idrætsforbund og Kai Holm. Regeringen og Folketinget har i hvert fald ikke ønsket denne situation, hvor kongehusets upolitiske rolle er blevet anfægtet. Knapt en tredjedel af folketinget er direkte imod IOC-eventyret.

Desuden er der endnu engang blevet sat spot på Frederiks håbløse evner som kommunikator plus hele diskussionen om hans tilværelse, som mest bestående af dykkerferier og dragesejladser under milde himmelstrøg. Det sidste vil IOC-medlemskabet ikke ændre på, for IOC mødes kun én gang om året. Gudskelov tænker de sikkert i statsministeriet. Og på Amalienborg.

Læs mere om IOC her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

15 kommentarer til “Fogh pakker Kronprinsen ind i vat”

Siden 1849 har det danske Monarki og Folkestyre levet i en knivskarp balance, baseret på konsensus og gensidig respekt for realpolitiske ansvarsområder.

Vel bortset fra Påskekrisen i 1920, har balancen ikke truet med at tippe afgørende.

Nu er Frederik så blevet monteret i et politisk/administrativt gangstativ, som skal modvirke , at han snubler i andet end ordene, når han bevæger sig rundt i IOC ´s politiske vildnis.

Det er til at blive religiøs af, for os tilhængere af Monarkiet, som en væsentlig del af balancerne i vores nuværende Folkestyre og Forfatningssystem, med alle dets regler, og sædvaner.

Bliv ved med at gå den sti Frederik, jeg håber at du snubler så vi en gang for alle kan få pakket dig ned i en mørk tønde istedet.

Det er total lal, manden er på socialhjælp i mega størelse og har åbenbart en ik på nivue med en tenager, må gud bevare Danmark den dag han bliver konge sic:

Hej Jarl. Det var da godt at erfare, at så enkel en løsning kunne gøre næsten “alle” glade. “Sagen er formentlig lukket ned o.s.v.” Så har du da heller ikke sagt for meget. 😉

Din udlægning om presset fra erhvervslivet kunne da tyde på, at det åbenbart kniber med kommunikationsfortåelsen hos danske erhvervsledere. 😉

Hej Jarl
Jeg var en af dem der troede nyheden var en aprilsnar. Det var det så ikke. Forståelig løsning, men stadig helt vildt, at Frederik & Co har kunne presse denne her opstilling igennem. Det kunne være interessant at kende drøftelserne om sagen, der har været på hhv. Koordinationsudvalg og møder i departementschefkredsen. Der er åbenbart stor opbakning i befolkningen til, at Frederik stiller op. Nogen må vel have skønnet, at det var for svært at kommunikere det problematiske i opstillingen ud, så befolkningen kunne se det? Endvidere at Frederik har været så stædig, at han var villig til at gå ud med det, hvis han fik nej. Nogen bud?

Burde kronprinsen ikke tage til Afghanistan, ligesom sin engelske kollega? Det eneste konstruktive manden har lavet hele sit liv, har vel været at uddanne sig til frømand.

Så i krig med ham, så kan skatteyderne også få en tiltrænkt pause fra at skulle financiere ham og hans uduelige venners driverliv.

mbh
Niels

6. “Så i krig med ham, så kan skatteyderne også få en tiltrænkt pause fra at skulle financiere ham og hans uduelige venners driverliv.”

Nu skal vi ikke være for hårde ved Frederik. Det er i virkeligheden mere hans “uduelige” venner, der finansierer hans tilværelse end omvendt.

Man skal helst være minimum multimillionær for at hænge ud med kongehuset, men det er der vel heller ikke så meget nyt i.

Frederik låner et jetfly af Mærsk, dragesejlbåd af Harboe-bryggeren og sommerhus, biler mv. af sine nærmeste rige venner (hvis man altså skal tro ugepressen). Til gengæld bliver vennerne inviteret med til fest på slottet. Det er da en meget god deal for begge parter. Det skaber et billede af en jetset-prins, men han må da selv om hvem han omgås.

Men hvorfor skulle Frede ikke tage til Afghanistan? Personligt synes jeg, at det ville være en rigtig fin gestus til vore tropper der.

@Jarl

Jeg kunne jo indvende at det er skatteyderne der betaler gildet til hof-festerne, men ja du har ret, han må selv om hvem han omgåes. Men tror nu han ville havde godt af at mødes med nogle almindelige danskere engang i mellem – ligesom Frederik d.9.

Vi mangler tropper, og han har uddannelsen – samt endda en bror til at tage over hvis det værste skulle ske. Om vi får den ene eller anden dovne snob til konge kan vel være det samme.

mvh
Niels

9. Det er indiskutabelt, at skatteyderne finansierer løjerne ved hofgilderne. Og sådan vil et massivt flertal i befolkningen have det!

Det er et interessant forslag omend ret så teoretisk 😉 Ikke fordi at Frederik er en kylling, det tyder intet på, nok snarere tværtimod. Men det tillader regeringen næppe!

Men lad ham da komme ud og trykke vores drenge i hænderne og vise dem sin opbakning.

Så kunne man sende en faktura for denne PR-rådgivning til Kronprinsens nye spinfidus (Vi to kan så evt. dele i porten!) 😉

@Jarl

Jeg tror bestemt heller ikke Frederik er en kylling, jeg har stor respekt for frøerne. Du har sikkert ret i forhold til regeringen, men hvorfor egentligt? Når englænderne kunne sende Harry afsted hvorfor skal vi så stå tilbage?

Men ja, en køretur i en kampvogn, et smut med en helikopter og nogle billeder af prinsen i fragmentationsvest, sammen med de skægede svende ville være på sin plads.

mvh
Niels

“når man ser bort fra støtten fra Dansk Idrætsforbund”. Nå ja Jarl. DIF har jo også kun 1.630.000 medlemmer. Som om det betyder noget!

12. Dermed er samtlige medlemmer af DIF dvs. hver og én enige vel næppe enige i det geniale i Kongehusets idé om, at Kronprinsen fedtes ind i IOCs kongelige pamper-klub?

Så dumme er DIF trods alt ikke, så de forfægter det standpunkt, at der ligefrem er tale om et medlemskrav, at Frederik skal være IOC-kandidat.

13. Rolig nu. Den seneste opgørelse siger: 1.632.818, så jeg har trukket lidt fra 😉

Lukket for kommentarer.