Kategorier

Troels Lund og Jo Moore

Kan I huske Jo Moore? Det var hende pressekonsulenten i det britiske transportministerium, som i forbindelse med 11.9 2001 terroranslagene rundtsendte en mail til ministeriets presseafdeling med ordlyden:

“It’s now a very good day to get out anything we want to bury.”

Politiken bringer lørdag aften en historie om en lille dum sag for miljøminister Troels Lund Poulsen, som åbenbart spekulerer i de selvsamme kyniske taktikker som den herostratisk berømte Jo Moore:

Et “internt notat” fra Miljøministeriet er blevet rundsendt til ministeriets ansatte'¦..og åbenbart også til dagbladet Politiken'¦:

'Af notatet '“ der er en del af en såkaldt 'Kogebog', der udstikker retningslinjerne for alt fra brevskrivning til pressehåndtering og udarbejdelse af svar til Folketinget '“ fremgår det, at  »det er en god idé at forelægge flere initiativer på én gang i en samlet pakke.

For eksempel hvis det er to gode initiativer og en dårlig sag.

Ups. Hvad er det for noget, tænker de sikkert på Politiken. Vi må have en kloge-åge til at sige, at den slags fixfaxerier er uetiske:

– Det her er ikke i strid med juraen. Men det overskrider en etisk grænse, fordi man bruger samlede pakker til at foretage en eller anden form for vildledning af offentligheden, siger professor i offentlig forvaltning ved Aarhus Universitet, Peter Munk Christiansen, der mener, at det især er et problem, hvis en dårlig sag skal 'vente' på, at der kommer to gode sager, den kan pakkes ind i:

Oppositionen som ikke har så meget at grine ad i disse tider griber naturligvis muligheden for at banke hårdt til regeringens benjamin og anklage ham for manipulation:

– Det her viser, at der er tale om en meget kynisk minister, som går mere op i spin end i miljøets vilkår. Og det viser, at det ikke er ministerens førsteprioritet at få løst de problemer, vi har på miljøområdet, siger Benny Engelbrecht (S), der har fornøjelsen af at være medlem af Folketingets Miljøudvalg.

————————————————

Hvad kan vi udlede af dette?

1 At miljøministeriets ansatte næppe er vilde med Troels Lund Poulsen, siden at de lækker sådanne notater til pressen. De bør ikke være stolte – det er i småtingsafdelingen for whistebloweri. Det er lidt sølle og måske endda uetisk embedsmandsadfærd i min bog.
2. Uanset hvad så er Poulsens skriverier ikke i strid med juraen, sagde den kloge professor. Det har han vel ret i.
3. At Troels Lund Poulsens fortid som kommunikationsrådgiver og spindoktor for Ørestadsselskabet fornægter sig ikke. (Lidt for)Smart fundet på – og sikkert effektivt.
4. At Troels Poulsen er i fare for at blive stemplet som kyniker, hvis Benny Engelbrecht gør sit arbejde effektivt. Vi får se, hvad Benny duer til udi kalkunjagtens ædle disciplin.
5. At sagen næppe kan ødelægge “fars” 10 års jubilæum som Venstre-formand '“ en dag som Anders Fogh fejrede i går på sædvanlig kedsommelig vis ved at løbe rundt med sine facebook-venner i en skov, hvorefter at han bød på juice og siden tog hjem til fruen for at gå i haven. How very boring!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

11 kommentarer til “Troels Lund og Jo Moore”

Det som Politiken citerer er altså ikke ligefrem et fortroligt internt notat – det blev sådanset bare smækket op på intranettet til samtlige 3000 medarbejdere, så jeg tror ikke man skal læse for meget ind i at det blev ‘lækket’.

Havde du ikke tidligere – i spottende tone, forstås – talt for at bruge ‘far’-betegnelsen om den herre Bendt Bendtsen?

I denne forbindelse gør det mig ikke noget, men der har været tidligere anvendelser af navnet, hvis pointe jeg lige må genoverveje.

Småtingsafdelingen selvfølgelig, “men alligevel”, som personen uden motivation for videre uddybning plejer at sige. 🙂

1. Særdeles interessant oplysning.

Tænk at man kan være så inkompetent at man smækker den slags strategier på et Intranet hvor 3000 kan læse dem. Andre ville ikke engang turde at formulere dem i sit eget hoved.

Det er åbenbart jubel-amatører, der styrer pressen i Miljøministeriet, siden at de ikke har kunnet se at den slags strategier er stærkt kontroversielle. Jeg glæder mig til at høre om, hvem der har fået den blændende idé, at lægge det notat ud på intranettet. 😀

2. Næh, det mener jeg ikke. “Far” er Fogh 🙂

[…] Jarls blog wrote an interesting post today on Troels Lund og Jo MooreHere’s a quick excerptTroels Lund og Jo Moore Af Jarl Cordua | 19. april 2008 Kan I huske Jo Moore? Det var hende pressekonsulent i det britiske transportministerium, som i forbindelse med 11.9 2001 terroranslagerne rundsendte en mail til ministeriets presse med ordlyden: 'œIt's now a very good day to get out anything we want to bury.' Politiken bringer lørdag aften en historie om en lille dum sag for miljøminister Troels Lund Poulsen, som åbenbart spekulerer i de selvsamme kyniske taktikker som den herostrat […]

hvis det er sandt lugter det jo af at Troels Lund har noget at skjule… han virker lidt for smart. Men der skal jo nok findes en sag han har forsøgt at bortforklare eller lægges låg på, før der kan blive tale om en skandale.

Men udtalelsen kan blive noget man kører på i fremtiden, ligesom at Eva Kjers udtalelser om ulighed vil klæbe resten af hendes politiske liv, hvis da befolkningen stadig er lige så socialdemokratisk tænkende de næste 20 år.

Måske er det kedeligt med Foghs løbetur med Facebook-brugerne, men så kan han virke folkelig og ikke så elitær.

Problemet med Troels Lund Poulsen (V) er helt præcist at han med overlæg har valgt at vente med at fremlægge den kedelige rapport fordi der var et valg under udfoldelse på daværende tidspunkt. I stedet for at udlægge sagen med det samme forklarer han at han ikke havde kendskab til sagen – ja så vidt jeg husker fra tidligere artikler. Men det havde han og det er hans ansvar ikke at prioriterer sagers relevans i forhold til et kommende valgs værdi for ham selv og hans kollegaer.
Det er en kedelig sag og han burde omgående fyres og aftrædes med begrundelsen: Umoden mand som glemmer at det er borgerne han repræsenterer og ikke kun partiets eget interne spinmaskine.

Der er noget ulækkert over den mand.

Det lugter af at det er lækket med vilje – for at give spin et bedre ry end det fortjener. Hvis vi hver gang der er en dårlig sag får to gode til gengæld må det jo give et plus til den gode side, er der nok mange der vælger at tænke.

@ pkt. 3 så hører jeg nu altså snarere at TLP’s tid i Ørestadsselskabet var som en vellidt studentermedhjælp med næsen lidt lange nede i papirerne på printeren, så jeg tror sgu ikke det er der han har lært de smarte tricks 🙂

/Nicolai

7. Nej Troels har trods alt arbejdet med politik og kommunikation i 10-15 år, så fagligt er han da godt kørende – det er jo heller ikke en egentlig dårlig pressestrategi han har fået lagt for sit ministerium. Det er bare dumt at blíve opdaget!

Men hvad mener du med at han skulle have haft “næsen lidt for langt nede i papirerne på printeren”? Hvad har “Trolle” lavet? 🙂

Det bliver spændende at følge udviklingen i Troels’ ministerskab. Kombinationen af at være måske lidt for smart og at der tydeligvis er embedsmænd som har et horn i siden på ham, kan give nogle interessante resultater for manden, tror jeg.

Altså, indholdsmæssigt er det jo ganske forståelig strategi, men jeg undrer mig lidt over, at det er nødvendigt. Umiddelbart ville jeg tro, at det netop var den særlige rådgivers opgave at gøre det, som notatet taler om. Det virker da helt hul i hovedet at lade embedsmænd selv stå for at lancere dårlige sager.
For mig virker det som om, der er en dårlig rådgiver – ikke en dårlig minister. Tror sgu ikke Troels – med sin erfaring – ville finde på at lave sådan en strategi.

Lukket for kommentarer.