Kategorier

Danny vs. JR?

Det forlyder nu fra rygtesmedene omkring S-lejren, at MEP Dan Jørgensen skal stå i spidsen for Socialdemokratiets EP-valg til næste sommer. A seyer wælbekomme! Det er da en uriaspost, der vil noget. På den anden side, så kan 32-årige Jørgensen nu glæde sig over, at han som spidskandidat er helt sikker på at blive valgt til Europa-Parlamentet. I fald han var blevet sekundært placeret, så kunne Jørgensen risikere at ryge helt ud. I et EP-valg uden Nyrup som spidskandidat vil socialdemokraterne som minimum miste deres ene mandat '“ og uden en markant figur, så er det næppe usandsynligt, at kun tre socialdemokrater ville kunne pendle mellem Bruxelles og Strasbourg de næste år. Tre socialdemokratiske MEP'ere har faktisk været reglen. Jeg ønsker Dan Jørgensen held og lykke. Han får rigeligt brug for det.

I Venstre-lejren har tre politiske has-beens Charlotte Antonsen, Jens Hald Madsen og Hanne Severinsen valgt at afslutte deres politiske karriere i Bruxelles. Også de skal ønskes al mulig lykke til. Hvis det bliver én af de tre, der står i spidsen for Venstre, så bør Dan Jørgensen ikke ryste alt for meget i bukserne. I det politiske miljø går snakken stadig om Jens Rohdes overvejelser. Rohde har tidligere ladet meddele gennem sin lejlighedsvise “pressesekretær” på Ekstra Bladet Bent Falbert, at han har et barn på vej og derfor er fuldt optaget af sit arbejde på et mindre reklamebureau i Viborg og således uden interesse i jobbet som Venstres EP-spids. Det siges at Rohde har skudt rub og stub af sin formue ind i virksomheden herunder hvad han fik med ud af døren fra det hedengangneTV2Radio. Et ved holdende rygte siger dog, at Jens Rohde faktisk har truffet sin endelige beslutning om at han faktisk stiller op som Venstres spidskandidat ved Europa-Parlamentet. Det eneste, han går og venter på, er derfor en særlig begivenhedstynd dag, hvor Rohde kan få maksimal omtale af, at han annoncerer sit kandidatur. Jarls Blog er, som de fleste har gættet, ingen stor fan af Jens Rohde, men han vil nok være et plus i forhold til de tre øvrige forhenværende MF'er. Spørgsmålet er, om Rohde får spundet så mange intriger og lavet så meget ballade undervejs, at han ødelægger EP-valget for sig selv og Venstre. Vi får se!

De konservative mangler også en spidskandidat. Den oplagte kandidat er fundet for længst. Det er naturligvis Bendt Bendtsen, om end at han endnu ikke selv har indset det. I Europa-Parlamentet bliver manden og hans politiske dilettanteri gudskelov hurtigt glemt, og han vil sikkert kunne sikre De konservative et pænt valgresultat. Hvis V og S's liste er så tyndt besat, som det ser ud nu, så burde Bendtsen kunne levere en større fremgang for sit parti, som det jo ikke er lykkedes ved de seneste tre folketingsvalg. De konservative forsøger at plante den idé at Bendtsen skal være kommissær efter Marian Fischer Boel. Det kan K ikke mene seriøst? Bendtsen kan dårligt tale et fremmedsprog, og hans politiske erfaring er ikke imponerende. Knapt syv år i en ministeriel rodebutik plus den ceremonielle post af vicestatsminister. Det vil være en synd og skam for Danmark, at landet skulle stille med så dårligt et kort til kommissionen. Dvs. Danmark resortmæssigt ryger helt tilbage i bussen. Der MÃ… være bedre emner. Hvis det skal være en konservativ, så kunne man eksempelvis sende en Connie Hedegaard.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “Danny vs. JR?”

Jeg har fra en meget troværdig kilde, at Jens Rohde i øjeblikket er mere optaget af den blandt mænd meget dyrkede sportart, vandaerobic, end politik…

Connie Hedegaard er et interessant bud. Klimaministeriet virker nu som en klar degradering (da statsministeren synes at være den der her tager æren for topmødet i 2009). Udnævnelsen af de nye kommissærer sker i november 2009, så Hedegaard ville netop nå at få dette topmøde med som minister.

Som sammenligning for Hedegaards karrieremuligheder i EU kunne Margot Wahlström være nærliggende. Hun sagde endda nej tak til formandsposten hos de svenske socialdemokrater, da hun blev den tilbudt.

Med Hedegaard i Bruxelles kan Bendtsen fint trække sig og overlade roret til Lene Espersen, der stort set uden modstand – og dermed med store dele af partiet bag sig – kan blive konservativ formand.

Mon Jens Rohde har noget valg, nu når han tilsyneladende ikke kan få tingene til at fungere ude i virkeligheden 🙂

Jeg tror faktisk Dan Jørgensen er et ok valg. Han er så hudt jeg visker den danske EP ´er, der har været mest i medierne.

Lukket for kommentarer.