Kategorier

Venstres sædvanlige skræmmekampagne

'Nu ser vi så den sædvanlige skræmmekampagne fra socialdemokraterne', messede Anders Fogh Rasmussen under valgkampen i 2001 i et vellykket offensivt forsøg på at afværge socialdemokratiske angreb på Venstres politik.

I 2008 er dagsordenen en anden, og Venstre er nu selv i rollen som trolden, der ustandseligt farer op af æsken og advarer om alskens ulykker, hvis vælgerne pludselig for anden gang stemmer nej til Euroen, når afstemningen kommer på et eller andet tidspunkt inden valgperiodens udløb.

Det er Venstres ramponerede kronprins Lars Løkke Rasmussen, der er blevet sendt i byen med Venstres skræmmekampagne.

I første omgang gælder målet Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen, som har formastet sig til at drage Euroens velsignelser i tvivl og ved at have udtalt, at landet er bedst tjent med en uafhængig valuta og muligheden for at føre en selvstændig pengepolitik.

Straks rykker finansministeren i byen for at stemple sin politiske modstanders synspunkter som 'meget farlige':

“Det er meget farlige politiske synspunkter. Hvis man begynder at sende signaler om, at Danmark kunne finde på at flytte sig fra fastkurspolitikken, sender man også et signal til det internationale pengemarked om, at vi alligevel ikke ubetinget har bundet vores pengepolitik til Den Europæiske Centralbank, og det kan godt have en effekt i en eventuelt turbulent situation”, sagde Lars Løkke Rasmussen onsdag til Jyllands-Posten.

Uha hvor farligt! Sidst danskerne sagde nej var i 2000, og siden har dansk økonomi ellers kun været præget af en tordnende fremgang. Når man betragter Lars Løkkes lidt for tydelige forsøg på at dæmonisere Lars Seier Christensens synspunkter, så er man tilbøjelig til at give Helle Thorning-Schmidt ret, når hun i sin grundlovstale kalder regeringen for arrogant og hovmodig.

Jeg husker et Venstre-postkort under 2001-valgkampen med en tegning af statsminister Poul Nyrup Rasmussen med glorie, som gik rundt og klappede ældre mennesker på hovedet. Overskriften var et spørgsmål: ' Træt af at blive talt ned til?'. Lars Løkke Rasmussen er ikke engang statsminister endnu, men er åbenbart allerede i gang med at tillægge sig embedets dårlige vaner.

Læs også indlæg fra Niels Westy Munch-Holbek hos “Punditokraterne”

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Venstres sædvanlige skræmmekampagne”

Post hoc ergo propter hoc, Jarl! At vi har haft fremgang i DK’s økonomi hænger sgu da ikke sammen med hverken ja eller nej ved en folkeafstemning. Dine argumenter klæder ikke en cand.polit.:-)

Seier Christensens argumenter om, at det er vigtigt at kunne bevare selvbestemmelsesretten over valutaen er i mine øjne tåbelige. Er det retten til at devaluere, han er så glad for? Eller?

Hans nej – og NA’s ditto – minder mest om et desperat forsøg på at få lidt opmærksomhed. Man kan altid mene noget kontroversielt – så skal medierne nok komme rendende 🙂

JARL: Læs her en god forklaring på den latinske frase, Hyllested anvender her.

1. “At vi har haft fremgang i DK's økonomi hænger sgu da ikke sammen med hverken ja eller nej ved en folkeafstemning.”

Det har jeg vist heller aldrig hævdet. Men det er jo Løkke (og før ham Nyrup, Jelved m.f.) der hævder at ulykkerne kommer væltende hvis ikke der kommer et ja til Euroen.

Synes du virkelig, at Seier Christensens synspunkter er “kontroversielle”? De er anderledes – men de deles som minimum af et stort mindretal.

Hvis Ja-kampagnen argumenterer med, at folk er “tåbelige” fordi de har andre synspunkter end dem, der er på bjerget. Ja så kan jeg næsten garantere et nej. 😉

Som jeg hørte Seier Christensen i Deadline, sagde har blot, at han støttede fastkurspolitikken lige nu, men at det jo kan være svært at spå om fremtiden.
Løkkes tone tegner ikke godt.Det er lidt tidlig at anvende det toneleje.
Men måske dele af regeringen er ved at lide af regeringstræthed.

Er der nogen der har lyst til at dele valuta med Spanien, Frankrig og Italien når deres pensionsbomber detonerer ? Eurotilhængrerne må endvidere indse at tiden er en anden end efter murens fald og hvor EU nu omfatter økonomier der er så forskellige som Bulgarien og Irland og Danmark.

Lukket for kommentarer.