Kategorier

Vild med Fru Fogh

– Jeg havde ikke lige set den komme. Sådan lød den spontane og ærlige kommentar fra Henrik Qvortrup, da han forleden kommenterede nyheden om, at statsministerfruen Anne Mette Rasmussen nu har indvilliget i at medvirke i en ny omgang 'Vild med dans' på TV2.

Det havde jeg heller ikke. Jeg kan godt lide at danse, men jeg har aldrig selv følt kicket ved at se andre mennesker valse rundt på et dansegulv en lørdag aften i prime time. Det siger mig absolut ingenting, men jeg anerkender, at TV2 har et stort publikum til at kendte mennesker slår sig løs i dirty dancing, pasodoble og deslige.

Det der i første omgang kan undre en, er, hvorfor statsministerfruen siger jatak til at deltage i et underholdningsprogram? Med al respekt for Fru Fogh, så er det næppe i egenskab af egne meritter, at hun bliver inviteret til at medvirke, men alene netop i kraft af, at hun er gift er statsminister her i landet. Man kan kun ønske tillykke til TV2 for deres scoop. Det er lige før, at jeg som politisk blogger, er nysgerrig nok til at se med blot for at se, hvordan hun klarer den. Spørger man Berlingskes læsere på avisens hjemmeside så stod den dog fredag aften 60-40 i Anne Mettes disfavør.

– Jamen, hun kan li at danse og hun er god til det , lød den afslappede melding fra Hr. Fogh. Der var ellers engang, hvor Fogh ikke tog chancer med den slags. I gamle dage passede han således på med at fortælle vittigheder i offentligheden:
– Chancen er alt for stor for, at det kan gå galt
, som han engang bemærkede på et internt møde i Venstre, jeg deltog i.

Dem, der kender statsministerfruen langt bedre end jeg, siger, at hun er af et snusfornuftigt gemyt og med helt sin egen vilje. De hælder til, at Anne Mette kun har sagt ja '“ simpelthen af den simple årsag, at hun har lyst til at medvirke.

I min bog kan hun gøre, hvad hun vil. Spørgsmålet er bare, om det er klogt set med Venstres formands og regeringchefens øjne, hvis nu at statsministerfruens offentlige danseoptræden '“ på en eller anden måde '“ går galt. Men når man har set på hvem der ellers medvirker i danseprogrammet, så er det vel næppe heller den store kunst for et fornuftigt menneske som Fru Fogh og specielt ikke, hvis hendes motorik er blot en anelse bedre end min.

Fogh havde nok kunne have talt hende fra denne tv-optræden, hvis han ville. Diskussionen var formentlig aldrig blevet relevant for bare et par år siden.

Men hvorfor ikke lade hende danse rundt i TV på en ellers kedelig lørdag aften? Fogh og fruen skal ikke længere møde vælgerne ved flere valg. Der er for øvrigt mere end tre år til det næste valg '“ og inden da er Fogh ude af dansk politik '“ så hvorfor ikke bare slå sig lidt løs nu? Det vil endda kunne bløde lidt op i det dødbider-image ægteparret har i den brede befolkning. Så det skulle ikke undre mig, at Anne Mette tager kegler ude ved kakkelbordene, når TV2 blænder op for en ny omgang vild med dans.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Vild med Fru Fogh”

Ikke at jeg overhovedet har fulgt med i Vild med Dans, men jeg synes faktisk, at det er folkeligt på den positive måde, at en statsminister, statsministerfrue, eller minister, kan gøre noget, bare fordi de synes, det kunne være skægt.

Jeg konkluderede det samme som David, da jeg først hørte det – men prøv at sammenholde det med det irske nej. Det ville være interessant at høre fra redaktionen på tosseprogrammet, hvornår de først har sprugt Fru Rasmussen – og hvornår de har fået accept.

Hvis statsministeren er en smule positiv i sit verdenssyn, kan han betragte Lissabontraktatens fald, der også betyder faldet for alt andet end NATO-generalsekretærposten, som en mulighed for et sikkert genvalg. Hvis han bliver til endnu en kampagne, hvor konen nu kan blive en aktiv del, kan han skyde alle kommentatorer og politiske modstandere ned som konspirationsteoretikere.

Anne Mette har mest holdt sig i baggrunden, som så mange andre mandlige politikeres koner har gjort.

Men når hun endelig har været på skærmen har hun virket som en en fornuftig og flink dame, og helt nede på jorden. Med den attitude kan hun sagtens blive meget populær. Og jeg ved godt medierne vil fare op hvis hun siger noget kontroversielt, men mon ikke hun holder sig helt fra at tale om politik?

Så jeg har svært ved at se noget risikabelt, deltog hun i Robinson eller Big Brother havde vi omgående balladen, men Vild Med Dans dybest set et hyggeprogram.

Rasmus Kristensen

Helt enig, eller i Paradise Hotel.
Jeg synes ærlig talt, det er meget frisk gjort, og jeg tror hun har fået godkendelse fra højre sted.
Dog kan man jo også have den tanke som Garby taler om.

@Kasper Hvid

Da hun er gift og snart 50 anser jeg slet ikke Hell Hotel som en mulighed, derfor nævnte jeg det ikke 😉

@ Rasmus Kristensen

Ved jeg godt. Tog den bare med som en joke. Og kunne da være ganske komisk at så Fru Fogh rende rundt der nede 😀

Jeg tror ikke, det er en god idé for hende. Tidligere har den kulørte presse ikke haft nogen undskyldning for at gå i kødet på hende personligt, men når hun stiller sig frem på den måde, bliver hun frit vildt. Hun aner ikke, hvad der vil ramme hende.

Lukket for kommentarer.