Kategorier

Ritt fører landspolitik

Helle Thorning-Schmidt kan ikke siges at have haft et forrygende forår. Derfor har hun sikkert været glad for den “hjælp” hun har fået fra Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard, som gang på gang er løbet med hele opmærksomheden og markeret sig på den landspolitiske scene. Først med initiativet “Den Røde Skole”, siden ved ganske uhørt at stemme imod KLs nylige økonomi-aftale med finansministeren og senest ved at kræve en tvungen opsparing hos danskerne. Men hvad er status for de politiske fronter på Københavns rådhus, og hvordan har Venstres kultur og fritidsborgmester Pia Allerslev klaret sit første halve år som oppositionens leder? Læs min analyse og sommerstatus på Københavnsk Politik.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Ritt fører landspolitik”

Ritt føler jo nok hun må gøre noget, når nu Socialdemokratiet ser så svage ud. Socialdemokraternes problem er for mig at se, at de er en mellemting der virker uinteressante. Hvis man imod regeringen er Søvndal og Vestager noget klarere i mælet.

De prøver at gå imod midten fordi de tror det var sådan Venstre fik magten. Det mener jeg ikke, de fik den fordi Nyrup tabte grebet om udlændingepolitiken og mistede troværdighed i efterlønssagen, og så fordi Fogh havde nogle klare løfter om hvad der skulle ske hvis han fik magten, midtersøgningen har været for at fastholde magten når nu man havde den.

Ritt har nok set at den nuværende kurs som virker lidt forvirret, ikke er så smart hvis man vil have magten, og så prøver hun med forskellige tiltag. Hendes problem, og vores held er så, at danskerne er blevet mere borgerlige, hvad skal vi med en rød skole?

Men nu er hun borgmester i København, og uden at have hørt Pia Allerslev ret meget, tror jeg der skal en noget mere slagkraftig opposition til for at vælte Ritt – desværre.

Lukket for kommentarer.