Kategorier

Bare bad luck, Kristian Jensen

Det var så ugen, hvor Anders Fogh Rasmussen arriverede hjemme igen fra sommerferien i det franske. I strømmen af udmeldinger fra statsministeren var også opsigtsvækkende hårde hug til skatteminister Kristian Jensen. Det unge regeringsmedlem havde formastet sig til forrige søndag i Politikens sommer-interviewserie med dansk politiks up-and-comings have pippet lidt op om, at der var brug for flere liberale løsninger i det danske samfund.

Politiken fik først vinklet Jensens tanker som 'liberalistiske'., men uha uha det er et farligt ord i disse tider, så skatteministeren skyndte sig at få ændret medierne til at betegne hans initiativer som det mere bløde 'liberale'. Samtidig fik Jensen ved sammen lejlighed behændigt også lagt afstand til 'natvægter-staten' og i det hele taget var det en ret så neddæmpet sommeroffensiv trods Jesus-bogstaverne på Politikens søndagsforside.

Bevæger man sig en smule ind i substansen af udmeldingerne, så var det overmåde småt med unge Jensens ideologiske armbevægelser. Skatteministeren pegede blandt andet på, at regeringen har overbebyrdet hjemmehjælpen, skolerne og ældreplejen med statslige regler, som nu bør fjernes. I øvrigt nogenlunde de samme tanker som statsministeren selv gav udtryk for lige før forrige folketingsvalg med regeringens 'afbureaukratiseringskampagne'. Dengang diskede Fogh op med en'fempunktsplan' fordi de offentligt ansatte 'druknede i regler'. Så hvad er der lige at Kristian Jensen har forbrudt sig imod?

Nå jo og så roste Jensen erhvervsoplægget fra Jacob Jensens hånd, der vil gøre brug af mere udbud af offentlige opgaver. Erhvervsoplægget har folketingsgruppen, hvor Anders Fogh også sidder med har vedtaget, så hvor i består Jensens brøde?

Det korte svar er, at statsministeren har og er vildt presset i sagen om, at EU-lovgivning nu blokerer for dansk udlændingepolitik. DF krævede, at Jensen blev banket på plads af Fogh for hans liberale udmeldinger. Afklapsningens skal derfor ses som en luns fra statsministerens side, der skal tilfredsstille DFs leder p.t. Kristian Thulesen Dahl (engang skattenægter og fremskridtmand) og resten af DF-holdet, som i øvrigt her i weekenden endelig har bevist at de ikke tør vælte regeringen på den højprofilerede sag om EF-domstolen m.v.

Til Kristian Jensen er der kun at sige, at han havde bad luck for sin dårlige timing for udmeldingerne. Under normale omstændigheder ville det ellers have været et nemt stik skatteministeren kunne have taget hjem og som kunne have profileret ham blandt Venstres græsrødder frem mod den dag, hvor han vælges som partiets næstformand. Det er dog ikke alle, der har ligeså travlt med at få Jensens karriere op og flyve og jeg gætter derfor på, at Venstres kommende leder Lars Løkke Rasmussen i ugens løb mere end en gang har grinet i skægget over, at statsministeren i fuld offentlighed bankede sin skatteminister på plads.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Bare bad luck, Kristian Jensen”

I foråret var Fogh væk meget af tiden, og der var mere plads til at liberale kræfter hos Venstre kunne komme frem. Nu står han i store diskussioner med DF omkring EU-politik og omkring udlændingepolitiken der er noget af det vigtigste for regeringen. Så har han ikke behov for at der er diskussion om mere. Så jeg tror det er rigtig set. Statsministeren tog ikke afstand i foråret, da Søren Gade sagde for mange var på overførselsindkomster. Kristian Jensen kom på et tidspunkt hvor det ikke var rart for regeringen, derfor blev han slået ned. Og ja det har Løkke det sikkert fint med.

Og iøvrigt er det ironisk, at det netop er den manglende liberale indretning af samfundet, som tvinger os til at have en af de mest uretfærdige udlændingelove i EU.

Hvis det er vanskeligere at leve på samfundets regning, så ville vi kun få besøg af netop de mennesker, som bidrager til at skabe værdi…

Go for it Kristian Jensen….

“Hvis det er vanskeligere at leve på samfundets regning, så ville vi kun få besøg af netop de mennesker, som bidrager til at skabe værdi…”

Hvem har bildt dig det ind ?

Jeg tror stadigt at ret mange folk der er lever under fattigdomsgrænsen i f.eks. afrika ville foretrække at komme til DK – om så deres eneste mulighed er tikkeri i gaderne. Men så kan vi jo få fornøjelsen af det – du vil måske bare træde hen over folkemassen der så kan rådne op, eller hvordan forestiller du dig selv at det skal fungere ?
Og iøvrigt, hvad med alle de forfulgte og alle dem der lever med krig eller borgerkrig i deres nærområde, monstro ikke de også har mere lyst til at komme hertil, uagtet at de næppe skaber nogen værdi af betydning.

Fine skrivebordsteorier som man finder hos 180grader, punditokraterne osv, men som aldrig rigtigt vil forholde sig til de mindre behagelige konsekvenser af den påståede (men i realiteten misforståede) “liberale” politik.
En politik vi vel iøvrigt mere præcist kunne beskrive som en målrettet indsats for afviklingen af Danmark som nationalstat for danskerne.

Vi blive alle fattigere, hvis der ikke er større økonomisk incitament for at komme til DK for at arbejde. Ligesom det også gælder for de mange mennesker, som er på overførselsindkomst.

Men udlændingeloven er optaget af at værne om danskheden, som om det i sig selv sikrer velstand i Danmark.

Det gør det desværre ikke i en verden, hvor vi mere end nogensinde er afhængig af at handle med hinanden.

Jeg er nu ret sikker på, at KJ’s udmelding er fuldstændig integreret i Foghs drejebog.

KJ’s udtalelser giver Fogh en kærkommen mulighed for at komme i medierne og berolige befolkningen, der frygter at “den onde liberalisme” vil fratage dem deres velfærdsgoder. Samtidig får de liberale græsrødder et lille håb, da de kan se, at de har en repræsentant på en af de vigtigste ministerposter.
Fremragende spin;-)

5. Det er en spændende teori.

Jeg har endnu til gode at opleve en ambitiøs politiker, der med vilje vader lige ind i afklapsning af regeringschefen som led i en “højere plan”. Så med andre ord, så tror jeg, at du overfortolker begivenheden.

Lukket for kommentarer.