Kategorier

Penge og plads var Jens Rohdes pris

Okay så skulle den være god nok. Jens Rohde er tilbage i dansk politik. Ifølge Ekstra Bladet – og ufatteligt mange rygter siden forsommeren '“ så er Venstres tidligere politiske ordfører tilbage.

Jeg har det dobbelt med beslutningen. For det første så står det nu helt klart, at Venstre ikke får min stemme ved næste års valg til Europa-Parlamentet. (Det lever de nok med). Vigtigere er at liberale over det ganske land må fravælge Venstre ved dette valg, hvor en erklæret antiliberal er spidskandidat. Rohde var manden der stemplede Søren Pind og Peter Christensen som 'usympatiske' fordi de krævede maksimalt 50 procent i personskat. Preller alle argumenter alligevel af, så bør liberale give deres stemme til Kasper Elbjørn, der ind til videre er den mest liberale kandidat på hele stemmesedlen. Men jeg KAN altså IKKE stemme på Venstre med Rohde på stemmesedlen.

På den anden side, så er der nu lagt op til lidt liv og glade dage med Jens Rohde i dansk politik. Venstrefolkene har lovet ham en pæn stor pose penge til at føre valgkamp for og plads til at profilere sig selv på. Det er faktisk ikke urimelige krav at stille for Venstres spidskandidat. Det har de tidligere spidskandidater enten ikke haft øje for, følt behov for eller været i en position til. Det nye er, at Jens Rohde VED hvad der kræves for at føre en moderne valgkamp og netop har været i en position til at stille krav. Han er Claus Hjorts darling, så her har opbakningen været der fra starten. Løkke kan allerede til foråret sidde i statsministerstolen og være V-partiformand og derfor have behov for at få sin allerførste valgsejr ved EP-valget '“ hvad der er lagt op til nu efter Nyrups exit og hvor S har truffet det katastrofale valg at stille med en nobody som Dan “hvem” Jørgensen. Lars Løkke vil derfor sælge sin bedstemor for at få et godt resultat til juni '“ og det har han alle chancer for at få med Jens Rohde i front.

De naive venstrefolk i baglandet tror, at Jens Rohde stopper her. Det gør han ikke. Prisen for at tage denne tur til Bruxelles er naturligvis en værdig tilbagekomst til dansk politik i form af en ministerpost. Dvs. det er Bertel Haarder modellen fra 1999-EP-valgkampen, der kommer i brug her. Rohde tager et år eller to i Bruxelles – og så er bliver det ministerbænkene! Desværre.

Jeg tror, at det bliver en interessant valgkamp med en selvbevidst – og selvsmagende – Jens Rohde i front. Partifæller på listen vil blive kaldt til orden, hvis de skaber problemer for Venstre. Det bliver super interessant at se, hvor mange fjender Rohde får skabt sig på V-listen. Jeg føler mig overbevist om, at samtlige Venstre-kandidater på listen inden valget i juni når at være blevet svinet til af Rohde på interne møder og/eller banket på plads offentligt.

Vi er derfor nogle stykker, der sidder klar på første række med både popcorn og cola!

Update Torsdag: Det er morsomt at se, hvordan Morten Løkkegaard forsøger at “danne parløb” med Jens Rohde, som det sker i dette interview med Politiken, der mest af alt afslører hvilken naiv amatør den gamle TVA-vært er i det benhårde politiske game. Tror han virkelig at Rohde vil være en slags teammate, som han kan læne sig op af? Hvis Løkkegaard måtte få en selvstændig tanke eller en interessant idé undervejs i valgkampen og forsøger at gøre andre eksempelvis medierne interesserede i den, så er det formentlig fordi, at den eller det ligger uden for Venstres politiske grundlag. Hvem tror I så, der – åbenbart nu er blevet udrustet til – at kunne komme farende med “den store hammer”? Take a wild guess? JR thats who! Jens Rohde vil ikke stå i samme situation som Karin Hvem Jørgensen gjorde under sidste valg som spidskandidat – helt uden hånd og halsret over hvad de andre kandidater gjorde og foretog sig. Det skal Rohde selvsagt ikke nyde noget af. Det bliver ret ind eller forsvind. Også for Morten Løkkegaard.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

17 kommentarer til “Penge og plads var Jens Rohdes pris”

Underholdende skal det nok blive, det er jeg ikke i tvivl om. Men Jarl, jeg synes du beskriver det som en fri motorvej for ham. Selvfølgelig er han ministeremne, men det kræver jo også at vi får en statsminister der vil have ham, og en ting er at han er ordfører og kan sættes på plads, men som minister kan det skabe uro i en regering, og mon ikke Venstre så hellere vil finde et par usynlige ministre, som ikke får meget opmærksomhed, som Helge Sander?

Uden at kende alle spidskandidater, tror jeg den store vinder af EP-valget bliver Messerschmidt. Han er skarp i diskussioner og kan ramme en hel del mennesker i et land der bliver mere EU-kritisk i tiden, pga at mange frygter at den seneste EU-dom fører til fri indvandring, og den kan Messerschmidt spille på. Og så stiller Folkebevægelsen med en Enhedslistemand, Søren Søndergaard, som jeg ikke tror kan tiltrække de indvandrerkritiske. Kender ikke nok til Hanne Dahl, men hun er langt fra så kendt som Messerschmidt.

Tror du Løkke sidder i statsministeriet til foråret, som du nævner som mulighed? Med den EU-dom vi har nu hvor regeringen pludselig har mindre imod forbeholdene, har jeg svært ved at se ham i EU-formandsrollen, der også kun kan eksistere hvis Lissabon-traktaten bliver gennemført, og den er i ruiner efter Irlands valg. Og han har jo lige sagt ja til at genopstille til Folketinget.

Rohde bliver morsom at følge fra sidelinien.
Men mon ikke Messersmith bliver en dark horse ?

Men hånden på hjertet Jarl.

Hvor stor forskel er der egentlig på dig – da du sad i Borgerrepræsentationen – og Rohde.

Eller husker jeg helt forkert ?

3. Jeg sad i BR som suppleant i sammenlagt tre måneder tilbage i 1998-2002. Så jeg må vel i al rimelighed være uden for bedømmelse. Det var i øvrigt på et tidspunkt, hvor Venstre var liberalt, så du må vist være lidt mere konkret mht at jeg skulle have skiftet standpunkt.

Men du er jo i mellemtiden skiftet til DF, forstår jeg.

For det første skal det siges at jeg er helt enig, man kan ikke seriøst stemme på Venstres to tilbud, det er simpelthen FOR poppet, stmmer ellers partiet for det meste.

Jeg så Dan Jørgensen i et ret godt program om EU parlamentet, han virker som en potentiel skærmtrold af karat. Tag det bedste fra Joachim Boldsen og Rohde og du har Dan.

Ved selvfølgelig ikke om den blanding er hvad vi kalder en Meatball Sundae, der hvor jeg kommer fra.
Meatball Sundae

Tror på Dan, men tror jeg stemmer konservativt.

Det bliver et svært EP-valg.
Venstre med Jens Rohde i spidsen, de konservative med Tove Videbæk på listen.

Jeg må vist se, om ikke jeg kan finde en venstreorienteret at indgå en “clearingsaftale” med..

Tja. Jarl.

Du anbefaler Elbjørn, men vil ikke give ham din stemme fordi Rohde også er på listen.

Fra et økonomisk synspunkt er der selvfølgelig ligegyldigt om man stemmer eller ej, men moralsk set er det da synd at straffe Elbjørn pga. Rohde.

7. Det et dilemma – som jeg så også gør opmærksom på.

INTET får mig til at stemme på en liste, hvor JR står på. Det tror jeg de fleste forstår! 😉

Kasper er udmærket kandidat. Jeg håber, at han bliver valgt.

Forstår dig til fulde Jarl. Med Rohde på listen må enhver anstændig liberal holde sig væk.

For mit vedkommende bliver det sofaen eller Messerschmidt..

Jarl, du skriver: “Løkke kan allerede til foråret sidde i statsministerstolen og være V-partiformand og derfor have behov for at få sin allerførste valgsejr ved EP-valget”

Den vil jeg gerne holde fast ved. Andre kommentatorer siger at de tror på Fogh tager et valg mere. Men du tror han trækker sig allerede til nytår?

Rasmus:

Det er muligt, at han ikke er særlig liberal – selvom det nu unægteligt er mit indtryk.
Men han er modstander af EU. Og DET er faktisk vigtigt.

Tja. Nu har Danmark f.eks EUs højeste skattetryk. Vi har som borgere lavere købekraft end mange andre EU lande. Vi kan se frem til den laveste økonomiske vækst af EU landende de kommende år. Så ved jeg ikke helt hvor vigtigt Messerschmidts EU modstand er, når hans modstand blot skyldes modvilje mod folketingets jerngreb mod befolkningen skal blive udfordret. På en lang række punkter vil en tilnærmelse til EU forhold være fint med mig.

8. INTET får mig til at stemme på en liste, hvor JR står på. Det tror jeg de fleste forstår!

Jarl, ligger der andet end Rohdes politske ageren bag din holdning, eller hører det privatsfæren til?

Mener du ikke “Løkkes darling” – i stedet for Claus Hjort’s?
Tak for nogle interessante blogindlæg Jarl.

Lukket for kommentarer.