Kategorier

Fantastiske Bendtsen

Opdateret Onsdag kl 21.36.

De konservative skal til landsråd sidst på måneden, og der vil snakken i krogene som sædvanlig kredse om to emner:

1. Hvornår går Bendt Bendtsen af som partileder?
2. Skal Lene Espersen eller Connie Hedegaard være hans efterfølger?

Der er ikke længere egentlig debat om, hvorvidt Bendtsen må gå af inden næste valg. Det er kun tidspunktet, der er interessant. Skal det være før eller efter at Anders Fogh forlader dansk politik? Bliver det før, så lyder analysen sådan: K får derved mulighed for at sætte et nyt stærkt hold, der dermed vil være i stand til at kræve flere politiske indrømmelser af Lars Løkke Rasmussen i regeringen sammenlignet med situationen, hvor det fortsat var Bendtsen, der sad ved bordenden som konservativ leder.

Det sidste er nok ønsketænkning, for Løkke forærer intet væk, og venstrefolkene har i øvrigt tænkt sig at stække Lene Espersen. Hun bliver ikke overladt en ny politisk platform uden videre – ikke engang på retsområdet. Stol trygt på det. Nå, men det er fremtidsmusik.

Ifølge et af sommerens mange rygter om de konservatives fremtid, så skulle der ligge en eller anden skuffeplan klar hos partiets ledelse, der gør Lene Espersen til partileder, mens Connie Hedegaard skal være ny udenrigsminister efter Per Stig Møller. 'Den røde fløj' sidder på udenrigsministerposten, forlyder det.

I mellemtiden så render de konservative ministre og folketingsmedlemmer rundt og deltager i det velkendte komediespil, hvor man lader som ingenting og fortsat hævder, at:

1. Bendtsen er den bedste leder for K.
2. Bendtsen er fantastisk dygtig som økonomi- og erhvervsminister
3. Lene Espersen er glad for at være justitsminister osv.

Men på landsrådet kommer der endnu engang gang i snakken i baren og i krogene. For denne gang har den tidligere konservative trafikminister Flemming 'Sko' Hansen forinden lanceret en erindringsbog med det krystalklare budskab til græsrødderne, vælgerne og alle os andre, at K har behov for et snarligt lederskifte. Bogen – og navnlig dets budskab – er allerede et emne på Christiansborgs gange, hvor K-spindoktor Frank Korsholm har fået travlt med at passe sit job, som går ud på bagatellisere både forfatteren og ikke mindst hans budskab.

Hansen peger for øvrigt også på, hvem af de to kvinder han foretrækker som ny partileder. (Lene E.)Det behøvede han ellers ikke. Det bliver med ret stor sikkerhed netop Lene Espersen, selvom at Connie Hedegaard vistnok ikke helt har opgivet håbet. Nogle konservative ser klimaministerens pludselige behov for en spindoktor med ansættelsen af hendes tidligere kampagnemedarbejder Anders Frandsen netop som en oprustning i en forestående intern kamp om at blive ny K-leder.

Med Flemming Skos nye bog så bliver der sat endnu mere damp på kedlen angående spekulationer om Bendtsens snarlige afgang. Ralf Pittelkow skrev forleden om den (efterhånden ret gamle) idé, at Bendtsen skal være de konservatives spidskandidat til Europa-parlamentet. Det har nok krænket Bendtsens selvforståelse. Han går snarere efter at blive Danmarks næste EU-kommissær eller at blive Folketingets næste formand. Også selv om at ingen af delene i øvrigt synes inden for Bendtsens rækkevidde.

Update: Flemming Hansens erindringsbog hedder “Politik til tiden” og udkommer på SF-politikeren Ole Sohns Forlag. Ghostwriter er den mangeårige Christiansborg-radiojournalist og Claus Hjort-biograf m.m. Jette Hvidtfeldt. I forordet til bogen står:

“Siden Bendt Bendtsen blev formand oven på nogle turbulente år, har der været ro, men ingen fremgang i Det konservative Folkeparti. Flemming Hansen har et bud på, hvordan partiet igen kan få fremgang under en ny ledelse

(Min fremhævning)

Onsdag aften kl 19 var der et indslag i TV2Nyhederne om bogen, som udkommer i morgen. Indslaget fik den vinkel, at Flemming Hansen “tør” pege på en kronprinsesse i modsætning til hans tidligere kolleger i folketingsgruppen. ALENE det, at Flemming Hansen taler om hvem, der i det hele taget skal afløse Bendtsen sætter en tyk streg under behovet for lederskiftet hos K .

Senere onsdag aften skriver flere medier at “Arvestriden er brudt ud hos K”. Men I kære læsere ved nu, hvor I så nyheden FØRST! Her på Jarls Blog!

Hansen har i øvrigt været så snedig at sikre sig en form for alibi for i det hele taget at starte – den sikkert for hans ven Bendt Bendtsen stærkt generende – debat om, hvem der skal være hans arvtager.

– Hvis ikke Bendt anviser, hvordan han mener, at arvefølgen skal være, kan vi risikere igen at komme ud i en opslidende kamp, skriver Flemming Hansen således i sin bog.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Fantastiske Bendtsen”

@Jarl
“Ralf Pittelkow skrev forleden om den (efterhånden ret gamle) idé, at Bendtsen skal være de konservatives spidskandidat til Europa-parlamentet. Det har nok krænket Bendtsens selvforståelse. Han går snarere efter at blive Danmarks næste EU-kommissær eller at blive Folketingets næste formand. Også selv om at ingen af delen i øvrigt synes inden for Bendtsens rækkevidde.”

Kunne Bendtsen ikke gøre begge dele? Trække tusinder af stemmer på Fyn til de Konservative til næste års Europaparlamentsvalg, og ved næste kommisærudnævnelse gå efter at blive ny EU-kommissær?

Det kan du have ret i, men jeg tænker bare, at det var en måde hvorpå lederskiftet kunne gennemføres hurtigere end det du skitserer.

Lukket for kommentarer.