Kategorier

De konservative flytter rundt

Det blev så en lidt større rokade hos K, end de fleste af os kloge-åger lige havde regnet med. Det viser sig, at den hidtidige transportminister Carina Christensen '“ blandt MEGET onde tunger også kaldet for Miss Piggy '“ overraskende bliver kulturminister efter Brian Mikkelsen. Lars Barfoed bliver ny transportminister.

Det bliver så Carina Christensens tredje ministerium på mindre end to år. Ingen har kunnet forklare, hvorfor at hun er blevet minister andet end, at Bendt Bendtsen så et stort lys i den fynske kvinde, for ikke ret mange andre har ellers kunnet følge den tidligere K-formand i det indlysende i Christensens ministerpotentiale. For nylig fik hun en bundplacering af befolkningen i en rundspørge Jyllandsposten foretog. Man skulle derfor tro, at hun kunne ofres nu, hvor Bendtsen skal til at bruge mere tid hjemme i jagtstuen på Østergaard og bagpå motorcyklen i selskab med fru Kirsten.

Christensens ministerkarriere har ikke ligefrem været overbevisende. For nylig fik en svineeksportør en erstatning på 8, 2 millioner kr. fordi Carina Christensen som fødevareminister i sin tid i en nyhedsudsendelse fik lukket to samlestalde. Prisen for den fadæse kan koste op til 20 millioner kr. før det hele er slut, mener socialdemokraterne. For nylig chokerede Christensen dog alle, da hun fik lukket en aftale med tyskerne om en fast forbindelse over Femern-bælt endda med bred politisk opbakning. Det er da politisk håndværk, der vil noget, så hun er da ikke helt uduelig. Jeg kender ikke Carina Christensens kulturpolitiske visioner, hvis hun da har nogen, men det bliver vel noget med at sidde hårdt på pengekassen til TV2 og DR.

Skal man rose de konservative for noget, så er det at gøre Barfoed til transportminister. Det er oplagt mere hans felt end kulturen. Det kan være, at han skal starte med at gennemgå Femern-Bælt-aftalen med tyskerne for ubehagelige ting, som Christensen har overset.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “De konservative flytter rundt”

“For nylig chokerede Christensen dog alle, da hun fik lukket en aftale med tyskerne om en fast forbindelse over Femern-bælt endda med bred politisk opbakning. Det er da politisk håndværk, der vil noget, så hun er da ikke helt uduelig.”

Er det i virkeligheden ikke Flemming Hansens fortjeneste?

Kan en af bevæggrundene for at beholde/forfremme Carina “Få tre børn nu!” Christensen være, at de konservative efter Bendtsens afgang har nul og niks i Fyns storkreds?

Peter Løhmann skrev:
“Kan en af bevæggrundene for at beholde/forfremme Carina 'œFå tre børn nu!' Christensen være, at de konservative efter Bendtsens afgang har nul og niks i Fyns storkreds?”

Ved sidste valg skiftede CC til Vejle (det skal man for at være transportminister ;o) )

Liiige nu tror jeg mange konservative har svært ved at se det fornuftige idet, med mindre man kan få Odenses borgmester til at stille op næste gang…

PS: Morskaben begynder i øvrigt allerede når Bendtsens afløser kommer ind til næste sommer. Jørgen Lundsgaard var en kort periode afløser for bendtsen da danmark havde formandsskabet i EU. Dengang udmærkede han sig ved at stille  §20-spørgsmål til en konservative minister – og i øvrigt ved at angribe Bendtsen i Information…

Hej Jarl

Husk at dertil har Lars Barfoed været formand for Rådet for større trafiksikkerhed. Så kan man vist tale om en blød trafikprofil.

@Peter

Jeg læser ikke Magnus Heunickes kommentar som en tilskrivelse af Femern til CC – det er bare hende der har lukket aftalen, som jeg ser det.

@ Jarl
“For nylig fik hun en bundplacering af befolkningen i en rundspørge Jyllandsposten foretog. Man skulle derfor tro, at hun kunne ofres nu,…”

Enig. Hun har mildt sagt ikke været nogen succes, og dette var vel et oplagt tidspunkt med lidt udskiftning. Det bliver da bare så meget desto mere pinligt såfremt hun så smides på porten ved den næste ministerrokade, efter endnu et ministerium uden succes.

Men hvem har de Konservative som erstatning, udover Mads Lebech såfremt han skulle have lyst til en ministerpost.
Folketingsgruppen er vel ikke ligefrem overfyldt med kandidater, Henriette Kjær tilkendegav at hun gerne vil vente med en ministerpost, enkelte andre har nået en alder hvor der intet fremtidsperspektiv er f.eks. Helge Adam.
Og de fleste af de sidste er vel blot uegnede som ministre f.eks. Per Ørum og Dyremose.

Hvem er de mest oplagte konservative afløsere for Carina C. ?

Lukket for kommentarer.