Kategorier

Larrain skifter til Nordsjælland

Paula Larrain har valgt at skifte valgkreds fra 3. kreds i København til Hillerød-kredsen i Nordsjællands Storkreds. Konservative kilder oplyser til Jarls Blog, at der vil blive afholdt et pressemøde i løbet af morgen.

Dermed skal Larrain ved et kommende valg op mod transportminister Lars Barfoed og 1. viceregionsformand Benedikte Kiær om de konservative mandater. Ved valget i fjor løb Pia Christmas-Møller og Barfoed med de to mandater. Kommer der en pæn konservativ fremgang er der måske basis for tre mandater. Med Christmas’ farvel til K er chancerne for valg til Larrain faktisk pæne.

Larrain blev mod forventning ikke valgt til folketinget ved valget i november, da konservative tillidsfolk og folketingkandidater i protest mod kendis-kandidaten pludselige entre gjorde fælles sag og bakkede op om Helle Sjelles kampagne, som endte med at sikre Sjelle genvalg til det yderlige konservative mandat i Københavns Storkreds. Det andet mandat gik stensikkert til “den stive”, Udenrigsminister Per Stig Møller.

P.s. Og et halvt døgn efter at Jarls Blog breakede nyheden kommer alle de andre medier blandt andet Politiken rendende med samme nyhed dog også med lidt kommentarer fra den konservative formand for kandidatudvalget (og tidligere V-spidskandidat i Hillerød) Jens Meyer.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “Larrain skifter til Nordsjælland”

Mod hvis “forventning”, kom Larrain ikke ind ved sidste valg,

Din Jarl?

Og, vil du vædde på, om hun kommer ind i FT næste gang, om 2 – 3 år

Seernes hukommelse, og vælgernes dømmekraft, fejler da ikke så meget

JA i denne sag er det overraskende, at læse dine analyser. For selvom jeg nyder, at læse dine indsigtsfulde bidrag, så afspejles det indsigtsfulde sig ikke hér og ikke denne gang.

Jeg er en af de folketingskandidater som du omtaler. Og den begrundelse du angiver, var ikke dén, der fik mig og mange andre KU'ere, KS’ere og partifolk til at “bakkede op om Helle Sjelles kampagne” i “protest mod kendis-kandidaten”.

Nej det, der er forkert i analysen er, at opbakningen til Helle Sjelle kun forekom denne een gang og på grund af noget eller nogen man var imod. Det er lige så langt fra sandheden, som et tordenskrald er højere end Rundetårn. Man kan som sagt ikke sammenligne et tordenskralds højde med højden af en bygning. Det er to forskellige højder. Lige som opbakningen til Helle intet har med Paula, at gøre. Lad mig forklare …

Ingen har noget imod Paula. Måden hun kom ind på har haft en betydning. Mest af alt over for dem, der lancerede og opfandt hende. Den betydning og den forfordeling af andre kandidater som introduktionen af Paula var udtryk for, blev diskuteret med dem der stod for den organisatoriske 'nyorientering'. Nyorienteringen ophørte; for de negative organisatoriske sideeffekter på sammenholdet i en valgkamp, var for store. Så er det vist sagt. (Se endvidere herom på bla. 180grader.dk.) Derefter vendte de normale tilstande tilbage. Og som deltager i denne del af cirkusset, er det vigtigt at pointere, at jeg, eller alle andre ikke, har noget imod nogen. Heller ikke Paula.

Opbakningen til Helle Sjelle er ikke noget, der lige pludseligt er opstået ved forrige valg eller fordi man er imod noget andet. Kunne den situation forekomme at opbakningen til Helle Sjelle skyldtes forhold omkring Helle Sjelle selv? Her går rigtig mange galt i byen omkring analyser af Helle Sjelle og hendes politiske virke. For opbakningen skyldes mange ting. Opbakningen fra organisationen, navnlig KU og Konservative Studenter (KS) skyldes at, hun selv har trådt sine barnesko dér og gået hele vejen som vandbærer. Jeg har f.eks. kendt Helle fra KU/KS og aldrig været på fløj sammen eller altid følt det særlig let. Men jeg må bide i min gamle hat over hendes personlige og organisatoriske loyalitet og hvor meget vand hun fik båret. Herudover samler Helle er masse sympati, fordi hun har klaret sig igennem 'systemet' uden, at have løbet for en aftale eller løjet sig til fordele. Så selvom jeg i dag, blev provokeret af analysen til at reflekter over, hvorfor jeg valgte at støtte Helle Sjelle. (Igen i år fristes jeg til at sige.) Ja, så er det fordi jeg kan summere det op til: loyalitet og kompetence. Hun ved hvad hun snakker om og puster sig ikke op om forhold hun ikke ved noget om. (Herudover kan det da være utrolig irriterende, når hun har ret, '¦ nej, det skal ikke være nogen hemmelighed. Tro mig.) Og det er netop denne loyalitet og kompetence, der får mange konservative tillidsfolk og medlemmer samt KU og KS'ere til at arbejde for hende. Og ikke fordi man er imod nogle andre eller imod noget andet. Så dumme er vi sku heller ikke 😉

Det korte af det lange er, at Paula tabte til Helle Sjelle på grund af to ting. For det første, fordi opbakningen til Helle igennem mange år er blevet bygget op og skyldes loyalitets- og kompetence-forhold. Forhold som organisationsfolkene vil arbejde for og vælgerne præmiere. For det andet skyldes det, at Paula og hendes banemænd ændrede metode midt i valgkampen, fordi nyorienteringen ville ødelægge hele valget for det konservative folkeparti. (Og en lille krølle på hele historien er, at Paula banemands ikke blev formand for det konservative folkeparti i sidste weekend. Kunne læseren forestille sig sammenhængen imellem metodevalg og genopblussen af den alt ødelæggende konservative borgerkrig?)

Så hvor bringer alt dette os nu, '¦ Et eneste sted. Nemlig dér, hvor Paulas succes i politik alene afhænger af hendes egen indsats og egne valg af metoder. Og selvfølgelig også tilknytning til hendes banemand.

Det er min analyse. Som hermed er bibragt offentligheden og er til fri afbenyttelse. Uden at jeg kan eller vil kommentere mere på emnet. Men selvfølgelig ønskes alle konservative kandidater held og lykke med deres kandidature. Også Paulas.

Banemand? Har det ord nu også fået den modsatte betydning ligesom bjørnetjeneste?

5. claus c->

Det var en meget lang snak, som (hvis jeg forsår dig ret, hvilket ikke er helt let) slår fast at du bakkede op om Helle Sjelle fordi hun har været aktiv i kons, KU KS etc i mange år, samt i protest mod den måde Paula blev introduceret med opbakning fra centralt hold. Dit bidrag beviser blot at Jarl’s påstand også gælder for dig.

ØV! Vi var nogle der håbede at Larrain kunne slå den mega-røde Sjelle ved næste valg. Hun har lige skrevet et indlæg i berlingske hvor hun advarer mod McCain!

Lukket for kommentarer.