Kategorier

Konen som ikke forstod et ord af det hele

Der er altid underholdende, når politikere laver gedigne selvmål ved at stille gakkelakkede forslag eller kommer med fortalelser. Det er den slags, der på udenlandsk betegnes som såkaldte 'gaffes'.

Blandt denne uges helt store blundere er Uffes kusine sossernes kirkeorfører Karen Klint, som via Kristeligt Dagblad mellemkomst fik præsenteret den opsigtvækkende idé at omdanne den gamle Roskilde-bisp Hans Baggers gamle påfund St. Bededag til nu også at blive en muslimsk helligdag. Det pæne “Kristeligt Dagblad” skriver således her i dag, tirsdag:

'De fleste medlemmer af folkekirken bruger alligevel ikke store bededag til andet end at holde fri og gå i haven og måske spise en enkelt varm hvede. Så hvorfor ikke flytte den særlige danske helligdag, så den passer sammen med datoen for den muslimske afslutning på ramadan-måneden, den såkaldte eid-fest. Det kunne blive en fælles helligdag og fridag for kristne og muslimer, og for den sags skyld kunne jøder og buddhister også bruge den i deres religiøse traditioner.

Det er Socialdemokraternes kirkeordfører, Karen Klint, som er kvinden bag forslaget om en årlig fælles, religiøs bededag.'

(..)

'“ (..) Derfor kunne det være den dag, som vi flytter til eid-festens dato, og hvor alle religioner kan bede for nationen, fred i verden eller naboens ve og vel, hvis ikke man ønsker at bede for noget religiøst. På den måde kunne også muslimerne få en helligdag, som er officielt anerkendt, og vi kunne få et mindre konfliktfyldt religionsmøde i Danmark, hvis storebror folkekirken og de andre kristne trossamfund viser lidt fleksibilitet, siger Karen Klint til avisen.

Klints forslag blev (skarpt)vinklet af avisen til, at 'S vil gøre St. Bededag til muslimsk helligdag'. Det er ikke forkert, men det var vel ikke kun det, der var hendes budskab. De mener ellers selv, at de er så pæne og lødige på den avis. Det er svært at se, hvorfor de har krav på det mærkat, når de behandler sådan en pæn dame, som om det var i selveste Ekstra Bladet, at hun havde luftet sin – nok ikke voldsomt gennemtænkte – idé 😉 Men sådan er jo så mange paradokser i dansk dagspresse!

Det kan jo nok være, at forslaget medførte, at den politisk ordfører Henrik Sass Larsen måtte ud og lave en af de helt store og hårde eftertacklinger på sin ordfører, som fuldstændig fik savet benene af i Sass vel egentlig vellykkede forsøg på at lave effektiv damage control:

– Vores helligdage ligger fast, og sådan bliver det fortsat ved med at være, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen til Ritzau.

Kirkeordføreren har rejst debatten på eget initiativ, og det er ikke socialdemokratisk politik, understreger han.

Henrik Sass Larsens udmelding kommer i kølvandet på, at politiske modstandere har kaldt forslaget “skræmmende”, “rystende” og “utilgiveligt dumt”.

Forinden havde DFs Jesper Langballe naturligvis udnyttet Klints selvmål ved at foreslå Socialdemokraterne, at de ligeså godt kan tage skridtet fuldt ud og foreslå at gøre islam til Danmarks officielle religion i stedet for kristendommen. Langballe mente endog, at S er “folkekirkens værste fjende”.

Ks ordfører Charlotte Dyremose mente – ikke uden humor – at det næste vel bliver, at weekenden skal falde på torsdag-fredag. Ligesom i Saudi-Arabien forstås…

—————————————————————–

Hvad kan man udlede af denne muntre historie?

1. Karen Klint er politisk tonedøv ud over det sædvanlige
2. Forslag, der bare antydningsvis kan udlægges som om, at det danske samfund imødekommer Islam er dødfødte og politisk stærkt ømtålelige.
3. S-toppen er rædselsslagne over at blive slået i hartkorn med politiske kræfter, der imødekommer islam. Blandt andet fordi det vil blive udnyttet af politiske modstandere som DF.
4. Der er tilsyneladende ikke den store forskel på redaktionerne mht., hvor hårdt man vinkler sine historier.
5. Karen Klints politiske karriere har utvivlsomt kulmineret nu.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Konen som ikke forstod et ord af det hele”

Hehe 🙂 da jeg hørte at Store Bededag var en masse helligdage der er slået sammen, synes jeg det ærgeligt den ikke ligger i efteråret, når nu de fleste andre ligger i foråret. Pyt nu med det.

Jeg ved godt for langt de fleste er helligdage bare fridage, men jeg vil da godt anfægte det grundlag hun siger – at flere religioner kan bede sammen for en god verden. Som kristen finder jeg det bizart hvis man mener jeg skal bede sammen med en jeg tror der tager grueligt fejl, og som tror jeg tager grueligt fejl.

Men det politiske – muslimerne er bedre end andre religioner til at klage sig når de føler sig trådt på, og kræver nogle særregler i visse dele af samfundet. Det gør dem altså ikke til en svag gruppe at de er bedre til at gøre opmærksom på sig selv, og vi skal ikke lave om på vores kalender pga dem.

Ganske udmærket kommentar, Jarl. Men som mange andre tager du fejl i, at St. Bededag har noget med Struense at gøre. Den er ca. 100 år ældre, indført under Christian V i 1686.

@Rasmus: Jeg tror ikke du behøver bruge hundretusinder af kroner på at lave en meningsmåling der viser, at danskerne heller vil have en fridag om foråret end en mørk oktober- eller novemberdag.

Men Karen Klints idé er jo ganske fin, blot skal det ikke være St. bededag, men derimod 1. maj der bliver lavet om til en muslimsk helligdag 😀

Lukket for kommentarer.