Kategorier

Bondam får kun en periode som miljø og teknikborgmester

Om ca. et år går valgkampen før valget til Københavns Borgerrepræsentation ind i sin sidste og afgørende fase. I en analyse for Bryggebladet kigger jeg lidt i krystalkuglen for at se, hvilken betydning valgresultatet får for fordelingen af borgmesterposterne. Det fremadstormende SF får som det ser ud nu to borgmesterposter i stedet for den ene, som partiet har i dag. Det mest spændende bliver nok i virkeligheden om hvorvidt det det enten er de radikale eller Enhedslisten, der efter valget må overlade SF en ekstra borgmesterpost. De radikales vælgerkrise på landsplan river formentlig tæppet væk under partiet i hovedstaden, og Klaus Bondams dage som borgmester for det store og prestigefyldte miljø og teknik-område er derfor talte.

Læs analysen her.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Bondam får kun en periode som miljø og teknikborgmester”

Jeg er glad for dine analyser af Københavnsk lokalpolitik. De plejer at være meget fine.

Hvis Bondam mister borgmesterposten må det få konsekvenser for hans position i partiet i København.

Hvis Manu Sareen får held med at komme i folketinget, hvem skal så overtage ledelsen af de Radikale i København? Arvtageren presser sig vist ikke lige på?

/Limagolf

1. Af hjertet tak.

Du skriver:

“Hvis Bondam mister borgmesterposten må det få konsekvenser for hans position i partiet i København.

Hvis Manu Sareen får held med at komme i folketinget, hvem skal så overtage ledelsen af de Radikale i København? Arvtageren presser sig vist ikke lige på?”

Det har jeg nu omvendt svært ved at se. Hvem skulle udfordre Bondam? Der er jo ikke nogle i den radikale gruppe – bortset fra Manu Sareen – som er kendt i offentligheden.

Men spørgsmålet er om Bondam – hvis han ikke længere er borgmester – gider politik. Han har jo faktisk ganske mange talenter.

Jeg tror ikke Bondam holder til en degradering og en fremtidig kamp for come-back, dertil er han for forfængelig og ikke mindst selv efter et barskt hands-on kursus stadig en politisk amatør…
Jeg frygter at Radikale vil starte fra bunden med en ny ung kandidat, og her kunne man frygte at de af politisk korrekte årsager valgte en ung kvinde som Feilberg.
Dermed vil Radikale i København være cementeret som en lidt mindre indflydelsesrig underafdeling af SF. Jeg har aldrig hørt hende (eller for den sags skyld andre af de unge radikale i Kbh) sige andet end indholdsløst, socialistisk sludder.

/Nicolai

Nå ja – nu lød jeg så kritisk overfor Bondam. Han er faktisk en fremragende skuespiller, Niels Buckingham er en af de fedeste karakter i dansk comedy – men god politiker det er han sgu ikke.
Så i fremtiden må Bondam nok til selv at køre sin bil og slås med alle os andre dødelige om en af de p-pladser han har nedlagt!

/Nicolai

Kasper Johansen fra de Radikale er faktisk til at holde ud at høre på, selv om jeg er uenig med ham om meget.

Om han nogensinde bliver folkeforfører er dog et åbent spørgsmål 😉

/Limagolf

Lukket for kommentarer.