Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Bondam får kun en periode som miljø og teknikborgmester

Author icon

Skrevet af

Clock icon

oktober 22, 2008

Comments icon

5 kommentarer

Om ca. et år går valgkampen før valget til Københavns Borgerrepræsentation ind i sin sidste og afgørende fase. I en analyse for Bryggebladet kigger jeg lidt i krystalkuglen for at se, hvilken betydning valgresultatet får for fordelingen af borgmesterposterne. Det fremadstormende SF får som det ser ud nu to borgmesterposter i stedet for den ene, som partiet har i dag. Det mest spændende bliver nok i virkeligheden om hvorvidt det det enten er de radikale eller Enhedslisten, der efter valget må overlade SF en ekstra borgmesterpost. De radikales vælgerkrise på landsplan river formentlig tæppet væk under partiet i hovedstaden, og Klaus Bondams dage som borgmester for det store og prestigefyldte miljø og teknik-område er derfor talte.

Læs analysen her.

STØT JARLS BLOG her.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  5 Comments

 1. Limagolf

  sagde den 23. oktober 2008 kl. 13:17:

  Jeg er glad for dine analyser af Københavnsk lokalpolitik. De plejer at være meget fine.

  Hvis Bondam mister borgmesterposten må det få konsekvenser for hans position i partiet i København.

  Hvis Manu Sareen får held med at komme i folketinget, hvem skal så overtage ledelsen af de Radikale i København? Arvtageren presser sig vist ikke lige på?

  /Limagolf

 2. Jarl Cordua

  sagde den 23. oktober 2008 kl. 15:53:

  1. Af hjertet tak.

  Du skriver:

  “Hvis Bondam mister borgmesterposten må det få konsekvenser for hans position i partiet i København.

  Hvis Manu Sareen får held med at komme i folketinget, hvem skal så overtage ledelsen af de Radikale i København? Arvtageren presser sig vist ikke lige på?”

  Det har jeg nu omvendt svært ved at se. Hvem skulle udfordre Bondam? Der er jo ikke nogle i den radikale gruppe – bortset fra Manu Sareen – som er kendt i offentligheden.

  Men spørgsmålet er om Bondam – hvis han ikke længere er borgmester – gider politik. Han har jo faktisk ganske mange talenter.

 3. nai

  sagde den 24. oktober 2008 kl. 11:49:

  Jeg tror ikke Bondam holder til en degradering og en fremtidig kamp for come-back, dertil er han for forfængelig og ikke mindst selv efter et barskt hands-on kursus stadig en politisk amatør…
  Jeg frygter at Radikale vil starte fra bunden med en ny ung kandidat, og her kunne man frygte at de af politisk korrekte årsager valgte en ung kvinde som Feilberg.
  Dermed vil Radikale i København være cementeret som en lidt mindre indflydelsesrig underafdeling af SF. Jeg har aldrig hørt hende (eller for den sags skyld andre af de unge radikale i Kbh) sige andet end indholdsløst, socialistisk sludder.

  /Nicolai

 4. nai

  sagde den 24. oktober 2008 kl. 11:52:

  Nå ja – nu lød jeg så kritisk overfor Bondam. Han er faktisk en fremragende skuespiller, Niels Buckingham er en af de fedeste karakter i dansk comedy – men god politiker det er han sgu ikke.
  Så i fremtiden må Bondam nok til selv at køre sin bil og slås med alle os andre dødelige om en af de p-pladser han har nedlagt!

  /Nicolai

 5. Limagolf

  sagde den 24. oktober 2008 kl. 14:28:

  Kasper Johansen fra de Radikale er faktisk til at holde ud at høre på, selv om jeg er uenig med ham om meget.

  Om han nogensinde bliver folkeforfører er dog et åbent spørgsmål 😉

  /Limagolf

Bottom border