Kategorier

Mærsk skifter kurs og medvirker i portrætbøger

Erhvervsikonet Mærsk Mc-Kinney Møller har i de seneste år måttet finde sig i at blive portrætteret i en stribe bogudgivelser i et omfang, der kunne betegnes som 'Mærskomani'. To aktuelle udgivelser konkurrerer om at tegne billedet af den 'ægte' Hr. Møller. Den ene er en biografi af erhvervskommentatoren Niels Lunde om A.P. Møller Mærsks nuværende topchef Nils Smedegaard Andersen, mens den anden skrevet af journalisterne Finn Mortensen og Thomas Larsen er en egentlig portrætbog om den gamle skibsreder selv. Begge udgivelser er enestående, fordi Mærsk Mc-Kinney Møller rent faktisk har ladet sig interviewe til dem begge. Det understreger, at denne levende myte åbenbart nu i sit 96. leveår har indset nødvendigheden af selv at medvirke aktivt for at imødegå det noget mere kritiske billede, der i de seneste år bliver tegnet af den største danske erhvervsmand til alle tider.

Læs hele artiklen her på Kforum.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Mærsk skifter kurs og medvirker i portrætbøger”

For at det ikke skal være løgn, er der faktisk også udgivet en tredje bog for nylig – med den originale titel; “Hr. Møller”

Den er skrevet af Søren Ellemose, og handler både om Møller selv og om årets gang i virksomhedsgruppen. Han udgav en tilsvarende bog sidste år, og har tilsyneladende øjnet en god forretning i at udgive bøger om dette emne.

Lukket for kommentarer.