Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Mærsk skifter kurs og medvirker i portrætbøger

Author icon

Skrevet af

Clock icon

oktober 28, 2008

Comments icon

1 kommentar

Erhvervsikonet Mærsk Mc-Kinney Møller har i de seneste år måttet finde sig i at blive portrætteret i en stribe bogudgivelser i et omfang, der kunne betegnes som 'Mærskomani'. To aktuelle udgivelser konkurrerer om at tegne billedet af den 'ægte' Hr. Møller. Den ene er en biografi af erhvervskommentatoren Niels Lunde om A.P. Møller Mærsks nuværende topchef Nils Smedegaard Andersen, mens den anden skrevet af journalisterne Finn Mortensen og Thomas Larsen er en egentlig portrætbog om den gamle skibsreder selv. Begge udgivelser er enestående, fordi Mærsk Mc-Kinney Møller rent faktisk har ladet sig interviewe til dem begge. Det understreger, at denne levende myte åbenbart nu i sit 96. leveår har indset nødvendigheden af selv at medvirke aktivt for at imødegå det noget mere kritiske billede, der i de seneste år bliver tegnet af den største danske erhvervsmand til alle tider.

Læs hele artiklen her på Kforum.

STØT JARLS BLOG her.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

    1 Comment

  1. Superman

    sagde den 28. oktober 2008 kl. 17:47:

    For at det ikke skal være løgn, er der faktisk også udgivet en tredje bog for nylig – med den originale titel; “Hr. Møller”

    Den er skrevet af Søren Ellemose, og handler både om Møller selv og om årets gang i virksomhedsgruppen. Han udgav en tilsvarende bog sidste år, og har tilsyneladende øjnet en god forretning i at udgive bøger om dette emne.

Bottom border