Kategorier

Jarls Blog i USA

Dan og David gør det. Ikke så få københavnske kommunikationsfolk går samme vej. De drager alle til landet over there for at følge den sidste uge i det amerikanske præsidentvalg på nært hold. Nogle giver endda en hånd med især i Barack Obamas kampagne. Jarls Blog holder sig ikke tilbage! Jeg tager derfor onsdag morgen til Washington for at studere valget plus at der også bliver tid til sightseeing.

På selve valgaftenen er vi i New York City. Vi er primært i Obama-land, men der kommer også en sviptur ind i Virginia, der indtil for nylig var en swingstat, men som efterhånden peger i retning af også at gå til Obama. Jeg nærer ingen illusioner. Valget er afgjort til fordel for Barack Obama takket være økonomiens nedsmeltning og John McCains valg af en mildt sagt tyndbenet vicepræsidentkandidat i form af Sarah Palin.

Læserne skal dog ikke helt fortvivle. Jeg skal nok blogge om mine indtryk. Take care! I mellemtiden kan I lytte her til Lee Greenwoods “God Bless the USA”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

12 kommentarer til “Jarls Blog i USA”

God tur! Selvom kronen er lav, er de stadig svage på købekraft, så tag en stor tom taske med 🙂

Da jeg var til 2004-valget derovre, tonede Danmark pludselig frem på CNN og Fox. De vidste ikke helt om det var en terrorbombning, men var rimelig sikre på, at det ikke var en atombombe, da jyderne sprængte sig selv i luften.

Det bliver spændende at høre dine indtryk. Hvis du kun bliver i den nordlige del af Virginia vil du ikke komme udenfor “Obama-land” – der er nogle ret interessante analyser der viser, hvordan dette område er blandt de mest dynamiske i hele USA for tiden, og at der er flyttet en masse demokrater til området.

Mig bekendt har Virginia altid stemt på den republikanske præsidentkandidat, så det er vel kun dette valgs særlige dynamik der gør, at det kan kaldes en svingstat?

Godt initiativ! Det bliver spændende at høre dine historier fra USA.

Husk at følge med på fivethirtyeight.com for narko til politiske junkier…

😉

Pollster.com er noget mere tør end fivethirtyeight.com, men til gengæld også mere tilstræbt objektive end den til tider ganske tydeligt demokratiske Nate Silver på 538. Desuden leverer Pollster.com analyser af meningsmålinger samt andre blogs og avisers analyser og kommentarer til det at måle meninger. Det er meget interessant læsning og endnu et tegn på (som min tidligere kommentar), at vi politisk set er lysår efter USA på en lang række fronter.

God tur!

Jeg kom hjem derfra i fredags efter 14 dage i New York, San Diego og San Francisco. Det var en fantastisk oplevelse!

På flyturen hjem havde jeg købt hhv “Bill Clinton – My Life” og “Barack Obama – The Audacity of Hope” som audiobooks. Det tog ca. 13 timer at pløje dem igennem, men fedt var det! 🙂

Håber du får en god tur så 🙂 og at du gør dig nogle obervationer om hvordan politik foregår på amerikansk. Der skal nok komme nogle overraskelser, i forhold til her.

Hej jarl,
Det bliver spændende at hører og læse om, så alt det bedste herfra denne side Atlanten hvor du snart kommer over til,

Skipperen

Og vi ses torsdag formiddag i ambassadens lokaler, Jarl !! Husk at tage noter af alle mine guldkorn 🙂
kh
Annegrethe

Lukket for kommentarer.