Kategorier

Medieklovnens nytårsforsæt

Mange ved godt, at Ekstra Bladet er småt kørende '“ både indholdsmæssigt, og når man ser på det jævnt faldende oplag. Derfor ansatte foretagendet JP/Politiken Poul Madsen som ny chefredaktør for at rette op på det. Foreløbigt uden det store held, selvom Stein Bagger-sagen har givet avisen lidt kunstigt åndedræt her i december, hvilket også gav Madsen anledning til at føre sig frem på TV2 News i rollen som den 'indsigtfulde erhvervsjournalist'. Det er han nu ikke. Madsen er blot en simpel karriemager, der lige nu er chefredaktør på et formiddagsblad, men sikkert om lidt skiftet til et chefjob et eller andet andet sted i mediedanmark. Opportunister af Madsens støbning er “professionel medieklovne” og rejsende i et hvilket som helst tåbeligt synspunkt – blot så længe, at det kan skaffe lidt omtale i et forfængeligt håb om at sælge lidt ekstra aviser.

Efter at Bagger-sagen er klinget lidt af, så er Madsen og Co blevet så desperate efter at finde et tåbeligt, men opsigtsvækkende standpunkt, man kan gå i byen med og som kan få evt læsere til at købe løssalgsavisen. Første nytårsdag fandt avisen således på at anklage majestæten for at have leveret en 'politisk tale', som ligeså godt kunne være skrevet af Anders Fogh Rasmussens statsministerium. Essensen af Madsens og hans avis’ kritik – kan man læse i dag i en lederartikel – går på, at Margrethe skulle have leveret noget mere skarpt '“ ligesom dengang i 1984, hvor danskerne blev beskyldt for at komme med “dumsmarte bemærkninger”. Majestæten skulle åbenbart i stedet – anbefaler avisen – have fremmanet en økonomisk krises konsekvenser '“ i stedet for som dronningen fornuftigvis gjorde, nemlig at sætte den lidt ind i det rette perspektiv: Ingen går sulten i seng, selvom at nogle må sætte forbruget ned i nogle år. Den pointe er 'politisk', mener – af alle – også tugthusfangen Klaus Riskær Pedersen, som er blevet udspurgt til lejligheden. Herefter har den politiske hjernetrust på Ekstra Bladets redaktion siden konkluderet, at Margrethe er 'Foghs bugtalerdukke'. Den eneste politiker, som bladet i øvrigt spurgte var Villy Søvndal og han mente, at majestætens tale var god.

At efterspørge en mere kontroversiel og politiks tale af majestæten er en letkøbt og banal analyse, hvilket er indlysende for de fleste mennesker med en smule indsigt. Hvorfor Ekstra Bladets redaktion er så svagt kørende i disse år mht. forståelse for politik, ja det kan man så kun undre sig over.

Der var i øvrigt også noget, der mindede om en nyhed i 2009s første udgave af avisen, for Poul Madsen har åbenbart tænkt sig at fyre Hans Engell som bladets politiske kommentator. Ja, det stod der ikke direkte, men det må vel være konsekvensen, når man i en stort opsat lederartikel inde i selve avisen læser at Poul Madsens 'nytårsforsæt er at gå til kamp mod spin og analyser'. Herefter skoser Poul Madsen Peter Mogensen og Michael Kristiansen og deres program for kun at forholde sig til spillet og ikke indholdet. De skulle være mere politiske i deres programmer. Hvordan rammer det her forslag fru Jørgensen osv? Det troede vi andre ellers, at det var en JOURNALISTISK opgave, som blandt andet Ekstra Bladet skulle tage sig af?

Konsekvensen af det synspunkt må jo være at Poul Madsen nu fyrer sin forgænger på chefredaktørposten – Hans Engell '“ som politisk kommentator og koncentererer sig om at beskrive, hvad politiske forslag har af konsekvenser for borgerne. Kom så i gang!

Hvordan kan det i øvrigt være at selvsamme dag at Madsen 'går til kamp' mod analyser og spin lægger spalteplads til to sider, hvor alle mulige kendisser som Riskær, Søvndal og Hans Engell kommer med deres analyser af majestætens tale? Samme dag som Poul Madsen puster sig op, kan hans egen avis dokumentere, at hans 'nytårsforsæt' – naturligvis – er varm luft. Medmindre at chefredaktøren altså fyrer avisens kommentator og i øvrigt forbyder den politiske redaktion at skrive politiske analyser i avisen! Det sker selvfølgelig ikke, og i morgen går Madsen nok i byen med et nyt opsigtsvækkende synspunkt, der kan få ham i TV2News.

I medierne er der en gentleman-aftale om, at man ikke skriver “grimt” om andre redaktører og journalister. Nu er jeg jo ikke en del af den del af mediebranchen, hvor man give årgangskammerater fra journalisthøjskolen jobs på redaktionerne. Derfor påtager jeg mig hjertens gerne opgaven at påpege, at Madsens 'nytårsforsæt' og angreb på majestæten er et tåkrummende pinligt forsøg på – selv for et formiddagsblad på – at sætte noget der skulle forestille at være en 'dagsorden', der er så papirtynd, letbenet og himmelråbende gennemskuelig, at man tydeligt fornemmer desperationen over de svære økonomiske tider på det engang så frække og ofte interessante formiddagsblad.

Sådan, så er jeg varmet op til i aften! 🙂

Godt nytår!!

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “Medieklovnens nytårsforsæt”

Jamen, vi glæder os.
Han så mærkeligt skidt og gammel ud. Make-up-damen må hade ham eller noget…

Poul Madsen er en vejrhane… Jeg har hørt ham i P1-debat nogle gange, engang om dokumentaren om en person der rejste til Schweiz for at få aktiv dødshjælp. Der stod han som kritikeren af at DR gik for langt, men senere i snakken sagde han at Ekstrabladet skulle være den frække dreng og selvfølgelig skulle den grædende Kandis-Johnny på forsiden.

En anden gang skulle han ind for at kritisere Jeppe Kofod for hans opførsel i påskens partimøde. Filmmanden Peter Aalbæk kom ind og skulle forsvare folks ret til at gøre ting der ikke ser pæne ud. Den dag havde partiet så taget ham til nåde, og så var Poul Madsen pludselig den der forsvarede Kofod, og Peter Aalbæk kunne nærmest bare nikke ja til alt.

Jeg synes Madsen er decideret uinteressant som kommentator, det mest interessante spørgsmål er hvorfor nogen gider have ham til at kommentere ting.

Lukket for kommentarer.