Kategorier

Liberal Alliance uden Khader

Naser Khader forlader nu Liberal Alliance for at blive løsgænger. Det skriver han på sin blog. Khader angiver blandt mange årsager at han ikke er enig i partiets liberalistiske kurs og ikke havde hjertet med. Den nu afgående partileder peger selv på, at han ikke evnede at være partileder og lover i øvrigt, at han ikke vil stifte flere partier.

Man må nok lette på hatten for mandens selverkendelse. Også selvom at den '“ som han selv skriver '“ kommer noget sent.

Jarls Blog erfarer, at Anders Samuelsen bliver ny leder af partiet, som derfor ufortrødent vil fortsætte sin politiske kurs.

For dem, der ønsker et mere liberalt Danmark, så er det næppe den værste nyhed, at Khader nu forlader partiet. Hans troværdighed var noget flosset '“ for nu at sige det mildt – også blandt dem, der ellers føler sig tiltalt af partiets politiske program.

Timingen i Khaders udmelding gør dog også, at spekulationer nu løber om, hvorvidt han går med i en anden tidligere radikal folketingspolitiker Simon Emil Ammitzbølls nye parti, som Politiken mener at vide, vil kalde sig for “Borgerligt Centrum', og som præsenteres tirsdag kl. 13 ved et pressemøde på Christiansborg. Selv siger Khader dog til TV 2, at han IKKE går med i Simon Emils nye parti.

P.S. Nu forlader ifølge Politiken en anden tidligere radikal politiker og indtil i dag LA-medlem Odense-rådmand Erik Simonsen også Liberal Alliance. Måske sker det for at melde sig ind hos Simon Emils tropper, som formentlig får en politisk profil, der minder mere om den, som det oprindelige “Ny Alliance” og Naser Khader abonnerede på eller også – hvad mere og mere tyder på – så går Simonsen til de Konservative.

Sidste: Berlingske skriver at der længe har været planer om udskifte Khader med Samuelsen som partileder. Kilde til historien er landsformanden Leif Mikkelsen.

JP erfarer, at Khader reelt blev væltet som partileder på et møde i går. Det sætter Khaders beslutning om at blive løsgænger i et noget andet perspektiv. Han har formentlig følt jorden skride under sig og så selv truffet beslutningen om at gå, før han blev gået.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

16 kommentarer til “Liberal Alliance uden Khader”

Det er bizart. Intet mindre.

Samuelsen har et KÆMPE genopbygningsarbejde foran sig hvis han skal være i folketinget efter næste valg.

Hvis det lykkedes er det en præstation i dansk politik der ikke er set siden jordskredsvalget.

De bedste ønsker fra mig!

Endelig bliver Samuelsen chef for projektet. Det var på tide. Tillykke. Nu kan man mere uforbeholdent støtte Liberal Alliance.

Borgerlig…Simon Emil. You must be joking! Han er den mandlige udgave af de så omtalte spidsborgerlige hattedamer. Han ender jo alligevel hos Thorning, og så er vi lige vidt. Men fint at ham og de radigale kan bruge energi på at bekrige hinanden.

Selvom Khader forlader LA ændrer det ikke ved, at partiet er færdigt, og har været det siden navneskiftet. For at citere Jarl fra et tidligere indlæg: “liglugten breder sig”. Nu er stanken efterhånden gennemtrængende.

Det eneste positive der er at sige om LA, Borgerligt Centrum (eller hvad det kommer til at hedde) mv. er, at ballet er slut ved næste valg.

Godt at vide, at politisk inkompetence trods alt ikke belønnes i længden – ligegyldigt hvor enige man kan være i deres synspunkter.

Mon ikke Khader melder sig ind i Venstre? Han har før gjort sine hoser grønne overfor Anders Fogh, fx ifm. Muhammed-krisen, da Khader stadig var medlem af de Radikale.

Man kunne måske begynde at overveje at hæve spærregrænsen fra 2 % til 4 % – en grænse de også har i Sverige (og Norge). Selv med den højere spærregrænse stillede langt flere partier op til Sveriges sidste valg i 2006, end det var tilfældet i Danmark i 2007. Syv partier opnåede repræsentation i Sverige, otte i Danmark.

En anden ting, jeg mener man kunne låne fra Sverige, er de faste fire-årige valgperioder. Den danske statministers ret til at udskrive valg med tre ugers varsel er vel en af grundene til, at regeringsskiftet 2001 er eneste gang Danmark har oplevet et regeringsskifte fremprovokeret af et valg, som kan kaldes solidt, siden Anker Jørgensen tog over efter Hartling i 1975. Dvs. én gang på 33 år.

Efter min mening kan begge dele føre til at valg får større betydning, og at fx Ammitzbøll og andre ikke stifter nye partier i en uendelighed.

Der er intet så skidt, at det ikke er godt for noget – at blive af med Erik Simonsen i Odense er en kolossal sidegevinst.
Det er SÃ… ironisk: jeg meldte mig ind i LA i går aftes, og så ramler det hele bare ned om ørerne på dem idag. Hvis jeg var dem, ville jeg skynde mig at smide mig ud igen 🙂
Men spøg til side – Naser Khader er et stort, stort tab, og jeg forstår ikke, at hans kamp for de borgerlige frihedsværdier ikke kunne gå hånd i hånd med en liberal økonomisk politik. De understøtter jo bare hinanden i mine øjne.

Det skulle slet ikke undre mig, hvis superopportunisten, Fogh, får lokket Khader over i Venstre, hvor han så efter de obligatoriske par måneders ventetid, som også Karen Jespersen måtte udstå, bliver gjort til integrationsminister. Der er bare lige det lille problem, at Khader også på den post ville være en katastrofe, men i det mindste ville Fogh da for en tid få fjernet opmærksomheden fra sine rejseorgier.

Jeg tror det bliver en kortvarig nedtur for LA, for så at finde tilbage til de 1-1,5 % de står til idag.
Hvad der derefter sker, er ikke til at forudsige. Jeg tror absolut på at Samuelsen formår at hente de nødvendige stemmer, forudsat at V og K fortsætter deres handlingslammelse.
Men hvis Fogh pludselig genfinder sin tabte virilitet(?), ja, så er det ude med LA.

Samuelsen skulle være leder, det har jeg ment længe, da han er veltalende, og det ser dumt ud at have et parti der går ind for flad skat, og en formand der ikke kan forklare det.

Men at Khader også forlader partiet er en bet. Uden ham ser det ud til de kun kan tale om skat og økonomi, de kan komme til at mangle noget på værdidebatten, hvor Khader har været en stærk kritiker af islamisterne.

Men held og lykke til Samuelsen, det første får han brug for en helt masse af. Jeg tror også Villum Christensen forlader dem. Samuelsen har sikkert en sag der tiltaler en del borgerlige vælgere, blandt andet mig selv, men projektet har virket latterligt og været skidt styret i en grad der gør det svært ikke at grine af det. Måske de kan dække sig lidt ind under at Simon Emils projekt er endnu mere til grin på forhånd.

Det ser ud til, at Venstre gør sit for at tiltrække Khader. Man har i al fald sendt “selveste” den politiske ordfører i byen med rare lyde.

Kunne denne Villum Christensen også være interesseret i Venstre, eller er de Radikale, hvor han vist tidligere har været mangeårigt medlem, en mere sandsynlig (ende)station for manden?

På jptv kigger Khader tilbage, og fortæller blandt andet at han ved NAs oprettelse tilbød formandsposten en til “hemmelig” person – som altså takkede nej. Selv har han åbentbart nærmest selv engang sagt nej til at blive formand for de Radikale.

http://jp.dk/jptv/indland/article1564486.ece

Det er spændende at høre. Men når han fortæller hvad der er sket, så tror jeg sgu’ ikke rigtig på ham. Ærgeligt at man kan miste tillid til en person, som man ellers har meget respekt for.

Khader har jo vist sig i adskillige situation at have et anstrengt forhold til sandheden.
Selv hans afsked fra LA blev givet med en løgn som selvfølgelig blev afsløret, det som gjaldt jo i øvrigt også for hans afsked fra R.
Jeg har stor sympati for ham, men selv en dygtigt retoriker som Søvndal bliver fanget når han pynter for meget på virkeligheden, for en håbløs kommunikator som Khader skal man bare holde sig til sandheden, men det er åbenbart for svært for ham!

/Nikolaj

Lukket for kommentarer.