Kategorier

Bandekrigen forener rådhuspolitikerne

Imens rockerne og indvandrerbander udkæmper en krig på skydevåben på Nørrebros gader og stæder, så er de politiske skillelinjer i sagen noget mere uklare. I debatten står striden mere mellem VKO-blokken på Christiansborg vs. Ritt Bjerregaard. På rådhuset bakker VKO faktisk op om kommunens integrationspolitik, som de i øvrigt selv har et stort medansvar for. Læs analysen her.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Bandekrigen forener rådhuspolitikerne”

Personligt synes jeg, det er ualmindelig plat at pege fingre i den nuværende situation. Det ville være mere nyttig at arbejde sammen på at finde løsninger, der virker. Alle har et ansvar i denne sag – både kommune og Folketing. Der er visse kræfter, der ønsker at skyde al skyld på “mellemøstlig voldskultur”. Nu er det jo ikke udelukkende indvandere, der er involveret, og her i weekenden kunne man jo osse se europæisk terror for fuld udblæsning i Nordirland.

Men nu hvor der er så meget fokus på indvanderene: Hvad med rockerne og AK81?
Hvordan vil de Christiansborg-politikere, der har udvist en hård linje overfor de kriminelle indvandere og udført populistisk håndvaskning overfor KBHs kommune, så lige “integrere” dem tilbage ind i normalsamfundet?

Hvordan håndterer vi så de kompromisløse, dybt kriminelle, afstumpede voldspsykopater, der er “udenfor pædagogisk rækkevidde”, men som har danske forældre?

Hvad med en generelt bedre social indsats tidligt i folks liv, i stedet for at bruge eksponentielt flere skattekroner på at løse problemet senere hen?

“Der er visse kræfter, der ønsker at skyde al skyld på 'œmellemøstlig voldskultur'. ”

Virkelig ??
Hvem er disse onde kræfter ??
Er du helt sikker på at de ikke blot inddrager “kultur” som en betydningsfuld variabel til at forklare udviklingen, men altså en variabel blandt flere. Lidt ligesom at den nye bandepakke ikke betyder at man kun fokusere på straf – der er stadigt en massiv social indsats.
Det er vel ikke blot en let udvej – læs: stråmand – som både du, Vestager, Seidenfaden m.fl. gør brug af.

“…så lige 'œintegrere' dem tilbage ind i normalsamfundet?”

Øhh, så vidt jeg kan forstå, så ønsker disse politikere vist også en ret hård kurs overfor rockerne, heriblandt har man jo en rockerlov fra tidligere, hvorimod vi ikke har en indvandrerbande-lov, så behovet for nye tiltag/muligheder for politiet kunne jo være forskelligt af historiske årsager.
Problemets kerne er jo lidt at rockerne er en voldsomt marginal gruppe blandt danskerne, mens kriminelle unge er en chokerende stor gruppe blandt indvandrerne fra bestemte lande.

Men igen, lad nu være med at lade som om der ikke foregår en massiv social indsats, en præventiv indsats osv. Det er useriøst.

“Hvad med en generelt bedre social indsats tidligt i folks liv, i stedet for at bruge eksponentielt flere skattekroner på at løse problemet senere hen?”

Tjoo, men hvad med en erkendelse af to-tre årtiers totalt fejlslagen indvandring – og at man tager konsekvensen heraf for den fremtidige politik. Spørgsmålet er jo kort sagt; Vil en forsat massiv indvandring af fattige, dårligt uddannede, kulturfremmede, med normer/værdier/opdragelse i bestemte kulturkredse forværre situationen eller afhjælpe den ?

“Hvem er disse onde kræfter ??”
Nu synes jeg egentlig ikke Peter Skaarup er decideret ond, men har har da en vis magt.

“Men igen, lad nu være med at lade som om der ikke foregår en massiv social indsats, en præventiv indsats osv. Det er useriøst.”
Jeg er meget seriøs, når jeg mener at den “massive” social indsats ikke er fyldestgørende. Jeg tror bare, måske naivt, at der kan gøres andet end udvisning, straf og få folk i arbejde. Der bliver brugt mange penge på socialområdet, men bliver de brugt rigtigt? Det mener jeg ikke. More isn’t always better.

“…men hvad med en erkendelse af to-tre årtiers totalt fejlslagen indvandring…”
Det er det jeg synes, at alle folkevalgte (stat og kommune) bør erkende og komme i gang med arbejdet i stedet for at bruge tiden på at spille sorteper i pressen.

“…en fortsat massiv indvandring…”
Fortsat? Siden hvornår? Det er simplthen bare ikke en pointe i denne sammenhæng – vi taler om, hvad vi gør med dem, der er her allerede, og deres børn. Jeg er ikke fortaler for at åbne sluserne op, men er da med på at importere arbejdskraft, når det er nyttigt og i øvrigt give flygtninge fra krig og ufred ly i Danmark.

Legaliser hashen, beskat det og øremærk pengene til sociale projekter i invandrerghettoerne.

Christ, selv de ‘borgerlige’ på Københavns Rådhus er ‘røde’. Sandheden er , at sålænge der i Københavns Kommune hersker den dogmatiske holdning, at alle problemerne skyldes socio-økonomiske forhold så får man aldrig gjort noget effektivt ved problemerne. Og det uanset hvor mange milliarder skatteyder-kroner man kritikløst poster i ‘integrations-projekter’.

Den første forudsætning problemløsning er som bekendt at erkende og definere problemet. Men når der endelig er en medarbejder, der ud fra praktisk erfaring påpeger, at kultur har stor betydning for de massive kriminalitetsproblemer der vitteligt er med unge muslimske mænd, ja, så tyr kommunen til Stalinistiske metoder og udrenser manden. Og når ‘oppositionen’ på Rådhuset er enige med det herskende flertal, ja, så er der ikke meget håb forude for landets hovedstad.

der er ikke noget så herligt som en lille krig, der kan begylde politiske gulashbaroner

“…at kultur har stor betydning for de massive kriminalitetsproblemer der vitteligt er med unge muslimske mænd,…”

Hvad så med HA? Er det også kultur der er årsagen til deres kriminalitet?

Der er altså to parter i den nuværende bandekrig, og det er meningsløst kun at forholde sig til den ene.

Narkomarkedet er en milliardforretning, og hvis nogle indvandrerbander eller HA’ere skulle blive smidt i fængsel kommer der nok nye til. Jeg er fløjtende ligeglad med om narkokartellerne er danske eller undenlandske.

Der er ikke nogen kortsigtet løsning på denne problemstilling og ingen Chrisitansborgpolitikere vil røre den eneste relle langsigtede løsning, nemlig legalisering af, som minimum, hash.

Derfor er det meste af det der bliver sagt i denne sag meningsløst. Der vil også være kriminelle bander om 2, 5 og 10 år sålænge der er en efterspørgsel af euforiserende stoffer. Og det vil der være, jeg har i hvert fald ikke hørt nogen påstå andet.

Tilbage står vi med et akut problem, og der er ikke andet at gøre end at sende politiet efter narkokartellerne og smide nok af dem i fængsel til at de dukker nakken lidt. Så går der fem år og så opstår balladen igen, men så har vi da fred sålænge.

Derfor er der heller ikke det mindste Københavns Kommune reelt kan gøre, idet den ikke har nogle midler til at håndhæve lov og orden.

Men det hele udspringer som sagt af en manglende accept af problemets rod, efterspørgslen af narko.

mvh
Lasse Grosbøl

Lukket for kommentarer.