Kategorier

Et par tåber i Kommunal-Venstre puster sig op

Fra tid til anden puster det kommunale-Venstre sig op. Det sker nu, hvor et par oversete borgmestre pludselig tror, at de nu skal til at have indflydelse i Venstres landsorganisation ved at lægge beslag på partiets næstformandspost. Det er selvfølgelig en fuldkommen absurd og latterlig tanke, men jeg anerkender da, at JyllandsPosten bør skrive historien, nu hvor V-borgmestrene absolut fremturer med deres tåbelige forslag.

“Magtkamp om arvefølgen i Venstre” skriver JP i en larmende overskrift. Magtkamp? Måske. Arvefølge? Vrøvl. En kommunalmand kan teoretisk godt blive næstformand. Men han eller hun vil ikke kunne 'arve' formandsposten. Det kræver '“ i virkelighedens verden – sæde i folketingsgruppen.

JP skriver onsdag:

'Det kommunale bagland er parat til at stille med sin egen kandidat til næstformandsposten og dermed udfordre skatteminister Kristian Jensen.

Kampen om arvefølgen i Venstre får nu flere spillere på banen. Det kommunale bagland vil stille med en eller flere kandidater til posten som partiets næstformand for at tvinge skatteminister Kristian Jensen ud i et kampvalg,

Herefter oplistes tre kommunale topfolk, hvor de to eneste nogenlunde bredt kendte navne Herning-borgmester Lars Krarup og Louise Gade, Ã…rhus-rådmand imidlertid er så begavede at de naturligvis takker nej til at blive opstillet til en sådan selvmordsmission at udfordre Kristian Jensen.

Men så er der også en vis borgmester Anders G. Christensen fra Favrskov et sted i det mørke (Øst)Jylland, som byder sig til:

 »Jeg er helt enig i, at vi har behov for at knytte det landspolitiske og kommunalpolitiske tættere sammen, og hvis der opstår en mulighed med næstformandsposten, er jeg ikke afvisende, « siger han.

Ja. Og her har vi så fjolset blandt de tre. Hvem har dog hørt om Anders G. Christensen? Hvor ligger mon Favrskov? Kan de noget specielt deroppe? Hvad kan han dog bidrage med – altså andet end at så unødvendigt splid i regeringspartiet blot fordi han og et par andre tosser føler sig overset i dagligdagen?

Men indrømmes må det da JP, at de så fik præsenteret en udmærket kandidat til “ugens idiot” i dansk politik. Jeg troede ellers prisen igen i denne uge stensikkert og uden modkandidater ville gå til Bendt Bendtsen på grund af sine jagtbøsser og behagelige private benyttelse af gratis tilrådighedstillede udlejningsbiler fra et privat firma i den konservative ex-leders ministertid.

P.S. Ser at denne ikke-historie via Ritzau breder sig til alle medier som en steppebrand. Jeg tror at jeg skal være indlandsredaktør på Ritzau eller nyhedsredaktør på et af de store aviser. Uden større refleksion eller kendskab til virkeligheden viderekolporterer man bevidstløst de andres “citat-historier”. Det må være et nemt liv. Det er gratismedier, som opfører sig som….gratismedier!

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

21 kommentarer til “Et par tåber i Kommunal-Venstre puster sig op”

Favrskov – det er vist der Karen Jespersen er opstillet. Så de har åbenbart også haft en mangel på oplagte stemme-slugere til folketingsvalget førend hun trådte til.

Du kan have ret i din pointe. Men omvendt, så skaber det vel minimalt splid, men tilgengæld for de omtalte lokal-politikere jo en del opmærksomhed – og det er vel ganske fornuftigt fra deres synsvinkel.

Favrskov kommune grænser op til Ã…rhus, så den er nærmere Midt- eller Østjylland. Men pyt, jeg har heller aldrig hørt om Anders G. Christensen så det virker desperat hvis han skal køres på banen.

Dog kan jeg godt forstå noget frustration hos kommunal-Venstre, der er godt repræsenteret i mange kommuner og regioner, men i Foghs tid er den eneste minister der er hentet fra det kommunale Helge Sander, resten er fra folketinget bortset fra en partisekretær og et EU-parlamentsmedlem, der ikke just kan kaldes kommunale.

Altså TV2 News er ligeså ringe, som alle de andre medier.

Her kl. 24 siger Lotte Mejlhede at der bliver opstillet “flere modkandidater”.

Læser man JP, så er der – EN – kandidat, der “er interesseret”.

Det er fanme dårlig journalistik!

Nu siger BTs Helle Ib at “Kristian Jensen ikke er en oplagt kandidat” uden at uddybe, hvad det er.

Jeg er helt uenig. Kristian Jensen er – set i lyset af hvad Venstres næstformand i moderne tid har haft af rolle – NETOP en oplagt kandidat. Han er ideologisk interesseret, repræsentere den næste yngre generation og i øvrigt allerede utrolig erfaren som skatteminister. I princippet minder hans profil ganske meget om en ung Anders Fogh – V-næstformand 1984-1998.

Og så er der en ting, der yderligere kvalificerer ham, hvilket undrer mig, at Ib helt overser.

Kristian Jensen er fra Jylland. Opstillet i Venstre-kerneland i Herning.

Tror tåberne i pressen, at Herning-borgmester Lars Krarup stiller sig op sammen med ham, der fjolset fra Solrød og så Favrskov-borgmesteren for at vælte sin kreds’ egen kandidat?

Det er en fuldstændig latterligt og absurd analyse.

Det er lidt skuffende, at Ib ikke gennemskuer det. Hun plejer at have styr på det!

@4 og 5
Siden hvornår er Lotte Mejlhede og god journalistik blevet nævnt i samme sætning? TV2 NEWS er da nogle gange underholdende at se på, men andre gange krummer man bare sine tæer.

Jeg var osse noget overrasket over Helle Ibs analyse.

Ritzau er kilden til meget dårlig journalistik… Det sker også ofte, at de laver faktuelle fejl, som ender med at blive brugt som fakta i betalingsaviserne, og ukritisk gengivet på alle netmedier.

Det er ikke mere end en uge siden, at alle medier fandt de store breaking-bannere frem, da Ritzau skrev “mand skudt på Nørrebro”. I virkeligheden var en mand blevet bange for en container i Valby, så han havde henvendt sig til politiet på Frederiksberg.

Tja… henset til, at de fleste politisk tænkende hurtigt kan se, at nævnte borgmester er chanceløs overfor Kristian Jensen, så er det vel mere interessant, hvem der har “født” den historie…

Jeg tvivler på, at klovnen fra Solrød helt ud af det blå kommer med sådan en melding…det er formentlig en ide han er blevet bedt om at lufte.

Med mit kendskab til Venstre, er der flere muligheder for, hvem der har interesse i at starte debatten…

Som Jarl tidligere har nævnt, så er Carl Holst meget intereseret i er overhale eller ihvert fald indhente Kristian Jensen – så måske han har skubbet lidt på historien som en prøveballon? Han er jo selv en kommunal kandidat.

Også kan man jo også spekulere lidt i forholdet mellem AFR, Løkke og Kristian Jensen – umiddelbart har Kristian Jensen en høj stjerne hos AFR, men hvor høj er den stjerne hos Løkke? Hvem ser Løkke gerne som nummer to?

Slutteligt – så har Anders G fra Favrskov, så vidt jeg husker været ret aktiv internt i V’s organisation omkring kommunalreformen og nyt principprogram…

vh
Anders K

8. Det kan spekuleres meget i, om det er Løkke eller Holst, der har sat dette i gang.

Jeg tror, at det er mere enkelt. Der er tale om nogle kommunalfolk, som har følt sig oversete i processen og desuden har været kørt over i det daglige af Fogh i ganske mange år.

Og så er det jo en glimrende lejlighed til at få lidt presse på denne side af kommunalvalget! 😉

Holst har i øvrigt for nyligt meddelt, at han IKKE (længere) er kandidat. (og påstod – i strid med sandheden – at han aldrig havde været det….)

Jeg kan ikke se, at Løkke har glæde af en debat om denne. Det skaber bare unødvendig uro.

På lige nær Carl Holst, så er Kommunal-Venstres indflydelse mht et næstformandvalg VILDT overdrevet. Jeg vil sige, at de har så godt som ingen. Organisations-Venstre vil primært tage pejling af, hvad Christiansborg-politikerne mener.

Jeg synes i øvrigt også, at det fremgår af dette interview med Anders G. Kristensen, at han reelt står uden opbakning. http://politiken.dk/politik/article676722.ece Fjols!

Hvorfor er manden et fjols?

Der er jo også kommunalvalg til efteråret. Det er da smigrende for en borgmester at blive nævnt i sådan en forbindelse – også selvom han langtfra bliver valgt.

Men jeg kender ham ikke. Så jeg skal ikke gøre mig klog på hans evner.

10. Det er alt andet lige idiotisk, at stille sig op, når man ikke har en chance for at blive valgt.

Man høster kun utak for det. Hvis så manden i det mindste havde en chance. Men det har han efter min bedste vurdering ikke.

Smigrende? Hvem har nævnt Favrskov-borgmesteren som kandidat. Altså lige bortset fra ham selv?

“Smigrende? Hvem har nævnt Favrskov-borgmesteren som kandidat. Altså lige bortset fra ham selv?”

Pressen… Jeg tror kun, det er politiknørder, der hænger sig i, hvem der bragte hvem i spil. Men en del i Hadsten og Hinnerup og omegn har måske hørt noget i forbifarten om, at deres borgmester var på tale som næstformand.

“Klovnen” som I kaldet ham, blev ringet op af JyllandsPosten og spurgt osv osv osv osv. Af journalister for journalister. Og hermed kører og kører og kører først og fremmest TV2 NEWS løs med absolut ingenting.

Trist at det skal blive til historiens rødeste VUformand Kristian Jensen, og tilmed skal hjorten samtidig forfremmes, jeg græmmes.
Kunne man ikke finde et par andre sekundanter til Løkke, kan ikke forestille mig to værre end netop de to, i hvertfald er det garantien for et forstenet socialdemokratisk visionsløst systembevarende Venstre, som let kan tabe næste valg.

At kalde Kristian Jensen ideologisk interesseret er jo helt ude af trit med virkeligheden, den mand er opportunist, ligesom Fogh og hjorten.
Han ved at det kan virke positivt blandt vælgere og internt at komme med at par tomme uforpligtende ord om lavere skat, og da der netop ikke er bund i det, bliver det accepteret af Fogh og Hjort, som øjeblikkeligt skyder tilsvarende meldinger ned fra andre medlemmer.
Hans tid som VU-formand i 90erne var jo netop også præget af at han på ingen måde var liberal, nærmest socialdemokratisk.

I dagens JP forsætter historien, og udover Favrskov manden, så blandet Karin Riis sig i sagen. Hun mener der mangler en kvinde i venstre-toppen.

Ærgeligt at hun ikke tør nævne nogle navne. Måske fordi der ikke er nogle specielt kvalificerede ?

Det bedste bud på en kandidat er Louise Gade, og det til trods for at hun har netop har besluttet at droppe politik.

Jeg kunne ikke lade være med at tænke overskriften på dette blogindlæg, da jeg læste denne citat-historie fra DRs hjemmeside:
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/03/27/071722.htm

Morten Helveg og Johannes Poulsen er de eneste i folketingsgruppen, der vil være sammen med de borgerlige. De er i øvrigt også to af de radikale folketingsmedlemmer, der trues af den forventede tilbagegang for partiet ved næste folketingsvalg.

Jørn Sørensen er ikke synderlig populær i Holbæk, og Skive Folkeblad er med et oplag på 12.000 vel ikke just en magtbastion. Man kan i al fald ikke blot citere de to i en artikel, og så døbe dem “Radikalt bagland”. At dømme efter flere rundspørger til radikale kredsformand o.l., er der bred opbakning til et tættere samarbejde med såvel S som SF.

Artiklen bærer præg af doven journalistik, hvor man ikke ønsker at kvalificere en konflikthistorie.

19. Ja. du har ret. Det er ikke ligefrem “topfolk”, der er tale om, når det man har på hånden er en borgmester, en redaktør og så to marginaliserede MF’ere.

Det havde været mere korrekt at skrive at “højrefløjen”, “et mindretal” eller en “fraktion” af på partiet vil noget andet end Vestager og flertallet.

De såkaldte tåber har vel en pointe – nemlig at Venstre har behov for at lytte mere til sit kommunale bagland.

Lukket for kommentarer.