Kategorier

Partierne i København ruster sig til valgkampen

Enhedslisten stiller med unge folk i front, mens DF satser på en 70-årig veteran. Imens tager Venstre et internt slagsmål om, hvem der skal have andenpladsen på partiets liste. Læs min seneste analyseklumme om Københavnsk Politik, som jeg skriver for lokalavisen Bryggebladet.

STØT JARLS BLOG her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Partierne i København ruster sig til valgkampen”

God nøgtern gennemgang. Kunne godt tænke mig du kom med nogle personlige holdninger. Hvilke partier har gjort det klogt og hvem skal have skældt huden fuld?

Synes selv det er ærgeligt at Enhl. har sat Jens Kjær så langt ned på listen. I de sammenhænge jeg har mødt ham virker han rimelig skarp og fornuftig – og det er næsten alt hvad jeg kræver af et BR-medlem. Politisk ståsted kommer i anden række (næsten), når jeg bedømmer den brogede/”tvivlsomme” flok af kommunalpolitikere.

1. Det er et meget stort spørgsmål.

De fleste borgerrepræsentanter er jo jubelamatører, som efter min mening er generelt ukvalificerede til at sidde i byens styre, men vælgerne har i deres uendelige visdom villet det anderledes… Men altså det er ikke byens vise mænd og kvinder der sidder på Københavns Rådhus. MEGET langt fra!

Nogle partier har gode ledere, men en ret elendig gruppe. Venstre eksempelvis.

Andre partier har elendige ledere, men med flere udmærkede folk i BR-gruppen. Det gælder til dels S og R.

Enhedslistens folk er som hovedregel ret kompetente, men deres venstreorienterede politik deler jeg så ikke.

Så er der de partier, der har elendige grænsende til det inkompetente grupper med en dårlig ledelse. Det gælder efter min vurdering SF og de konservative.

DF er en gruppe, der er sådan middelmådig både hvad angår ledelse og materialet i gruppen. Til gengæld har de fået meget ud af deres mandater.

2. Ja jeg tror faktisk også, at Dueholm er undervurderet en smule i min analyse. Vi får se! 😉

3: Og jeg der tænkte at jeg måske var lidt grov at kalde kommunalpolitikere under et for “tvivlsomme”… Tak for et udførligt svar, som var sædvanligt skarpt i spyttet.

Lars Dueholm var en smule undervurderet i din analyse. Lars fik 62 af de 122 afgivne stemmer og blev valgt til at være nr. 2 på Venstres liste. Flot af Lars. Jeg tror du undervurderede VU 🙂
Martin Hirsh smed så en bombe og valgte at trække sig helt fra genvalg til Borgerrepræsentationen.

Lukket for kommentarer.