Kategorier

Endnu en ydmygelse af Khader

Der er vist ingen ende på den engang så ombejlede Naser Khaders deroute. Jeg gad vide om bunden er nået med dagens melding fra den ene såkaldt 'sikre' konservative kreds? Den meldte i dag via medierne hus forbi mht. at opstille Khader som folketingskandidat. Det bliver vist ikke mere pinligt!

Det var ellers en artikel i BT, som mandag glad kunne berette, at Khader nu var 'sikker på valg', netop fordi han kunne vælge mellem at overtage Bendt Bendtsens tidligere kreds i Odense eller udenrigsminister Per Stig Møllers kreds på Frederiksberg, når han ventes at træde tilbage efter klimatopmødet til fordel for Connie Hedegaard. Udenrigsministeren er 66, og forventningen er, at han ikke genopstiller ved næste valg.

Men knapt var BTs historie ude, før at Ritzau allerede før morgensstunden kunne skyde historien delvist ned. For nu afviste Bendtsens kredsformand i realiteten, at man der vil opstille Khader:

Det er ikke besluttet, hvem det skal være, men for øjeblikket arbejder vi med at få en lokal kandidat – Bendt Bendtsen var jo også herfra – eller et topnavn udefra. Og her forestiller vi os en minister, altså top fire. Så det er ikke umiddelbart en tanke, vi arbejder med, siger Erling Hansen til Ritzau.

Skal jeg komme med et gæt, så har Naser Khader endnu engang kommet til at puste sig op overfor en journalist og pralet af at han havde to sikre kredse at vælge imellem. Det havde han så ikke viste det sig. Bottomline er, at Khader altså endnu engang er blevet til grin på Christiansborg, hvad der efterhånden ikke kan overraske nogen.

Jeg vil ikke afvise, at K opstiller Khader et eller andet sted, men jeg tvivler stærkt på, at den sikre kreds på Frederiksberg til sin tid står til hans disposition. Men de konservatives veje er som bekendt ind imellem uransagelige, så helt udelukke dette scenario kan man i sagens natur ikke. Men jeg synes nu nok, at de konservative på Frederiksberg skulle vise respekt for de politikere (Aksel Møller, Per Stig Møller mfl.) som tidligere har repræsenteret kredsen og gå en stor bue uden om Khader. For han har da Danmarks-rekord i politisk utroværdighed.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

En kommentar til “Endnu en ydmygelse af Khader”

Med velkomsten af Khader i K, er de da blevet helt rundtossede i det parti. Mens partiformand Lene Espersen fisker i S-farvand med sin leflen for offentligt ansatte, kører den politiske ordfører et stemmefiskeri i O-farvand (http://www.berlingske.dk/article/20090508/kommentarer/705080066/) og giver den mere Khadersk end Khader selv. Det sidste er måske en fordel for Khader, der har brilleret ved at mene, at det er helt nødvendigt at invitere Wilders, som han ikke mener har noget fornuftigt at bidrage med, og som ikke kan blive enig med sig selv om, hvad hans 2 millioners konference egentig skulle handle om – udover selvfølgelig at promovere ham selv især overfor hans islamkritiske Bilderberg-alternativ. Alle tre er i deres mere eller mindre populistiske korstog på kollisionskurs V – den eneste kurs, de synes at have for tiden.

Besindige konservative i partiforeningerne vil nok betakke sig for Khader som kandidat – og de må efterhånden også spørge sig selv, hvad Kylle og Rylle har gang i.

Lukket for kommentarer.