Kategorier

Rohde vil lave en Bertel Haarder

Det er ikke hver dag, at jeg føler behov for at rose Jens Rohde '“ manden bag Venstres strategi, der førte til en vælgerfiasko ved det just overståede EP-valget. Men ikke desto mindre, så er den nyslåede MEPs analyse nok rigtig, da han forleden bekendtgjorde, at han opgav 'gruppeformandsposten' for de tre venstrefolk i EU til fordel forAnne E. Jensen for i stedet at være politisk ordfører og bindeled til Christiansborg.

For hvorfor dog i alverden bruge sin tid på bureaukrati mv., når Anne E. allerede er inde i rumlen med dette arbejde, som alligevel fører til almindelig glemsel. At være gruppeformand for tre nobodies i Bruxelles betyder alligevel intet og Rohde pointerer, at han stadig har den “overornede politiske ledelse i gruppen”. Som 'politisk ordfører' '“ jeg tænker det er en til lejligheden opfundet titel '“ så kan Rohde i stedet fokusere på at skyde på de formentlig relativ få sager, der måtte dukke op af interesse for medierne og den hjemlige debat. Samtidig har Rohde valgt som en anden hovedopgave også at være 'bindeled' til V-folketingsgruppen på Christiansborg.

Hvad betyder det?

1. Jens Rohde har ikke i sinde at dø bort i Bruxelles' glemsel, men vil bruge tiden på at være synlig og holde sit navn varmt, hvor han kan.
2. Rohde har tænkt sig at fastholde sine relationer til Venstre-toppen dvs. til magtfulde politikere på Christiansborg som statsministeren, finansministeren og skatteministeren samt, hvor han ellers kan skabe forbindelser i folketingsgruppen.

Strategien har derfor utvivlsomt været noget i retning af at 'lave en Bertel Haarder' dvs. først stille op som sit partis spidskandidat til Europa-Parlamentet for dernæst og så hurtigt som muligt at bringe sig i spil til en ministerpost i VK-regeringen. Det er vi mange, der vil betakke os, at det nogensinde vil ske. Desværre er det imidlertid ikke os, der bestemmer…

Læs også Edith Thingstrups glimrende 'Groft Sagt' om sagen

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

5 kommentarer til “Rohde vil lave en Bertel Haarder”

Nu regerede Nyrup de første par år Haarder sad i Parlamentet, tror du virkelig det var Haarders tanke helt fra begyndelsen? Det tror jeg dog det er for Rohde. Hans stunt med at “skulle repræsentere Danmark i Parlamentet”, synes jeg lød falsk, ikke fordi han vil kæmpe mod danske interesser, men fordi hvis manden er (semi)liberal må han vel mene at liberale løsninger i Europa må være det bedste for Danmark.

En ting er så at Rohde gerne vil være minister. Desværre kan vi ikke holde ham væk, men han vælger det heller ikke selv. Mon ikke Lars Løkke lige vil tænke en ekstra gang over om det er en god idé at invitere en eventuel uromager ind i regeringen?

Men en anden der måske også kunne tænkes at lave samme nummer, er Dan Jørgensen. Skulle magten skifte, synes jeg ikke det ligefrem bugner med ministeremner hos de røde, og da han gjorde det godt i debatterne kunne han måske komme på tale i en rød regering?

Enten er Rohde’s “strategi” udtryk for superoptimisme eller også er han mere populær i venstre-toppen end de fleste af os udenforstående kan forstå.
De seneste par år er det lykkedes ham at køre en radio-station i sænk (hvilket de fleste vel havde troet umuligt) og så at skaffe et dårligt valg-resultat for Venstre – et resultat der jo tydeligt viste at Rohde ikke er en stor stemmesluger.
Præcist hvad er det ved Rohde som gør ham attraktiv som minister-emne ????

Superman: “Præcist hvad er det ved Rohde som gør ham attraktiv som minister-emne ????”

Er det ikke det faktum, at Rohde er villig til at slås for en hvilket som helst sag eller emne hvis dette hjælper ham selv tættere på magten, altså er han villig til at gøre alt for sin herre (læs: den til enhver tid sidden statsminister)?!

Rohde er en principløs opportunist som er til salg for lidt magt/opmærksomhed, som (naturligvis) er god at have for enhver chef…

@Jon Herstad

“Rohde er en principløs opportunist som er til salg for lidt magt/opmærksomhed,”

Undskyld mig, men passer den beskrivelse ikke på omkring 95 procent af alle de Danske politikere?? Man går vel i sidste ende ind i politik for at få magt, da man uden den ikke kan forandre noget, og det er vel de færreste politikere der gider at spilde en hel livslang karriere på gold oppositionspolitik. Jeg kan kun komme i tanke om Enhedslistens lille frelste flok der gider det.

@ Jens

“Undskyld mig, men passer den beskrivelse ikke på omkring 95 procent af alle de Danske politikere??”

Johhh, det kan du have ret i! Men jeg må sige, at jeg finder Rohde værende en af de værste …bare en helt subjektiv lille iagttagelse…

Lukket for kommentarer.