Kategorier

Jarls Blog i P1Debat-søndag

I dag søndag havde jeg fornøjelsen at være inviteret i radioprogrammet P1 Debat-Søndag for at debattere nogle af ugens politiske emner. Det skete i selskab med redaktør ved Weekendavisen Arne Hardis. På dagsordenen stod det historiske forsvarsforliget med SFs deltagelse, Morten Helveg Petersens exit fra dansk politik og PET-Kommissionens netop offentliggjorte rapport.

Hør med her.

(Link til radioudsendelsen virker nu!!)

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Jarls Blog i P1Debat-søndag”

Ja det var sjaw. Alle kommunist-referencerne var sjove, og værten var også med på legen 🙂

Hørte den lige. Værten havde en interessant sætning med at “Vestager nu får det lettere internt, når Helveg går, fordi Helveg var en del af højre side”.

Når man som Pia K eller Søvndal oplever fremgang har man ikke brug for modstand i sit parti. Men Vestager fremstår for mig som en der har svært ved at erkende at det ikke går fantastisk. Har hun så ikke brug for lidt modstand inde i partiet og ikke bare en flok ja-sigere der taler hende efter munden?

Spørgsmålet er også om det er udelukkende godt, ikke at få modstand, for Pia K og Søvndal. Schlüter var en succesfuld statsminister længe, men da han forlod lederposten blev de kastet ud i en krise. For Pia tror jeg Kristian Thulesen Dahl bliver afløser, men jeg kan ikke se hvem der kan overtage i SF lige nu. I hvert fald hvis Søvndals succes skal fortsætte.

Meget fint program, let underholdende og tilgængeligt leveret.

@ Rasmus Kristensen,

Søvndal har vel også mange år foran sig som Partiformand. Formentlig en 6-8 stykker hvis han holder kursen. Og til den tid er jeg ret overbevidst om, at SF nok skal få kørt en slagkraftig afløser i stilling. Endda kan det jo blive een som på det tidspunkt har ministererfaring. Ida Auken, Astrid Kragh og Emilie Turunen er et udmærket talentgrundlag i mine øjne ´og den næste SF-folketingsgruppe vil givetvis få deltagelse af nogle spændende navne.

@Nicolai

Håber ikke det lød som om jeg var sikker på SF bliver en fiasko når Villy engang stopper. Og SF har da helt sikkert unge folk med potentiale. Og jo, Søvndal skal nok sidde en god årrække endnu.

Men jeg synes når man ser dem i pressen, at så ser man kun Villy og så Ole Sohn som jeg ikke regner for en arvtager, fordi han har samme alder som Søvndal og så hans DKP fortid.

Men når jeg nævner Schlüter-eksemplet, er det jo også en der var stærk leder i mange år, og der fik man slet ikke fremtiden på plads og det gav en værre ballade da hans regering faldt i 1993. Søvndal har flyttet SF på mange områder og slugt mange kameler, men folk er stille når det går godt. Derfor kan det være meget utaknemmligt at overtage for ham engang. Omkring DF, hvor jeg tror arvefølgen er på plads, er det jo også usikkert om Thulesen Dahl kan ramme den forurettede dansker på samme måde, og om han har autoritet til på samme måde at smide problem-medlemmer ud.

Det er noget alle partier må slås med, men jeg tror det kan blive en sovepude, hvis man er i en situation hvor det går godt. Eller selvfølgelig, hvis man er Radikal og slet ikke vil anerkende at der er problemer.

Lukket for kommentarer.