Kategorier

K giver Khader chancen

Til stor undren for mange har den konservative folketingsgruppe i deres uendelige visdom nu givet Naser Khader en chance som partiets nye udenrigs- og integrationsordfører. Det skriver Ritzaus Bureau.

Hvordan Khader har kvalificeret sig til at blive udenrigsordfører for de Konservative er noget uklart.
Naser Khader har tidligere som partileder hos Ny Alliance som bekendt krævet at få undersøgt hele grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Hvad mener han nu? Jeg gætter. Han har ændret holdning. Eller måske påstår han nu, at han ALTID har ment, grundlaget var ok, men at alle har misforstået ham. Khader har det jo med at ændre holdning efter, hvad vej vinden nu blæser.

De konservative har også altid som udgangspunkt været pro-Israel i den lange konflikt med palistinænserne. Nu har det regeringsbærende borgerlige parti noget overraskende valgt Khader, som har en palæstinensisk-syrisk baggrund som ny ordfører. Det kan ikke undre ret mange, at Khader derfor er pro-palæstinensisk og anti-israelsk. Der er altså – må man formode – tale om et historisk kursskifte hos de konservative.

Khader er endnu ikke blevet opstillet af nogen kreds. Han har lagt billet ind et par steder, men uden at nogen er bidt på. For tiden spekuleres der i partiet om, man opstiller ham ude i en af de mere ydmyge – og for de konservative – meget små kredse i Københavns Storkreds. Normalt ikke steder, der giver valg, men Khader har tilsyneladende ikke haft noget valg. Gør han det godt, så kan det sikkert være, at tilbuddene fra mere interessante kredse kommer.

Imidlertid må Naser Khader være klar over at han skal tage sig gevaldigt sammen. Han skal langt mere op i gear under debatter – og det med ikke at læse på lektion og kunne stoffet – den må nu være forbi. Det er sidste chance. Men flot – og meget modigt – af de konservative at give en ellers færdig mand et nyt come-back. Personligt forstår jeg det ikke, men jeg er heller ikke konservativ. Gudskelov!

Khader skal mindre overraskende også være ny integrationsordfører, og K har bebudet et udspil på området, som Khader skulle have forfattet. Det er lidt svært at vide på forhånd om det bliver et hårdt eller et blødt udspil. Khader har i hele sin karriere haft alle synspunkter. Lad os se. Mine forventninger til Khaders evne til at nytænke konkret politik er – baseret på hans hidtidige karriere – uendelige lave. Det er for at sige det ligeud: Røven af fjerde division. Til gengæld er han eminent til almindelig ordskvalder og talen sort!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

16 kommentarer til “K giver Khader chancen”

Så er det da vist om at få købt den flaske whisky, i har væddet…..
Vandrepokalen var jo åbenbart blevet lovet en ministerpost for at skifte side, og Birthe Rønn sidder jo ikke alt for sikkert.

Hmm, VK-regeringen er afhægig af et af Europas mest pro-Israelske partier, og dets udenrigsordfører Søren Espersen er nok en af de mest pro-Isrealske Danskere der overhovedet findes. Han skrevet bogen Israels selvstændighedskrig-og de danske frivillige”, og jeg mener hans datter er gift med en Israeler og bosat i Israel. Det skal blive spændende at observere hvordan det går med ‘familiehyggen’ inden for VKO næste gang Israel har behov for at gå i kødet på Hamas eller Hizbollah.

Øhh, udenrigsordfører… Vist ikke alligevel.
Helle Sjelle er nu ifølge Ritzau udenrigsordfører.

Khader er ganske vist formand for udenrigspolitisk udvalg, men det har han været siden sidste valg.

Det er vist lidt af en klovne-journalist der dækker det konservative sommergruppemøde.

3. Søren Espersen er vel den politiker i DF, som jeg er mest enig med. Særligt i spørgsmål, der omhandler Grønland og udenrigspolitik, der er jeg helt på linje med manden. Det er indimellem rent ud sagt en lise at høre ham i debatter. Han er både begavet, fyndig, vittig, dygtig, flittig og klog. Det er faktisk sjældent, at man ser alle disse egenskaber i én politiker og ja. Han er alt det, som Khader IKKE er. 🙂

Ja, vi må nok sætte vores lid til at Espersen manuducerer Khader i udenrigspolitikken. Jeg tror Espersen får let spil. Det bliver vel nærmest som at stjæle slik fra små børn…

Ole Birk, Dr. K.

Desværre…det er altså sandt. Det er kun den konservative pressetjeneste, der har fumlet rundt. Naser ER udenrigsordfører!

Medlem af nævnet har Khader også været siden valget, så det er der heller ikke noget nyt i.

Men Tom Behnke og Helle Sjelle sidder også i Nævnet og tre konservative bliver det nok ikke til ved efterårets konstitueringer i udvalg og delegationer.

Det der måske er aftalen er, at han fortsætter med sikkerhed efter 1. oktober, hvor Tom Behnke så opgiver sin plads.

Det fremgår i øvrigt stadig af partiets hjemmeside, at Helle Sjelle er udenrigsordfører.

-> #6 Jarl Cordua

“Søren Espersen er vel den politiker i DF, som jeg er mest enig med.”

Helt enig. Jeg har faktisk før omtalte bog af Espersen, og kan anbefale den.

Drilletid!

Kære Jarl, du skiver: …, men jeg er heller ikke konservativ. Gudskelov!

Nå, nå, og ja da. Så vidt jeg husker, har du da ellers ved to tidligere valg – her på din egen blog – tilkendegivet, og vel begrundet, at du har stemt konservativt.

Men lidt konservativ har man da lov at være, selvom man er liberalist 😉

Den største vendekåbe skulle være Khader iflg. TV2 og Politiken. Han er da afgjort en af topscorerne. Men efter min mening er Ole Sohn i en klasse helt for sig selv. Han har ladet sig forevige på foto i selskab med nogle af de værste mordere og undertrykkere set i efterkrigstiden. FRIVILLIGT og ikke så lidt stolt.(Hvad siger det mon om mandens dømmekraft?). Og nu vil han i regering i et DEMOKRATI? Sammenlignet med det kvantespring, er selv Søvndals transformation i letvægtsklassen.
PS. I undersøgelsen har man vist glemt at medtage hele partier, der har ageret vendekåber.

Uha – man må sige at han har grebet chancen med sit forslag om burkaforbud. Jeg ser frem til den konkrete udmøntning af forslaget, herunder antal cm blottet ansigt der er tilstrækkeligt for at de ikke længere kan kaldes en burka.
Ser næsten frem til at skulle se ham forsøge sig i tv-debatterne. Jeg tror nok han kommer ind på en flot andenplads – lige efter kronprinsen – over folk der er ude af stand til at formulere et sammenhængene argument!

/Nikolaj

Interessant at se, at du er blevet smittet af den amerikanske tendens til sort/hvid-simplificering af konflikten i Palæstina/Israel og rubricerer folk som pro-israelske og pro-palæstinensiske. Bare til din orientering så er det altså muligt at have den holdning til situationen, at menneskerettigheder og Geneve-konvention skal overholdes og at civilbefolkningens sikkerhed står foran alt andet uanset hvor vigtig, de stridende parter synes, at konflikten er.

Det er den holdning, som et flertal af danskerne indtager og det har været konsensus i dansk politik over for konflikten i umindelige tider.

Så kunne vi ærligt talt ikke blive fri for dine amerikansk importerede sort/hvid-simplificeringer, tak?

Nedenstående satiriske indlæg har Naser K. ikke godkendt på sin Berlingske-blog her idag – han er jo ellers kendt for sin store humor!

“@ Naser Khader

Der er ikke grænser for al den godhjertede kamp, du på højt internationalt plan og med et rent, ædelt hjerte har ført denne sommer, og vi '“ dine tidligere vælgere '“ skal jo blot forstå, at det er os, der er åh så provinsielle, når vi ikke forstår din ædle kamp for frihed, demokrati og kvindefrigørelse, som nu foregår på internationalt plan.

Din godhed og ædle natur skinner igennem i alt hvad du gør, Naser Khader.

Du er den sande frihedselsker, som gennem din internationale nationalisme får os alle til at forstå, hvordan forbud er vejen til sand og ægte frihed; hvordan et konstant pres mod muslimer er med til at få dem til at blive helt ligesom dig.

Vi '“ dine tidligere vælgere '“ skal forstå, at disse muslimer en dag vil takke dig og kysse dine fødder fordi du fik dem til at se lyset og deres egen vildfarelse, særligt de burka-klædte kvinder, som iførte sig denne undertrykkende klædedragt frivilligt pga. af ubevidst og uerkendt selvundertrykkelse. De led jo blot af falsk bevidsthed, ikke sandt. Vi glæder os allerede til det næste store slag, tørklæderne.

Dit storladne sind viser sig også i den måde hvorpå du '“ i det hellige demokratis og anti-muslim-friheds navn '“ taler undertrykkerne midt imod, dem der ønsker frihed for forbud. De er jo undertrykkernes proselytter, de er islam-elskere i forklædning: Tøger, de 3 x Jensen og hvad de ellers hedder alle sammen.

Uh, det virker så ubehageligt, når du taler grimt om andre. Men vi – dine tidligere vælgere '“ skal jo blot forstå, at når du træder hårdt på dine modstandere, så sker det fordi du fører en kamp som er meget vigtigere, den fine internatonale kamp. Det er jo ikke så vigtigt at man slår en masse myg ihjel, når bare man reder en elefant, vel?

Du fører en forbilledlig kamp for kvinder over hele verden, uanset om vi ønsker at blive påtvunget din definition af frihed eller ej. Ã…h, hvor er det dejligt med en mand, som ved, hvad vi kvinder ønsker, når vi ikke selv ved det. Hvor er det skønt med en politiker der med det reneste hjerte og de mest ædle motiver kæmper kvindernes sag, intet er for småt til at undgå dit falkeblik, fordi du med dit store internationale udsyn har øje for problemer som ikke engang er kommet til Danmark endnu. Det er sandt klarsyn og så slipper vi jo også for at tænke selv, vi har jo dig, Naser Khader.

Vi – dine tidligere vælgere – skal også forstå, at det er os, der er tabt bag af dansen, når vi følger os svigtede af dine konstante holdningsskift. Vi er jo bare provinsboere, der sammen med de andre tåber slet ikke forstår den fine, ædle kamp på højt internationalt plan, hvor 100 burkaer i Danmark er et vigtigt slag i kampen for undertrykkerne i hele verden. Vi skal forstå, for at kunne tilgive, at du sidder i Folketinget på et fuldstændigt falsk grundlag, stemt ind på helt andre holdninger end dem, du har nu – men nu bekender du kulør og viser dit sande jeg.

Du var en ulv i fåreklæder, men tiden har brug for ulve, der kan bide og kæmpe, tiden kalder på kamp og uforsonlighed. Det er en krig, vi udkæmper og her er du den ædleste helt, Khader.”

PS: Som det måske fremgår, er jeg tidligere Khader-vælger og en af dem, der har stemt ham ind, gud bedre det!

Lukket for kommentarer.