Kategorier

Bestillingsarbejde for Prins Jørgens Gaard?

Hvorfor spiller MEP Jens Rohde og de øvrige liberale i Europa-Parlamentet nu pludselig Bertel Haarder på banen som kommissæremne, nu hvor alle er ved at vænne sig til tanken om at det bliver Connie Hedegaard?

 »Jeg har intet ondt eller dårligt at sige om Connie Hedegaard, men jeg er medlem af Venstre og af en liberal gruppe, og vi synes, at statsministeren skal overveje, om ikke han tjener den liberale sag bedre ved at udnævne en liberal kommissær, « siger Jens Rohde tirsdag til Jyllands-Posten, og peger på Bertel Haarder:

JP skriver videre, at Jens Rohde mener, at Bertel Haarder vil kunne få posten som forskningskommissær, og at det reelt – økonomisk og indholdsmæssigt – vil være en langt tungere post end klimakommissæren.

———————————————————————————————–

Hvorfor blander Jens Rohde sig mon i denne debat? Det kan der være flere gode grunde til. Blandt andet den helt simple årsag, at det er tale om bestilt arbejde for chefen.

Jens Rohde er 100 pct. loyal overfor Lars Løkke Rasmussen, og han skaber ikke denne debat ved at gå i byen med denne melding medmindre, at det er clearet med Prins Jørgens Gaard nr. 11 dvs. der kan meget vel være tale om et initiativ, der er udgået fra statsministeren eller Venstre-toppen.

Løkke kan have behov for at sende et signal til både de konservative og Venstres egne folk, at det ikke er en gratis omgang for Lene Espersen, at han ender med at pege på Connie Hedegaard. Denne tjeneste skal betales tilbage på et eller andet tidspunkt. Og det er et også et budskab, der ved samme lejlighed måske kan trøste og vinde en smule forståelse hos skuffede venstrefolk, der føler sig forbigået.

I øvrigt vil Løkke gerne være helt sikker på, at Connie Hedegaard med sikkerhed ønsker denne post, som klimakommissær, der ikke på forhånd er garanteret et tungt politisk indhold.

Eller som Rohde siger til JP:  »Klimakommissærposten risikerer at blive en post for en kommissær, der skal være rejsende i varm luft «

Lars Løkke er i øvrigt heller ikke overbevist om, at det vil være en lykke, hverken for regeringens overlevelsesmuligheder eller for de konservative, der mister stemmemagneten Connie Hedegaard.

Berlingskes Thomas Larsen mener også at vide, at der internt i Venstre er et pres for, at det bliver Bertel Haarder, der skal til Bruxelles.

Når både Thomas Larsen og Jens Rohde er på banen i samme sag, så lugter det langt væk af, at Statsministeriet ønsker at få opmærksomhed om sagen. Og den slags sker naturligvis aldrig uden at det tjener et bestemt formål.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

6 kommentarer til “Bestillingsarbejde for Prins Jørgens Gaard?”

Ja, det var også min første tanke. Er han ikke ved at være “over the hill”?

Oplevede ham i sommer introducere en koncert i Tivolis koncertsal.
Aldrig har jeg set så krøllet et jakkesæt. Pinligt.

1,2. Jov.

Bertel vil til gengæld være en oplagt kandidat til posten som Folketingets formand, hvis altså VKO-flertallet klarer pynten ved næste Folketingsvalg.

kære jarl, du må vænne dig til, at det ikke hedder “vende sig til”. men i øvrigt tak for denne indgang til bertel haarders garderobeskab.

Din afrikanske broder

Var der ikke noget med at Haarder for et par gange siden ønskede sig helt vildt at blive kommisær, men at Fogh valgte at beholde ham, fordi hans evner ikke kunne undværes.
Og så gammel er han da heller ikke. På mange måder virker Hedegaard da både ældre og kedeligere end Haarder. Mon ikke Hedegaard lettere kan blive væk dernede end Haarder.

Lukket for kommentarer.