Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Holbæk er Khaders sidste chance

Author icon

Skrevet af

Clock icon

december 4, 2009

Comments icon

10 kommentarer

“Holbæk er noget for sig. For enden af Holbæk motorvej ´n” Sådan lyder stroferne fra en Peter Belli-sang i “Tonny Toupé-show”, der var en del af Wikke & Rasmussens fantastiske TV-serieunivers fra slutfirserne.

Måske er Holbæk endda noget for Naser Khader, som siden sit seneste partiskift til det Konservative Folkeparti, har rendt sin nye partiledelse på dørene for at få den sikre kreds, de i sin tid har lovet ham. På et tidspunkt lod han BT forstå, at han havde to sikre kreds på hånden. Bendt Bendtsens kreds i Odense og Per Stig Møllers kreds på Frederiksberg. Odenseanerne betakkede sig, og Møllers kreds er heller ikke ledig. Endnu. Og hvis den blev, så tyder alt på, at frederiksbergerne ligeledes ikke er det mindste interesseret i at opstille Khader.

Men med Connie Hedegaards snarlige afsked med dansk politik bliver den stensikre Gentoftekreds pludselig ledig. Det ligner umiddelbart en mulighed for Khader, men det virker imidlertid heller ikke som om at de konservative i Gentofte er lune på idéen. I BT i dag skriver journalist Søren Mortensen, der faktisk har fulgt denne sag hele vejen, at der eksisterer en anden ny mulighed for Khader. Nemlig en snedigt udtænkt byttehandel, der redder både Khaders ære og Lene Espersen ud af en slem kattepine

Hvis nu 'Fætter BR' alias Brian Mikkelsen får Gentofte-kredsen – hvor han i øvrigt også bor '“ så kunne Khader jo overtage Mikkelsens nuværende kreds i Holbæk? Byen er oven i købet gammel radikal højborg, så det skulle ikke være umuligt for Khader at kapre stemmer netop der.

Hvad betyder det? Hvis de konservative får to mandater ligesom sidst i Sjællands Storkreds, så vil Helge Adam Møller ret sikkert blive genvalgt, mens Khader kunne sætte sig på det andet ledige mandat. Medmindre at tidl. MF godsejeren Christian Wedell-Neergaard, der fik et pænt valg ved Regionsrådsvalget, kan gøre ham rangen stridig.

K-vælgerne kan dermed vælge mellem en temmelig grå og anonym landadelig godsejer, men med en solid baggrund i partiet og en superkendt, men hamrende utroværdig og forbudsliderlig fantast med mellemøstlig baggrund og med en mere end tvivlsom fortid i intet mindre end tre partier.

Hvis nu justitsministeren flytter til Gentofte, er der så en 100 pct.s garanti for, at de konservative holbækkere efterfølgende på en generalforsamling vælger Naser Khader som ny folketingskandidat?

Det ville jo trods alt være svært at laste Brian Mikkelsen og Lene Espersen for, at de lokale K-græsrødder vrager Khader?

Det kan godt se ud som om, at Holbæk er Khaders sidste reelle chance for at blive valgt til Folketinget for sit nye parti.

Så måske skulle de sige til Naser Khader, som den large buschauffør “på linje 3”, Peter Belli: “Kom ind, bli’ ikke væk, sådan er vi fra Holbæk!

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  10 Comments

 1. Søren Seerup

  sagde den 7. december 2009 kl. 11:43:

  Høj Klasse! Tak for en oplysende og vittig analyse. referencen til Peter Belli er uforlignelig. Peter Belli har skiftet musikstil omtrent lige så ofte, som Khader har skiftet ideologi, og for begges vedkommende fra det bedre til det værre.

 2. Peter Kurrild-Klitgaard

  sagde den 7. december 2009 kl. 15:58:

  @Søren Seerup: “Peter Belli har skiftet musikstil omtrent lige så ofte, som Khader har skiftet ideologi, og for begges vedkommende fra det bedre til det værre.”

  Jeg er uenig. Det er for hårdt overfor Khader. Det må snarere være fra det usammenhængende til det meningsløse.

 3. Søren Seerup

  sagde den 7. december 2009 kl. 22:40:

  @ PKK: Ja, ja. Jeg kunne jo nok forestille mig, at du var mere til konservativ danskpop end til radikal pigtråd, selv om du vel har en vis forkærlighed for “Ulven Peter”!

 4. Peter Kurrild-Klitgaard

  sagde den 8. december 2009 kl. 14:48:

 5. Bræstrup

  sagde den 9. december 2009 kl. 13:39:

  Måske alligevel ikke ALLER-sidste chance…

  Paula Larrain åbenbart dropper sit FT-kandidatur: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-26973120.html?forside.

  Det giver jo endnu en ledig K-kreds: Hillerød

  – bræstrup

 6. Jarl Cordua

  sagde den 9. december 2009 kl. 13:45:

  5. Interessant!

 7. Flash

  sagde den 14. december 2009 kl. 16:40:

  Hej Jarl,

  se denne: http://www.180grader.dk/vis/konservative-i-holbaek-siger-nej-til-naser-khader

  Brian siger åbenbart nej tak til Gentofte. Og Holbæk siger nej tak til Khader.

  Tror du på nogen af dem?

 8. Jarl Cordua

  sagde den 14. december 2009 kl. 16:51:

  7. Det bliver man vel nødt til?

  Bundlinjen er at Khader endnu engang står ydmyget tilbage uden en kreds.

  Det må være et mareridt for ham.

 9. Flash

  sagde den 15. december 2009 kl. 13:32:

  Nu kan man vel i dette tilfælde ikke sige, at Khader er blevet ydmyget. Holbæk er jo ikke ledig.

  Nu tænkte mere på, om du tor på, at Brian Mikkelsen vil sige nej tak til Gentofte, hvis de tilbyder ham kredsen?

 10. Jarl Cordua

  sagde den 15. december 2009 kl. 14:08:

  9. Det er egentlig lige meget. For Holbæk har jo et eller andet sted meldt ud at det er et nej tak til Khader…

  Jeg opfatter det sådan, at Brian Mikkelsen HAR sagt nej tak til Gentofte. Det er et faktum, og så er den vel ikke længere? Man må jo tro på, at der har været en kontakt mellem kredsformanden og hans kandidat, der har afklaret dette spørgsmål én gang for alle.

  På den anden side: Det er jo politikere, vi har med at gøre. Og de gør som bekendt ofte ting, som de i går sagde, at de ikke ville!

  Jeg vælger dog at tro på Brian! 😉 I denne omgang!

Bottom border