Kategorier

Bydronningen abdicerer

Julefreden vil snart indfinde sig på Københavns Rådhus efter den store travlhed med borgmestertopmøde mv.. Klaus Bondam skal have nyt borgmesterkontor (!), Ritt Bjerregaard takker af med en kæmpereception på torsdag dog uden deltagelse af hendes partiformand Helle Thorning Schmidt. SFs Bo Asmus Kjeldgaard går på rådhuset under øgenavnet “Dead Man Walking”,fordi ingen regner med, at han kan fortsætte som SFs leder valgperioden ud og så er Venstre igang med et internt og uskønt rivegilde om pengeposter, der udfordrer Pia Allerslevs autoritet i partiet. Læs årets sidste klumme om københavnsk politik, som jeg skriver for Bryggebladet.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

15 kommentarer til “Bydronningen abdicerer”

Hej Jarl,

Interessant læsning igen – men hvad med K og DF? Og hvad med forholdet mellem V+O og K?

Igen en god gennemgang. Spændende hvordan venstresagen ender. Det fortæller du jo efter nytår 😉

I øvrigt arbejder Baykal ikke længere i København, men nu med integration i Frederiksberg kommune – uanset hvad hendes hjemmesider siger.

Spændende læsning, og det er korrekt, at Ayfer arbejder med integration i Frederiksberg Kommune.

Nu er det måske lidt meget forlangt at Jarl skulle have insiderviden om S og skal diske op med en stribe navne som kunne være Franks toprådgiver men hvad med Bo Sandberg ?

Hvis han satser på en person der har fingeren på pulsen ift S i København kunne det blive Jan Salling.

den informationsministerpost hos frank jensen ligger da til jarls eget, kolde venstreben. sjov, ingen kan se det.

6. Haha.

Well/hell, no. I don ´t think so!

Jeg er heller ikke blevet spurgt, så det skal du nok ikke regne med! 😉

7. Den kommentar er vist mere almindelig animositet mod/had til manden end reel analyse.

Må jeg ikke henvise til rene holdningsblogs som “nationen”. Der kan du hælde galde ud som du vil! 😉

Hvorfor er Hedegaard ellers igen sat i spidsen for forhandlingerne? I går overtog Løkke jo ellers tjansen. Det lignede godt nok den gamle Løkke arrogance der kom op til overfladen i går. 😉

9. Hvilken forestilling gør du dig om forhandlinger på statsniveau? Det er jo ikke således så Lars Løkke indtil han formelt overtog formandskabet af forhandlingerne har siddet hjemme i Græsted og sovet under et træ som en anden Fætter Guf, mens Hedegaard har kørt med klatten i Bella Centeret. Ej heller holdt Hedegaard fri efter Lille Lars overtog scenen.

Forklaret helt simpelt så fungerer det således: Når regeringer interagere med hinanden sker det på samme niveau, det vil sige at er noget på embedsmandsniveau er det embedsmænd der sidder overfor hinanden, er det på udenrigsminister niveau er det de to landes udenrigsministre, der sidder overfor hinanden, når man er på regeringsleder niveau så er det regeringslederne der sidder overfor hinanden und so weiter. Det er ikke fysik for viderekommende at regne ud, at da andre landes regeringschefer begyndte at deltage direkte i forhandlingerne så overtog Lars Løkke, da det ville være utænkeligt ifølge protokollen at have en politiker i en sekundær regeringsposition som Connie Hedegaard til at lede forhandlinger på højeste niveau. Akkurat ligesom det ville være utænkeligt at Lars Løkke sad i spidsen for forhandlinger, hvor andre regeringer kun havde sendt deres miljø/klima ministre. Samtidig foregår der mange forskellige forhandlinger, på mange forskellige niveauer i Bella Centeret i det her øjeblik. En del af disse forhandlinger ledes af Lars Løkke '“ her er regeringslederne involveret direkte, og en del af disse ledes af Connie Hedegaard, som er sat i spidsen for en arbejdsgruppe af laverestående regeringsmedlemmer, der sideløbende med Løkkes forhandlinger skal forsøge at nå frem til en aftaletekst. Det her handler ikke om hvorvidt Lars løkke er en dårlig forhandlingsleder eller ej. Om det her møde bliver en succes eller fiasko har ikke så forfærdeligt meget at gøre med Lars Løkkes personlige arrogance eller ej. Forhandlingerne foregår, og har foregået, på mange forskellige niveauer de sidste mange måneder over og under Lars Løkke '“ og sikkert nogen gange igennem ham. Forhandlingerne er som altid i FN regi vanskelige fordi det ikke blot er 2 lande der skal blive enige, men flere hundrede forskellige nationer af større eller mindre væsentlighed, der skal kunne tilslutte sig den endelige tekst, og derfor er det vigtigt at de ikke føler sig trådt på '“ samtidig med at der skal findes en finansieringsmodel som landene kan nikke accepterende til. Og særligt det sidste er sgu ikke ret nemt at nå. I sidste ende afhænger det her møde ikke af Lars Løkke, men af om regeringslederne i de største lande kan blive enige '“ og tro mig i den sammenhæng spiller Lars Løkkes personlige arrogance eller mangel på samme ikke den store rolle '“ for ikke at sige, slet ingen rolle!

For at simplificere det endnu mere. Lars Løkkes rolle kan sammenlignes med Herman Van Rompuy's i EU. Det er en vældig fin titel han har sig, men der er ikke meget reel magt i den. Han er en glorificeret ordstyrer i forhandlingerne. Verden står og falder ikke med Løkke, og det gør topmødet heller ikke.

10. Tak for et begavet og indsigtsfuld indlæg.

Hellere lidt flere af dem fremfor indlæg af Nationen-typen. Vi forsøger trods alt at holde en vis standard her på bloggen 😉

Og mere af samme skuffe:

politiken.dk/klima/klimapolitik/article862582.ece

Spiller Løkke og Hedegaard på samme hold?

Lukket for kommentarer.