Kategorier

Hatten af for Krab!

For et par uger siden skrev jeg her på siden om min respekt for flere af Politikens skribenter. Det til trods for at avisens selvretfærdige korstog imod regeringens asylpolitik hænger mig langt ud af halsen. For ikke at blive totalt misforstået, så begrænsede jeg det til kun at rose – og navngive – to af lyspunkterne. Der er imidlertid flere. Blandt dem avisens nyhedschef Anders Krab-Johansen.

Men nu skriver Ritzau, at Krab forlader avisen:

– Det er rigtigt, at jeg forlader Politiken, men herudover har jeg ingen kommentarer, siger han.

Ifølge kilder tæt på sagen har Anders Krab-Johansen været meget imod oprettelsen af Politikens omstridte Irak Center. Idéen bag centret er, at en offentlig indsamling skal skaffe penge til at sende en gruppe irakere i arbejde. Herved kan de nemlig ikke sendes ud af Danmark. ————

Det kommer ikke som nogen kæmpeoverraskelse for mig. Krab har på TV set noget nødlidende ud, når han skulle forklare hvordan Tøger Seidenfadens seneste påhit hænger sammen med den i journaliststanden herskende selvforståelse, der går ud på at efterleve en 'tilstræbt objektivitet'. Netop dette ideal har det indlysende for alle knebet med, efter at Politiken hellere vil være politisk parti. For en måneds tid siden rev TV2s Henrik Qvortrup i TV2 News-programmet 'Presselogen' Tøger Seidenfaden i næsen, (efter min hukommelse) at medarbejdere på Politiken over for ham udtrykte “et stigende ubehag” ved, at avisen gik mere op i at forfægte politiske standpunkter end at bedrive journalistik. En kritik Seidenfaden på stedet totalt afviste. Denne blogger tænkte netop på, om Anders Krab-Johansen kunne have været en af de anonyme kritikere. Dagens melding har bestyrket denne opfattelse.

Jeg synes, det tjener Krab til ære, at han hermed markerer en grænse for, hvad han vil være med til. Der går næppe lang tid før han får sig et nyt job. Der er jo netop blevet et job som nyhedschef ledigt på Berlingske, hvor Amalie Kestler skal være spindoktor hos Frank Jensen. Så det er da en mulighed! Held og lykke til Krab. Han fortjener bedre end at være statist i Tøgers politiske cirkus!

På Facebook går spekulationerne i anden retning. Her har David Trads spillet ud med den idé, at Krab bliver Connie Hedegaards nye klimatalsmand. Udmærket bud, men jeg tror, at Krab i bund og grund er journalist. Hvad der formentlig også er selve årsagen til, at han nu siger farvel og tak.

En helt tredje spekulation går på at Krab er udset til at overtage efter Børsens chefredaktør Leif Beck Fallesen, der står overfor pensionering inden for en overskuelig fremtid. Krab har tidligere været ansat som redaktør på erhvervsavisen.

P.s. Krab har i øvrigt fødseldag i dag (43). Og gaven til ham selv er åbenbart en fyreseddel! Måske man bare skal nøjes med at sige tillykke. Med det hele!

Update. Nytårsaftensdag. I går kom det frem at Krab skal være studievært på TV2. Michael Dyrby har tilsyneladende set chancen for at få et af mediebranchens største talenter tilbage i stalden. Godt for TV2 – synd for Politikens læsere.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

10 kommentarer til “Hatten af for Krab!”

Så vidt jeg husker blev netop Anders Krab, og om han passede ind i Tøgers cirkus, diskuteret i tråden til dit blog-indlæg om politiken.

“En kritik Seidenfaden på stedet totalt afviste”

Tjaa, det er jo den sædvanlige fra ham; “med al respekt så er det noget vrøvl” (udskift evt. vrøvl med absurd). Det samme skete så sent som i julespecial af presselogen, hvor Dyrby kritiserede politikens mediestunt med irakere, jægerbog m.fl.

Alle i dansk presse fra Lisbeth Knudsen, Fallesen fra Børsen, JP, Weekendavisen, Ekstra Bladet, Michael Dyrby og nu tilsyneladende også Politikens egen nyhedschef kritiserer politiken for dens kampagner og det troværdighedsproblem der medfølger.

Og Tøger. Ja, ikke blot er han uenig, men han hævder sågar at han slet ikke forstår hvorfor han udsættes for denne kritik.
Det første er forventeligt (han driver trods alt en forretning), men det sidste er både pinligt og ganske sigende om en mand, og særligt komisk taget i betragtning hvor meget Politiken ellers holder af ordet dialog.

Er der nogen efterretninger om hvordan Krab stillede sig til trykningen af jægerbogen i Politiken ?

Hvis Krab ikke har brudt sig om Irakcenteret har han da været fejlcastet fra starten for den slags ligger i Politikens DNA

I andre brancher end journalistfaget ( dog mere på tv end i den skrevne presse ) ville de hyppige jobskift som mange foretager have medført hævede øjenbryn men det bliver tilsyneladende betragtet som helt naturligt

Krab skal være studievært på TV2 nyhederne står der på flere netsider feks Poliitken

Hvem skal være chefredaktør på Børsen
Niels Lunde ?!
Ole Krohn ?!
Eller det sikre valg med en erhversredktør fra et dagblad eller avisen selv

Hej Jarl,

Har netop læst dagens leder i Politiken, som er skrevet af LTM. Jeg ved ikke hvem LTM er, men måske du kan gøre os klogere….

Dagens leder er da den arveste gang makværk af mærkelige udokumenterede påstande. Den er et tilbagekik på 00 ´ernes VK regeringer, som Politiken erkender er/var populære. De kan næppe heller gøre andet. Politiken mener dog til gengæld at vide, at eftertiden ikke vil se på Fogh regeringerne med så milde øjne som samtiden. Well, well, well. Bl.a. skulle regeringen have “brændt penge af på skattelettelser”…. det kan ikke lade sig gøre at brænde penge af, som man ikke indkræver. Derimod kan det lade sig gøre at indkræve pengene og brænde dem af på tant og fjas. Det faktum at Fogh regeringerne ikke inddrev helt så mange penge, som Politiken kunne have ønsket sig, skulle så have ført til boligboom og efterfølgende finanskrise.

Videre skulle der i 00 ´erne være indført indvandringsstop. Det må være en fejl. Der har været indvandringsstop i dk siden engang i 70 ´erne. Jeg tror dog der menes, at reglerne for familiesammenføring etc. er blevet strammet, og dette har så, ifølge Politiken, ført til yderligere ghettoisering. Hvor kommer den påstand fra?

De hårdere straffe for voldskriminalitet skulle – også iflg Politikens oplysninger – have ført til mere rå vold. Hmmm ok. Jeg vil snarere sige, at Politikens evige forsvar for voldsudøvere, har ført til en mere rå vold.

Politiken har sort bælte i produktion af tyndbenede ledere, men denne tager dog prisen. Kunne du ikke her på siden indføre en pris for årets glatnakke i dansk presse? Signaturen LTM er hermed en kandidat!

Rigtigt godt nytår til dig og din hustru. glæder mig til fortsat at følge med her på dit glimrende medie i 2010.

VH

LTM = Lars Trier Mogensen. Altså Trier ligesom i Dea Trier Mørch. I mere end een henseende.

5,6

Nu ikke så hård ved Lars Trier Mogensen. Hans job ER jo at skyde på regeringen. Det er jo fair nok.
Jeg synes det er formildende at man spiller med åbne kort, som Lars.

Dea Trier Mørch var hans svigermor, så jeg gætter på at mellemnavnet kommer fra Lars’ kone.

5,6.

Jeg stemmer også på LTM som årets båtnakkelederskribent. Han er garanteret produktiv, men han aner jo oftest ikke et klap om det, han skriver om. Var der ikke engang Politiken gerne ville have et lidt intellektuelt image? Altså på en måde, der ikke er ligesom Dagbladet Arbejderens…

5,6,8

Arh, hvis der skal være en pris må den gå til Thøger Seidenfaden og hans leder om “Katolske kannibaler – religiøsitet er ikke ekstremisme” hvor han sammenlignede islamisters stening med katolikkers nadvergang (eller noget i den retning). Lederen er forsvundet fra nettet, men den beskrives fint her:

http://konflikten.dk/?p=95

LTMs leder er meget standard Politiken – kritikken af regeringens økonomiske politik er nogenlunde fornuftig, men lige så snart det kommer til værdipolitik er den helt i hegnet.

Simon Andersen fra BT der hårdnakket holdt fast i at han skam havde set Jægerbogen på arabisk ude på nettet må da være årets journalistiske klaphat. Gentog løgnehistorierne for åbent kamera i Presselogen på TV2 News.

Lukket for kommentarer.