Kategorier

Frank Jensen risikerer sin forgængers skæbne

Københavns nye overborgmester Frank Jensen satte sig benhårdt på den politiske dagsorden allerede i valgperiodens første uge. I efteråret talte statsministeren om “De tre K’er” (Krise, klimatopmøde og kommunalvalg), mens overborgmesteren altså nu taler om “De tre B’er” (Bander, børnepasning og beskæftigelse).

Læs min analyse, som jeg skriver for lokalavisen for Bryggebladet.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Frank Jensen risikerer sin forgængers skæbne”

Jeg vil nu holde fast i min tidligere teori om Frank Jensen. Han er ved at gøre klar til landspolitik, hvis københavnerprojektet fejler.(Og da også hvis Thorning fejler). Hvordan lyder:”Det er umuligt at gennemføre noget som helst i København, med den styreform der er nu. Det må ændres fra Christiansborg”.

Hvis man ser på de tidligere bandekonflikter (narkokrige) så blev der indgået våbenhviler efter nogle få år (Store Nordiske Rockerkrig marts 1996 – september 1997). Så det kan være at Frank håber på at Per Larsen kan holde pressen hen indtil bandekrigen dør ud a sig selv Der er i hvert fald intet Københavns Kommune kan stille op mod narkokartellerne, her hjælper kun en regulær politiindsats eller en legalisering af hashdistributionen. Derimod kan kommunen selvfølgelig lave social indsats rettet mod bøllebanderne i ghettoerne, men det har ret beset ikke noget med skyderierne i narkokrigen at gøre. (en vigtig distinktion der i mine øjne ikke er blevet understreget nok!)

Jeg har personligt svært ved at se hvad Per Larsen skal stille op mod bandekrigen med en ansættelse på 10 timer om ugen. Der er tale om et regulært PR stunt fra Frank Jensens side i mine øjne.

Dette er min personlige holdning, der hermed er ført til referat!

@toft

Det vil da være noget op af bakke for Frank Jensen at få sig en landspolitisk karriere hvis han fucker up i København.

Man kan sikkert godt være en lokalpolitisk katastrofe i en større provinsby og stadigvæk opretholde illusionen af talent, men som man så med Ritt Bjerregaard, så har det konsekvenser hvis man ikke gør det godt i København.

@David Garby.

Tror ikke det vil blive et problem for Frank Jensen. Mange anerkender da, at styreformen måske er den største hindring for en overborgmester, der gerne vil have reformer. Altså han kan give andre skylden. Jorden skal bare gødes lidt undervejs.

Er man dygtig nok udi kommunikation, mener jeg endda det kan bruges positivt.

En større provinsby har jo ikke den styreform;-)

“Man kan sikkert godt være en lokalpolitisk katastrofe i en større provinsby og stadigvæk opretholde illusionen af talent”

Louise Gade, anyone? 😉

5#
Nej, Luise Gade’s valg var en engangsforeteelse. Ã…rhus er ret rød, hun havde bare en meget svag modstander. Men ok hun blev snydt
ved de efterfølgende budget forhandlinger.

6. Min pointe er ikke at Louise Gade er et talent. Jeg kommer fra Ã…rhus, omend jeg ikke er bosat der længere, så jeg er udmærket klar over hvilken partifarve Ã…rhus traditionelt har. Pointen var, at David Garbys udsagn i kommentar nummer 3, med at man i en større provinsby godt kunne være en lokalpolitisk katastrofe, samtidig med at man opretholder sit image som et politisk talent, passede som fod i hose på Louise Gade. Gade forvaltede – efter min bedste overbevisning – sit hverv som borgmester udygtigt, men til trods for det, så fremstår hun stadig som et talent, og hun har stadig vælgernes opbakning – hvilket hendes personlige stemmetal i 2005 viser. Hun fik 42.000 af dem ved den lejlighed.

Lukket for kommentarer.