Kategorier

Troels Lund '“ Venstres frelser

Det er trange tider for statsminister Lars Løkke Rasmussen. Madpakker og burkalovgivning skal gøre det ud for regeringens politiske trækplastre. De konservative vil generelt ikke, som han vil, og DF er åbenbart ved at gå op i limningen, hvilket ses af, at nogle af partiets mere rabiate kræfter pludselig insisterer på at lufte de mest skøre af deres synspunkter i offentligheden.

Men pludselig midt i buldermørket, da tændes nu et velsignet lys med nyt håb til de tvivlende hærskarer af borgerlige vælgere. Et lys, der som en fakkel vil skinne og føre ikke blot Venstre, men også regeringen og borgerligheden mod morgendagens nye glorværdige sejre.

Is it a bird? Is it a plane? No, no, no – it's it's TROELS LUND POULSEN. That's Who!

DRs politiske redaktør Ask Rostrup skriver i en analyse følgende:

'Miljøminister Troels Lund Poulsen er på vej mod et comeback i Venstres interne hieraki, og dermed kan et gryende magtopgør om kronprinse-rollen i landets største parti være skudt i gang.'

Videre hedder det:

“Venstre sætter nu turbo på processen med at konkretisere statsminister og partiformand Lars Løkke Rasmussens danske drøm – hans ti visioner for Danmark, som blev lanceret på partiets landsmøde i november i fjor. Og i spidsen for dette arbejde har han placeret tidligere politisk ordfører og nuværende miljøminister, Troels Lund Poulsen, som den 1. april næste år skal aflevere en plan til partiets hovedbestyrelse for, hvordan de 10 ambitiøse mål nåes med en liberal dagsorden.”

'Siden udnævnelsen til miljøminister efter valget i 2007 har Troels Lund Poulsen ligget lavere i det intern-politiske landskab – primært på grund af store opgaver i Miljøministeriet – men ses med sit nye hverv at være tilbage i rollen som bejler til den uformelle titel som kronprins i Venstre. Troels Lund Poulsen er næstformand i partiets interne udviklingsudvalg – et udvalg, der har partiets næstformand, skatteminister Kristian Jensen, som formand. De indviede i planerne betragter det som noget opsigtsvækkende, at det således ikke er Kristian Jensen, der er blevet betroet den helt afgørende opgave med at formulere og konkretisere Venstres politiske platform i de kommende år. – Det er ingen hemmelighed, at Løkke og Kristian aldrig har klikket helt – hverken personligt eller egentlig politisk – og selv om de begge har prøvet at få det bedste ud af det siden Anders Fogh gik af, så er det her en antydning af, at Løkke i hvert fald spiller på flere heste, siger en V-kilde'

————————————————————————————–

Troels Lund er, som alle ved, en politiker af Guds nåde, som for længst har indskrevet sig stor ære i dansk politik. Hans miljøministerperiode er gået over i historien og Lund er elsket og beundret overalt. Både på Christiansborg, i folketingsgruppen og blandt interessenterne lige fra Landbruget til miljøorganisationerne.

Den største beundrer er således Lars Løkke, som længe har været slået af forbavselse og beundring over sin ministers virketrang, idérigdom og synlighed. Og har Lund været en smule usynlig, så er det ifølge Rostrups analyse “primært på grund af store opgaver i Miljøministeriet

Onde tunger påstår, at Troels Lund blot er blevet sat i spidsen for et underudvalg i Venstre, hvor alle og enhver landsbytosse med medlemskort kan melde sig med gode idéer, og så skal miljøministeren lede alle mulige møder og konferencer, der også helst skal ende ud i et eller andet skriftligt, som måske '“ måske ikke '“ kan bruges til noget politisk.

Det er naturligvis ikke tilfældigt at det blev DR, der bragte denne enestående og for vor tid epokegørende nyhed. Også Berlingske og JP har overvejet at bringe historien, men da de fandt ud af, hvor banebrydende den var, så overlod de den nådigt til statsradiofonien at viderebringe den til folket.

Også spændende at Troels Lunds fremtid ifølge V-kilder, der har viderebragt historien, åbenbart skal ske på bekostning af partiets næstformand Kristian Jensen. Det er virkelig loyalt holdspil, der vil noget. Det var den slags dyder, som Lund, da han var politisk ordfører for Venstre ellers plejede at fremhæve i folketingsgruppen.

Så Jarls Blog bringer lige en advarsel til skatteministeren:

Kære Kristian Jensen! Du skal passe på Claus Hjort Frederiksen. For han går åbenbart og fortæller Ask Rostrup, at Troels Lund er på vej op – på bekostning af dig!

Kære Lars Løkke. Troels Lund er lidt nervøs forud for den kommende regeringsrokade. Når han nu har påtaget sig denne opgave med alle dine visioner, hvor han også skal bruge tid på at høre på alle tosserne i Venstre, så bliver du altså nødt til at forfremme ham. Det må åbenbart meget gerne ske på bekostning af Kristian Jensen. Pas nu på Lars, at partiet ikke går op i sømmene på grund af intriger, som denne!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

14 kommentarer til “Troels Lund '“ Venstres frelser”

Sporer man en anelse sarkasme her … ? 😉

Det dobbelt tragiske er så, at Kristian Jensen dybest set ikke er et hak bedre end Troels Lund. Måske lidt mindre anonym, men ikke et hak bedre.

Rykker han op som formand, når Løkke får stryg ved det næste valg, så er Venstre truly fucked.

Er der overhovedet nogen talentfulde liberalt borgerlige politikere tilbage i det parti? Og er løsningen at forfremme endnu flere VU-formænd, inden de sådan for alvor har sat deres ben i den virkelige verden, til ministre – udover at det selvfølgelig lukker munden på dem?

Kristian Jensen eller Troels Lund?? Har landets største parti virkelig ikke nogle lidt større kapaciteter at byde på?? Men okay, Venstre har da så i det mindste den trøst, at det i de andre partier heller ikke ligefrem flyder med store talenter. Alene det at hende tågehornet Anne Vang efter hun er blevet borgmester i København nu betragtes som ‘a rising star’ i Socialdemokratiet siger vel alt om det manglende politiske talent i Dansk politik.

@Jarl: Nej, du godeste, hvad tænkte jeg dog på? 🙂

@Jens: Problemet er vel dybest set, at stort set hele banden af såkaldt unge håbefulde politikere er “cand. MF.”; cand. oecon., cand. scient. pol. eller cand. jur. Og i øvrigt er blevet valgt ind i Det Høje Ting, mens de stadig studerede. Samt var formænd for en landspolitisk ungdomsorganisation.

Levebrødspolitikere om nogen; et reality check ville være i sandhed vidunderligt.

Bizart nok er Lund Poulsen og hr. Jensen et par af undtagelserne, sådan på en måde, men se hvor meget det hjælper?

@ 4

“Problemet er vel dybest set, at stort set hele banden af såkaldt unge håbefulde politikere er 'œcand. MF.'; cand. oecon., cand. scient. pol. eller cand. jur”

Jamen, så er det jo heldigt at Venstre har naturtalentet Peter Christensen. Peter har taget folkeskolens 10. klasse samt en uddannelse som elektriker. Det giver en helt anden folkelig dybde hos en politiker.

Hvad har Ask Rostrup mon fået for at give en politiker så meget medvind i en artikel? Ser betænkeligt ud.

Men at Kristian Jensen og Troels Lund skulle være Venstres største talenter, ser mest ringe ud fordi man har haft Fogh. En af Venstres stærkeste, ja en af landets stærkeste regeringsledere overhovedet. En mand som aldrig blev udfordret nævneværdigt internt, som behandlede den konservative leder som undersåt og man spurgte om Danmark havde en opposition i de år. Men ham skal kommende Venstre-ledere nu forsøge at leve op til.

Hos Socialdemokraterne er Helle Thorning blevet kaldt svag længe, og det ultrasocialistiske tågehorn Mette Frederiksen nævnes som kronprinsesse hvis det ikke holder.

Lene Espersen hos Konservative bliver kaldt fru 10% fordi hun ikke har meget bedre resultater end Bendtsen, og Margrethe Vestager har store problemer hos de Radikale. Ingen af stederne hører man dog om kandidater til at afløse dem.

Så mon ikke kampen bare er blevet mere lige siden Fogh er forsvundet.

3. Det var da en noget personlig vinkling af Anne Vang ? Uanset hvad man måtte mene om hendes synspunkter, er det vel en rimelig betragtning, at hun udviser et vist talent når man ser hendes karriereforløb. Og jeg kunne da iøvrigt godt forestille mig, at hun havde en meget pæn fremtid i socialdemokratiet. Iøvrigt har de vel også Nick Hækkerup som en art af kronprins udover Mette Frederiksen, som tilgengæld må antages at have ganske mange interne der næppe kan kaldes venner !

Personligt syntes jeg da også at Kristian Jensen ´s talent er ind-diskutabelt, spørgsmål er så om han i for høj grad er en slags Fogh-light er noget andet. Umiddelbart virker han dog – utroligt nok – knap så stram i betrækket som Lund Poulsen. Men jeg mener faktisk, at Venstre har et par yngre folk af en vis kaliber, hvis vej til højeste position dog virker noget urealistisk.

Jeg kan tilgengæld overhovedet ikke få øje på noget opsigtsvækkende talent hos de konservative. Det kan faktisk gå hen at blive ret underholdende hvem man vil bringe i spil hvis der pludselig bredte sig en stemning for at fyre højtråberen.

De radikale ser håbløse ud – også i denne sammenhæng, mens SF efter min opfattelse har flere gode unge bud på fremtiden. Dog skal de jo slås med lidt af det samme som Fogh ´s aftagere, at det er voldsomt populært og driftsikkert det de skal måles med.

Den sande historie er, hvordan i alverden det er lykkedes Troels Lund Poulsen at “spinne” den historie.

Hvis han troede, at han kunne blive nummer to i Venstre, var det sådan set bare at række ud efter posten som næstformand, da den var ledig sidste år.

Det gjorde Troels Lund Poulsen som bekendt ikke. Lidt selverkendelse har han da.

En uvenlig gruppefælle har sagt om Troels, at han er enebarn – læs: ganske selvoptaget. Det er temmelig mange andre politikere også, men de kombinerer det trods alt nogle gange med en vis charme.

Lukket for kommentarer.