Kategorier

VKO, hat og briller

Efter en helt forrygende påske for oppositionen med afsløringen af en Venstre-medarbejders hovedløse Facebook-skriverier og en udenrigsminister, der åbenbart skønnede at ingen ville opdage, at hun ikke deltog i et møde, som Hillary Clinton ellers fandt tid til at prioritere, ja så fortsætter festen også i denne uge.

Det sørgede DFs gruppeformand Kristian Thulesen Dahl da han med dagens debatindlæg i JP fik fortalt DFs vælgere '“ og alle os andre '“ hvor træt han '“ og formentlig også Pia Kjærsgaard '“ er, over at se Lars Løkke Rasmussen og Lene Espersen konstant jokke i spinaten.

JP fik naturligvis givet debatindlægget en fin placering på forsiden. Siden i morges har historien om skænderiet internt i VKO kørt i sløjfe på TV2Njus, Radioavisen, og hvad har vi?

Det er en af de dage, hvor Christiansborg-fnidder-fnadderet fuldstændigt overtager dagsordenen, og hvor oppositionen blot kan læne sig tilbage og nyde postyret. Det eneste, de endelig ikke må er, at stjæle billedet med egne sager. Man kan bare nøjes med at konstatere som Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen at et VKO-sammenbrud åbenbart er nært forestående.

DFs “tackling bagfra” '“ som Venstres Peter Christensen formulerede det '“ var egentlig lidt raffineret, idet Thulesen Dahl ikke specifikt gik efter arvefjenderne i K og dets leder udenrigsministeren. Næh også statsministeren fik kritik for sin Tenerife-rejse udenfor børnenes vinterferie mv. og i øvrigt for hele sin politiske ledelse.

Og det værste er, at kritikken rammer hårdt. Især fordi der er noget om snakken. Det kører ikke for VK-regeringen. Alle ved det og alle kan se det. Befolkningen viser det i meningsmålinger og kommentatorer står i kø for at kloge sig herom. Er det så ikke meget at forlange, at DF-lederne fortsat skal stille op som en “Komiske Ali” og postulere, at solen skinner og alt er i sin skønneste orden, når situationen fremstår noget håbløs? Endda selv for Venstres bagland!

Prøv at se, hvordan Venstre kegler rundt. Folketingsgruppen er i oprør på grund af situationen i landbruget og de stigende miljøkrav, som efter mange Venstresfolks mening er ved at skubbe erhvervet i udkantsdanmark helt ud over afgrunden. I midten står en miljøminister, som helt tydeligt for alle har mistet grebet om sit resort, ikke evner at manøvrere politisk og derfor nu de facto må ledes fra statsministeriet. Venstres udfordringer består både i et internt oprør og eksternt pres fra en mere og mere selvsikker opposition. Og nu er V under 'friendly fire” fra deres eneste reelle støtteparti DF oveni hatten. Det må være et mareridt for Løkke og Claus Hjort Frederiksen, som sikkert sidder hjemme i Humlebæk og bider negle over, hvordan regeringen kommer ud af denne efterhånden ret langvarige krise.

Hvad er der med Lene Espersen? Bevares. Udenrigsministeren har utvivlsomt sagligheden på sin side, når hun hævder, at der næppe skete noget på det møde i Arktisk Råd, som hun gik glip af. Men alligevel kan det diskuteres. Og Lene Espersen er sammen med Lars Løkke i en position i stil med Cæsars hustru, som ingen bør kunne anklage for dovenskab. Hvis der var lidt på kontoen af give af, så måske. Men regeringen er så presset, og situationen så alvorlig, at der ikke er plads til en offentlig diskussion, hvorvidt udenrigsministeren passer sit arbejde eller ej. I øvrigt blev den debat allerede tabt i dagene før påske før Facebook-farcen stjal billedet. Og efter otte år så er det åbenbart kun gået op for Kristian Thulesen Dahl og DF, at 'Perception is reality'. Dvs. hvis befolkningen mener, at Espersen skulker fra jobbet, ja så skulker hun. Uanset om der er noget om snakken eller ej. Hvad er der gået galt siden Lene Espersen og Lars Løkke ikke har forstået det efter så mange år i politik? Er det netop fordi, de er blevet forvænte, som Tulle antyder?

Efter en dag, hvor der fra Ks side blev skudt tilbage mod DF for at være 'skingre' og i øvrigt helt korrekte anklager om, at DF med disse meldinger hermed går 'Villy og Helles ærinde' og i øvrigt skader det borgerlige sammenhold, så har VKO fået talt sammen i krogene og åbenbart fået skabt en gensidig forståelse. De lander derfor debatten der, hvor man er enige om, at 'lytte til hinanden' og 'tage kritikken alvorligt' mv. Det er sikkert meget klogt før end at låget ryger helt af potten.

Er der da slet ikke noget positivt? Jo hvis man hiver luppen frem, så kan man da hæfte sig ved, at V og K er helt på samme side i denne sag. Det plejer at være DF, der alene tæver løs på K, imens V står og ser til og siden glatter ud. I denne sag får både V og K tæsk med Thulesen Dahls kæp og Pia Kjærsgaards håndtaske. Det gør det trods alt lidt nemmere for både V og K at holde ud. “Solidarisk spanking”, kan man kalde det. Lars Løkke gjorde fx også det rigtige ved ikke at undsige sin udenrigsminister. Var det sket, så var det, da gået helt galt. Det er katastrofalt nok i forvejen.

Men for at parafrasere Peter Mogensens afsluttende kommentar i Mugge og Krikke':

Det har været en helt forfærdelig uge for regeringen, men den næste bliver langt langt værre!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

42 kommentarer til “VKO, hat og briller”

Enig i dit skriv. Mener i øvrigt at det vil klæde Lars Løkke og Lene Espersen at erkende situationen og ændre karakter fremadrettet på en del områder. Der er noget “Kejserens nye klæder” over hele situationen. Alle kan se de intet tøj har på, men de kan ikke selv … ud af til om ikke andet.

Kan i øvrigt ikke forstå at Lars Løkke ikke er mere i medierne.(Måske du kan svare på det… får han ikke lov, eller ønsker han ikke?)

Når han er på er han fantastisk. Kender kun få der ikke synes han gør det godt når han er på. Han svarer godt for sig, man får det indtryk at han er super inde sagerne(hvilket han helt sikker er) og man har gang på gang oplevet at han kan kører hen over Helle og Villy i det omfang og i den grad han selv ønsker.

Villy har ét lag man kan tage med en kartoffelskræller, ved Helle skal der tages to lag af og derefter står vi tilbage med et par bløde kartofler. .. Tja.. blot mit billede af oppositionen.

Rigtig god week-end

Jens

Niels Krause-Kjær havde på Berlingskes blog en fin afslutning:
“Når han ( Kristian Thulesen Dahl)siger, at han er oprigtig bekymret over regeringes mangel på vitalitet og at hans kritik skal ses som et venligt (desperat?) råd fra en ven, der vil VK det godt. Ja, så kunne det jo være, at det lige præcis er det, han mener. Hverken mere eller mindre.”

Mon ikke regeringen er blevet lidt vel meget magtfuldkommen på det sidste.

Ved det sidste folketingsvalg i 2007 oplevede jeg valgkampen set fra Randers.
Lige da valget var skrevet ud var partiernes fællesmøder på gade og vej ret entydige.
Som kandidat fro DF oplevede jeg en glæde og overstadighed fra 2. og 3. geleds konservative og venstre.
De var himmelhenrykte over udsigten til at kunne undvære DF for flertallet. De var nærmest euforiske. De lokale DF  ´er var luft for de konservative – Henriette Kjær så lige igennem dem på 2 meters afstand.

Dagen før valget var situationen ændret markant. Da det blev usikkert om Ny Alliance overhovedet ville komme ind, skiftede holdningen.
Lige pludselig fik DF ´erne varme velkomsthilsner ved gadearrangementer.
Det var ret pudsigt – og meget lærerrigt.

Men mon ikke det samme er sket det sidste år ?

V & K har glemt at vi har en in facto trepartiregering.
Det har Kristian Thulesen Dahl netop mindet V & K om.
Lars Løkke forstod det hurtigt – imens Lene Espersen stadig ikke helt forstår situationen.

Men så må vi jo fortælle hende det lidt mere omstændigt senere.

Befolkningen har accepteret at krisen vil kræve stramninger af den økonomiske politik og reformer af verdens dyreste offentlige sektor.

Befolkningen forventer lederskab af regeringen og ikke bare en passiv laden stå til. Nå regeringens økonomiske politik underkendes af al sagkundskab og men dumstædigt påstår at alt der er gjort er tilstrækkeligt – så fremstår regeringen dum og bedreviden på et ikke eksisterende grundlag.

Når Partilederne fra to regerings partier gentagne gange forsvinder og skulker fra vigtige gerninger så fremstår de magtfuldkomne og uværdige til endnu en omgang – og Lene E prioritering udstiller hende tillige som dum.

Meget rammende og rigtig analyse. Jeg synes dog bare lige, der mangler det aspekt, der hedder, hvad Dansk Folkeparti får ud af det?

Det er klar, som der bliver skrevet, at dette ikke er godt for “blå blok” samlet set. Men DF får virkelig markeret sig, som dem der holder regeringen i ørerne, hvis ikke de gør det godt nok. Det skal nok skaffe dem nogle point og måske også stemmer, hvis de er heldige. Men det sker jo så nok på bekostning af regeringspartierne og samlet set også for det borgerlige projekt. Samlet set koster det sandsynlivis stemmer til oppositionen, men det er en klar opportunistisk markering fra DF, der nok skal virke for dem.

4. Ja, hvad får DF ud af det?

Hele øvelsen går ud på at kommunikere med deres vælgere NETOP med henblik på at få dem til at blive i folden. Ud fra devisen: “We do care and take no part in it!”

– og så er motivet efter min vurdering også oprigtig bekymring over om regeringen klarer pynten næste gang.

Tulle siger blot det hele Borgen – og en masse vælgere – tænker. No more – no less.

5. Nemlig. Og det er lige præcis derfor, den kritik bliver taget så seriøst og bliver til sådan en stor historie.

Jeg tror desuden også, det er lidt i desperation fra DF’s side over, at udlændingedebatten efterhånden er kørt lidt ud på et sidespor og er blevet erstattet af den økonomiske debat. Det er per definition DF’s hjemmebane, når det drejer sig om udlændinge, men slet ikke så meget, når det drejer sig om økonomi. Dette er en måde for DF at komme i offensiven på.

Men jo, jeg tror også, DF er oprigtigt bekymret for, om regeringen vinder næste valg. DF står jo dermed også til at miste deres enormt magtfulde position i dansk politik.

Nu må vi jo så håbe, at alle ansatte i og under forsvarministeriet (incl. ministeren), redningstjenester af alle slags m.v. , ikke har samme opfattelse som udenrigsministeren. Nemlig at familien ALTID er det vigtigste.

Skulle der opstå en truende situation, ville de jo ellers alle smutte hjem til deres familie. 🙂

Lene Espersen har dummet sig. Kun nogle ganske få er uenige heri. Så er det vel kommunikationsmæssigt en brøler af de store, dumstædigt at fastholde sin ret til afbud? En undskyldning ville have været et meget bedre forsøg på af få sagen lukket.

Lene Espersen var på TV2 News tidligere på dagen i et meget langt interview. Hun sluttede med patetisk at citere John F. Kennedy: “Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig, men hvad du kan gøre for dit land”. Hvor ynkeligt kan det blive? I øvrigt fortrød hun ikke noget, selvom hun selvfølgelig altid lyttede til kritik…

Ja hun tænker “store” tanker. Inddrage Kennedy i sin sag. Ak ja. Jeg troede vendelboer havde begge ben solidt plantet på jorden.

Hun udtalte da også tidligere, at Hillary Clinton da ikke var med til det forrige møde.

Så kan man jo selv tænke videre, ikke. Nemlig at så havde hun (Lene Espersen) da også ret til at melde afbud.

Troen på eget format er der sandelig ikke noget i vejen med.

Peter Mogensen sagde faktisk en rigtig ting omkring det Arktiske møde. At hvis Hillary Clinton kan finde tid til at presse det ind i sin kalender (der jo nok er noget strammere end fru Espersens) så er det skam nok fordi mødet er en smule vigtigt.

Jeg aner intet om arktisk råd og hvad de bruger deres tid på, men jeg tror ikke at Hillary Clinton farter rundt til ligegyldige sniksnak møder.

11. Lige der har du – og Peter M – fat i noget centralt. Hos K er de helt faste i kødet på, at mødet ikke var besluttende og i øvrigt blev kørt af embedsmændene. Det må man trods alt tro på. Det, der er udefinerbart, er den politiske værdi for DK af at være til stede til baggrundssamtalerne med store landes udenrigsministre som HC. Og lige det kan Lene E ikke snakke sig ud af, endsige forklare. Bare alene det, at det KAN DISKUTERES, gør, at der er et problem.

– Og det man ikke kan forklare, tjah… det kan man som bekendt heller ikke forsvare…

As simpel as that…

Hvad mon Clinton med følge (incl. Bill himself) har for tanker om DK og specielt udenrigsministeren. Hillary Clinton sætter jo heller ikke sit lys under en skæppe. 😉

“Hvor vover den nye udenrigsminister fra DK, at melde afbud til et møde med mig?”

Der kan kun komme noget negativt ud af det afbud.

Tak for et glimrende indlæg Jarl.

Og noget mere jordbundet end Lars Trier Mogensen i Deadline 22.30 torsdag. Troels Mylenberg kunne næsten ikke lade være med at grine af “analysen”, og morede sig med at konstatere at der næppe (imodsætning til Lars Trier) var behov for at høre båndet bagfra for at finde skjulte budskaber i DF’s kommunikation.

At en amerikansk og en russisk udenrigsminister begge deltager i et møde er ikke nødvendigvis en indikation af, at mødet er vigtigt.

Det er ikke noget sjældent fænomen, at de to landes ministre deltager i et møde, men med det primære formål at kunne holde et bilateralt møde i marginen. Det kunne f.eks. være, at de to landes udenrigsministre var i Canada for at fjerne nogle af de sidste knaster i forbindelse med den atomaftale som Obama og Medvedev netop har offentliggjort i Prag.

Når det er sagt, så betyder det ikke, at tilstedeværelse ikke er vigtigt. Ethvert fravær registreres – specielt i udenrigsminister kredse. Lene Espersen var f.eks. også fraværende ved det EU-udenrigsministerrådsmøde som forberedte forårstopmødet.

Et eksempel på, at fravær koster er den tidligere svenske statsminister Göran Persson. I sin tid som finansminister var der et år hvor han skulkede fra næsten halvdelen af alle EU ´s månedlige ECOFIN-møder. (Blandt andet for at holde ferie på Systembolagets kursusgård i Sydfrankrig! :-))

Kort tid efter blev han statsminister og overtog EU-formandskabet. Her ville han gerne tage et særligt svensk initiativ i forbindelse med et forårstopmøde i Stockholm. Men han fik stort set ingen hjælp med den dagsorden fra de øvrige landes finansministre. Hvorfor skulle de hjælpe en, som aldrig havde interesseret sig for at bidrage, når de mødtes i Bruxelles for håndtere fælles udfordringer og problemer?

Fremmøde og engagement registreres internationalt – specielt i EU-kredsen. Den minister som møder op og engagerer sig – også i sager som ikke er af snæver national interesse – får credit hos de øvrige ministre.

Da danskerne stemte nej 1992 havde de stor betydning, at Uffe Ellemann-Jensen havde så meget goodwill på kassekreditten hos sine kolleger.

Så naturligvis registreres det, når Lene Espersen ikke møder op.

Men at påstå, at et formelt mødes dagsorden er vigtig blot fordi Clinton og Lavrov begge er mødt op, er rimeligt naivt. Udenrigspolitik bedrives kun i begrænset omfang på formelle møder.

Det er derfor det gælder at være til stede – også i korridorerne 🙂

15. Tak for ros. Jeg så det godt. Det var vist det, som man kalder for overmatchning

Jeg synes det var tydeligt for alle, hvem af de to, der bidrog med viden og indsigt i tingene samt analysekraft.

Men Lars Trier repræsenter jo en stor og vigtig avis på Rådhuspladsen…så han skal jo have lidt airtime…Politiken plejer jo at bakke DR op uanset hvor mange budgetoverskridelser de har.

– og så er det vist Lars, der har opfundet Michael Jeppesen som blogger på pol.dk. Det må da også give lidt credit ude på Deadline 😉

Jeg synes, man skal give Deadline-folkene lidt tid, så de kan sortere lidt fra i deres stab af kloge-åger.

16. Tak Ole for endnu et virkeligt godt indlæg her på bloggen.

Hold dig endelig ikke tilbage. Vi bliver alle klogere af indsigtfulde og begavede indlæg som dine!

Det er en fornøjelse at læse!

Ja, et eller andet må DR jo se i manden. Mit bud er han pt. er den hyppigste gæst hos Deadline som kommentator om dansk indenrigs- og udenrigspolitik, Kina, Obama, Klima, Integration, Mornakiet og værdikamp som sådan. Dertil kommer rigeligt med optrædener på News.

Ingen andre i kongeriget har profiteret så voldsomt af Seidenfadens sygdom. For det er vel det der sker; at DR absolut vil have en erstatning fra Politiken, og så er “kvaliteten” tilsyneladende ikke en høj prioritet.

Har tænkt meget over hvad Lene Espersen egentlig vil i dansk politik. Hvad har hun af tanker for det danske samfund f.eks.? Jeg har ikke kunne komme på et substantielt svar, og det gør, som borgerlig egentlig lidt ondt. Er jeg alene her?

Hvad vil hun udenrigspolitisk? Et af hovedmålene er at få Europa til at tale med èn stemme internationalt. Så har man da ligesom sat overliggeren lidt højere end hun normalt gør. Så det kan vi sikkert glæde os over ikke bliver en realitet. Selv om hun virkelig skulle arbejde for dette, så tvivler jeg dog på, at hun her vil have megen indflydelse, når hun har det med at prioriterer familien frem for de internationale møder. Hov – det er jo derfor! Når nu vi internationalt skal repræsenteres af andre, så kan hun jo bare holde fri…

Hvor er fortidens konservative med visioner om nutidens og fremtidens samfund blevet af? Savner en konservativ pendant til årets idealist.

#18#
Nej du er sandelig ikke alene. Jeg har som udgangspunkt en vis sympati for de konservative, men hvordan kan man støtte et parti, der først
tilbyder deres vælgere en formand som Bent Bendtsen og efter at han har fået lyst til at flytte sin politiske indsats fra erhvervsarrangementer på danske golfbaner og jagtområder til belgiske ditto, at erstatte ham med Lene Espersen. Hvad kan “Lene fra Danmark” dog tilbyde andet en at fastholde forgængerens niveau. Hvordan kan et historisk vigtigt parti synke så dybt?

@19,

Jeg kan ikke svare dig. Men – og det er regeringens store håb endnu: Man kan jo også spørge, hvad Thorning vil – og hvad hendes vision er.

I mine øjne har hun ikke fundet den eller rammet den ind endnu, og med mindre regeringen smelter helt ned, så bliver hun nødt til det. Særligt når hendes wingman er Søvndal og dermed selv lidt flakkende (og ikke Vestager).

Fortiden er fortidn, og vi kan ikke gøre så meget ved den.

Fremtiden er meget mere interessant. Lene Espersen har jo stadig ikke erkendt, at hun har gjort noget galt og fastholder, at familien kommer først. Så hvad kommer der til at ske indtil valget? Vi har jo ikke hørt noget om regeringsmedlemmernes planer om fremtidig kalenderkoordinering… på nær mantraet “familien kommer først”. Så hvilke andre forudplanlagte ferier gemmer sig der?

Som en lappeløsning må vi – regeringens arbejdsgivere – kræve, at Espersens og Løkkes feriekalendere offentliggøres, og tillige sendes til USA, Rusland, EU og FN, naturligvis med en henstilling om at holde kriser og møder på datoer, som ikke kolliderer med vore folkevalgtes familieliv.

Hej Jarl. Hvis du har tid, så kunne det være spænende at høre hvad VKO partiernes strategi er i tilfælde af et regeringsskifte. Jeg kunne godt forestille mig at V og K tænker Götterdämmerung, men mon ikke DF er drevne nok til at have en plan B i skuffen?

mvh
Niels

andre der så DR2’s Debatten i torsdags? Der synes jeg Bertel Haarder og Simon Emil Ammitzbøl gjorde det godt som frihedens forkæmpere. SF’s Jonas Dahl kritiserede Bertel for kun at gennemføre en ting fra forbudskommisionen (undskyld forebyggelseskommisionen), og da Bertel så spurgte om han ville gennemføre alt, svarede han på noget helt andet.

Jeg gad godt det kom ud til flere end et DR2 program gør. Er der virkelig et flertal der går ind for sundhedstvang? Eller er jeg politisk tonedøv?

@ 15.

Clinton og Lavrov (og den canadiske UM Cannon) var i området, da G8-udenrigsministrene mødtes i Gatineau, Quebec dagen efter det arktiske møde (der, Jarl, i øvrigt ikke var et møde i Arktisk Råd). Se f.eks. http://www.cbc.ca/world/story/2010/03/30/g8-ministers-meeting.html.

Det arktiske møde var (fornuftigt) netop lagt i margenen af G8-mødet, så Clinton og Lavrov tilsidesatte ikke – så (de har vel altid travle kalendere – meget for det så omtalte møde. Det ændrer ikke på, at Espersen naturligvis burde have været der, og at kritikken så afgjort er på sin plads.

Jeg er helt enig i, at fruen burde have deltaget. Det fortæller meget om hendes dømmekraft, at hun vælger at droppe mødet 1. måned efter hendes tiltræden, når alle kommentatorer, politiske modstandere mv ved, at hendes svaghed kunne være arbejdsiver og deltagelse i de nødvendige udenlandske møder. De har bare ventet på denne fodfejl fra hende – hun burde have deltaget i alt de første 3 måneder for at fjerne denne potentielle kritik.

Det er vel efterhånden blevet et såkaldt offenligt karaktermord på fruen. Løkke var igennem turen for vel ca. 1 ½ år siden – og det er vel næsten glemt eller rettere tror jeg ikke koster opbakning fra befolkningen. Ihvertfald ikke fra lille mig.

Tror I at den sag vil hænge mere ved Lene E. Jeg tror det vil kræve tilbagegang i meningsmålinger i den kommende tid for partiet – ellers glemmes sagen vel (med mindre hun dummer sig om 14 dage igen). Spm er om trofaste liste C stemmer vil flytte sig på grund af den ene sag – jeg tvivler. Omvendt er det nok mere end svært for liste C at lokke nye til det næste  ½ år .-)

@28
Jeg forlod som trofast liste C stemme og medlem af partiet i forbindelse med skattereform forhandlingern hvor liste C svigtede alle deres løfter til medlemmer og vælgere ved at sætte sig på samme side som DF og ikke arbejde for en fjernelse af topskatten men mellemskatten og samtidigt lavede ekstremt iværksætter fjendtlig skat på urealiserede gevinster.

Efter dette kolosale svigt fra Lene E har jeg svoret at jeg aldrig igen vil dele en løbesedel ud for partiet og aldrig igen vil begunstige dem med en stemme – men vis du synes du kan finde to borgerlige synspunkter hos lade Lene så held og lykke – i får brug for det.

Fadbamserne bliver jo hængende ved Løkke. Retfærdigt eller ej.

Jeg er meget overbevist om, at fru Espersen fremover vil være hende der tog på ferie, i stedet for at dyrke personlige relationer med nogle af verdens mægtigste udenrigsministre.

Hver gang fam. Clinton toner frem (og det er ofte) vil man tænke på “kald mig bare Lene”.

Hvor i prioritetsrækken var familien, da du ikke tog den barselsorlov du havde ret til, men valgte at gå på arbejde.?

NB. Man kunne både se og høre hos Mogensen og Kristiansen, at deres respekt for Lene Espersen kunne ligge på et meget lille sted.

Jarl – ser du bliver positivt nævnt af din “ven” Lars Trier Mogensen i presselogen – kan man nå højere 🙂 god søndag.

Nu kritiseres Løkke for, at han ikke vidste, at han var fungerende udenrigsminister, da Lene Espersen var på Mallorca. Det synes jeg er unfair. Vi har i flere uger kun haft én fungerende udenrigsminister. Han hedder Søren Pind 🙂

@ 26

Ja jeg så også debatprogrammet om sundhed på DR2 torsdag.
Jeg bemærkede, at det er en lidt sjov rolle Bertel har fået som Sundhedsminister. Han skal nu forsvare rygelov, afgifter på usunde fødevarer, osv osv. Han er gået fra i sin ungdom at være meget liberal til nu på fornuftig og intelligent vis, at forsvare lovgivning, som på ingen måde er det mindste liberal. For ti år siden ville venstre have nægtet at gennemføre f.eks. rygeloven.
Bertel gør det rigtig godt i et debatprogram som det i torsdags, men det er da lidt sjovt??

Og jeg giver dig ret i at Jonas Dahl er et tågehorn. Det var f.eks. totalt komisk at SF ønsker en duftpolitik i vuggestuer og børnehaver. Hvis der opstår et problem omkring parfume i en vuggestue, så kan man vel snakke om det? Det er vel ikke nødvendigt at lovgive om alt alt alt?
SF burde finde en dygtig og begavet ordfører på sundhedsområdet, da det er en vigtig post for oppositionen frem mod næste valg. De burde finde en ordfører som kan tænke ud af boksen, og overveje andre tiltag end forbud.

@ Jarl – Tak for en god blog!

Det er egentlig sjovt, at ingen har tænkt på at sammenligne Lenes ageren med Per Hækkerups foræring af nordsøolien til Norge. Parallelliteten er ellers let at få øje på.

38 Bortset fra at Per Hækkerup IKKE forærede Nordsøolien væk. Det er en skrøne. Videnskaben og granskning af kilderne har forlængst afvist at der er noget om snakken. Men på bodegaerne og i folkedybet, der lever den – desværre – videre.

Det er ufortjent at der på denne måde kastes smuds på en stor politiker som Per Hæk.

Det ved jeg godt. Men det er en god historie, næsten ligeså god som historien om at Lene forærede den grønlandske undergrund væk, ved at blive væk.

SOm konservativ vælger må man græmmes! Hvis ikke en konservativ udenrigsminister mener, at et møde om rigets grænsedragning er vigtigt – ja hvad er så? Hvis ikke netop en konservativ udenrigsminister gider drage omsorg om det emne – hvem vil så? Jeg kan faktisk ikke rigtigt komme om i tanke om noget der er mere vigtigt for en udenrigsminister at engagere sig i – uanset om mødet var besluttende eller ej.

At påstå at mødet ikke var vigtigt, er det reneste, arveste pjat! Hvis man ikke synes at dagsordenen for mødet – rigets grænsedragning – er vigtig, så gør det faktum, at de andre landes udenrigsministre deltager, og det faktum at det er udenrigsministre fra lande, hvis relationer med Danmark er af uhyre vigtighed for os, at mødet automatisk bliver vigtigt! Hvis dagsordenen for mødet var at gå i lalandia badeland, ville mødet stadig være vigtigt, alene pga deltagerlisten!

Mødet fandt iøvrigt sted på dansk initiativ.

Jeg hører ikke til dem, der gider deltage i klapjagt på politikere om dette af hint, men her er faktisk tale om en skandale af rang! Dte er åbenlyst for enhver, at det ikke får nogen som helst konsekvenser for Lene Espersen. Jeg er selv konservativ, men at stemme på det konservative folkeparti med en leder, der udviser så ringe agt for sit hverv, vil være en umulighed.

Tak til polakkerne, der ganske hensynsfuldt har lagt deres præsidents bisættelse på et tidspunkt, som ikke kolliderer med udenrisgsministerens feriekalender.

Men men… man spørger sig selv, hvorfor skal udenrigsministeren afsted?

Mødet kan ikke være vigtigt, fordi hovedpersonen er død, så der vil jo næppe blive truffet nogen vigtige beslutninger. Så det er jo ikke engang et status møde, eftersom hovedpersonens status er ganske velkendt. Så hvordan kan udenrigsministeren retfærdiggøre deltagelse?

Lukket for kommentarer.