Kategorier

'Den Stive': Kom hjem Connie!

'Nu hvor Lene har kørt det hele i sænk, så må Connie komme hjem fra Bruxelles og tage over!'

Nogenlunde sådan faldt Per Stig Møllers '“ mildest talt – ret indiskrete ord ifølge Jarls Blogs oplysninger i forbindelse med en gallamiddag for ganske nylig, som flere til deres umiddelbare forbavselse overhørte.

På Christiansborg har murene længe måttet lægge øre til den tidligere udenrigsministers frustrationer over både at måtte forlade sit elskede udenrigsministerium og overlade det til en simpel amatør, som han betragter sin efterfølger. Og ikke nok med det. Hun er en katastrofe! En vurdering 'Den Stive' i øvrigt ikke står helt alene med'¦

'Det har taget Lene 14 dage at ødelægge, hvad jeg har brugt 10 år til at bygge op!'

Sådan lyder et andet helt fantastisk, men uofficielt, citat fra Per Stig Møller, der ret godt beskriver mandens syn både på hans egen indsats og Lenes ditto.

Ydermere så ses det på Christiansborg som en allerede vedtaget kendsgerning, at det var Per Stig Møller, der tippede Ekstra Bladets sporhund Jan Kjærgaard om nye oplysninger, der kan fortælle endnu et kapitel i historien om Lene Espersens fatale nedprioritering af Arctic Five-udenrigsministertopmødet i Canada til fordel for ferie på Mallorca med familien.

For tirsdag kunne Ekstra Bladet med henvisning til et officielt dokument avisen har fundet frem i Udenrigsministeriet berette, at Per Stig Møller som udenrigsminister i god tid havde sagt ja tak til at deltage. Underforstået forgængeren i stolen havde prioriteret sagen korrekt i modsætning til den nuværende udenrigsminister.

Hvis det er rigtigt, at Møller på en eller anden led har inspireret Kjærgaard til artiklen, så kunne man vel sige, at Møller vaskede hænder via Ekstra Bladet, mens han bedømmer Espersen som komplet uduelig til jobbet?

Mest mystisk bliver sagen, når Ekstra Bladet onsdag pludselig kan præsentere et referat af en telefonsamtale mellem en embedsmand i Udenrigsministeriet i Danmark og det canadiske udenrigsministerium, hvor Lene Espersens helt åbenlyse urigtige, nogle vil mene direkte løgnagtige, begrundelser for IKKE at deltage i Arctic Five-topmødet bliver præsenteret. Altså en helt igennem pinlig sag for Lene Espersen, hvis troværdighed i forvejen er totalt sønderskudt.

Jeg har megen stor respekt for Jan Kjærgaards evne til at finde ting og sager i gemmerne. Men forestillingen om, at han selv har stået på hovedet i udenrigsministeriets arkiver efter et referat af en telefonsamtale, er – efter min vurdering – at tiltro den i øvrigt ret dygtige mand synske evner. I hvert fald må man bare konstatere, at store dele af det politiske miljø på Christiansborg – herunder regeringen – er fuldstændigt overbevist om, at Per Stig Møller '“ på den ene eller den anden måde '“ har tippet Kjærgaard om sagen.

Det kan naturligvis ikke bevises, og Kjærgaard vil helt bestemt gå i graven, før at han vil afsløre sin evt. kilde. Men også i denne sammenhæng gælder reglen om 'Perception is reality'.

Hvis Per Stig Møllers projekt '“ nu hvor han åbenbart ikke tror på sin egen regerings overlevelse '“ i stedet går ud på at undergrave Lene Espersen, så hun selv vælter af pinden så Connie Hedegaard kan overtage roret, og hvis K-ledelsen overbevises om, at Per Stig Møller står bag attentatet på sin partiformand, hvilket mandens efterhånden mange indiskretioner efterhånden også er indicier på. Ja så går der vel næppe lang tid før, at stridsøksen graves op, så man igen står foran et nyt og blodigt opgør mellem de to fløje i Det konservative Folkeparti?

Det kan blive både underholdende for alle os andre, men til gengæld ganske farligt for regeringen. Så mon ikke, at Per Stig Møller skal til at passe lidt på med, hvad han går og siger i krogene?

P.s. Jeg har meget respekt for politisk kommentator Niels Krause-Kjærs dømmekraft og er ofte ret enig med manden. Det kan bestemt ikke afvises, at Krause er uvildig, men jeg ville ikke som Ekstra Bladet gør bede ham – Per Stig Møllers tidl. spindoktor under de puniske krige – om at bedømme netop denne sag…

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

38 kommentarer til “'Den Stive': Kom hjem Connie!”

M.h.t. Lene Espersen, så har jeg for nylig læst (ikke fuldstændigt, men alligevel) dele af den bog om hende, der udkom sidste år, “Bare kald mig Lene”, og i retrospektiv er der en ganske morsom udtalelse fra hende, som jeg desværre ikke kan citere, men essensen er som følger: Kvinder har den store fordel frem for mænd, at de er meget selvkritiske! Det kommer vel at mærke fra en kvinde, der konsekvent har nægtet at have begået en fejl ved ikke at tage til Arktis-mødet og øjensynligt ikke engang under tortur vil indrømme sit fejlskøn.

Uha uha – indlaegget var naesten som naar man hoerer de foerste strofer af Star Wars soundtrack. Man ved det bliver vildt, det bliver corny, deltagerne ligner noget der er loegn men hold kaeft det bliver underholdende.

[Ovenstaaende gaelder naturligvis kun de foerste 3 Star Wars film. De oevrige vil jeg for altid soege at glemme].

Det er to aspekter i dette her: Lene Espersens bedrifter, samt hvem der lækkede hvad om hvad og hvorfor.

Så kan man diskutere, hvilket aspekt, der er det farligste for regeringen. Lene Espersen har gjort alt i hendes magt, for at sagen netop ikke forsvinder. Måske er også Per Stig Møller blevet smittet af selvdestruktionsbacillen? Hvis man nu lægger de partipolitiske briller til side, og tager ens borgerbriller på, er det nu så dårlig en ting? Intet kan/kunne jo rokke VKO udefra, så måske en lille indvendig eksplosion kunne rokere lidt om på et eller andet?

Det er dæleme en god historie–og vel egentlig meget plausibel.

Men et par hurtige tanker:

1) Næsten uanset hvor galt, det måtte gå Lene Espersen, anser jeg det for helt ude af trit med KF’s struktur og historie, at man henter én ind som partileder, der ikke er minister i den siddende regering, endsige overhovedet folketingsmedlem. KF er et folketingsgruppe-domineret parti (mere end så mange andre), og man har (så vidt jeg umiddelbart husker) aldrig haft en partileder/politisk leder, der ikke var MF. Lad os antage, at Lene Espersen enten gik eller blev “dolket” blev på denne side af et valg, ville folketingsgruppen så gå udenfor sig selv og hente en ny leder? I don’t think so. Der ville p.t. være mindst to kandidater internt, som begge ville være stærkere (internt) end Hedegaard: Brian Mikkelsen og Lars Barfoed. Pudsigt nok to der begge komme fra samme fløj som Hedegaard, omend med ret forskellige profiler og muligheder.

2) Uanset 1), ville det så overhovedet være godt for KF, at Connie Hedegaard kom hjem? Hvis man havde troet, at hun var netto en billetsælger, ville hun næppe sidde i Bruxelles i dag. Hedegaard er inderligt afskyet i brede dele af parti, folketingsgruppe og regering, og hvis hun blev partileder, ville det kunne udløse en helt ny magtkamp a la den i 1990erne (omend givetvis med nogle lidt andre personopstillinger).

Ja ja der kan være mange, der har dolket Lene i ryggen. Evt. også ansatte i UM, der har det arktiske område som arbejdsfelt osv. Jeg synes ærlig talt, at din analyse er tynd Jarl. Det kræver noget mere dokumentation før at din analyse får en troværdighed der er tilstrækkelig høj til, at den kan blive taget seriøs.

Eksempelvis er Connie i det hele taget interesseret i at komme hjem?? Jeg tror det faktisk ikke, selvom jeg personligt håber det!

Med mindre du forbedrer din analyse kan den højst betragtes som et yderligere karaktermord på De Konservative

6. Hans.

Du har ret. Jeg indser nu at jeg nok hellere må lukke bloggen ned og begynde at sy stramaj-puder i stedet.

Undskyld at du skulle læse grimt sladder om De Konservative her på bloggen. Beklager meget!

5, Brian Mikkelsen tilhører mig bekendt ikke Hedegaard-fløjen. Hans holdninger i udlændinge-, rets-, værdi- og kulturpolitikken ligger meget tættere på Dansk Folkeparti end Det Radikale Venstre.

@8: Godt spørgsmål, Jarl. PSM er jo en begavet mand, så enten er det en bevidst strategi–eller også er det noget andet … 😉

@9: Det kommer nok an på, hvad man mener. Det er ganske tydeligt, at Brian Mikkelsen i de allerseneste år har positioneret sig som værende på den nationalkonservative del af den statskonservative fløj … Og det er rigtigt nok (formodentlig) ikke der, hvor man finder Connie Hedegaard, der vel snarere må antages at tilhøre den cafe latte-konservative del af den statskonservative fløj … Jeg vil dog altid nære en vis skepsis overfor at fortolke adfærd blandt Konservative politikere ud fra en antagelse om, at det er noget så fundamentalt som grundlæggende holdninger, der driver værket og deler vandene i den forsamling.
Fakta er derimod, at Hedegaard og Brian Mikkelsen siden 3. fjerdedel af 1980erne har solidt tilhørt samme fløj i kampene internt i partiet–hvortil også hørte/har hørt f.eks. Per Stig Møller, Pia Christmas Møller, Lars Barfoed m.fl. Brian Mikkelsens placering i spektret så man ikke mindst i.f.m. de store magtkampe i midt-/slut-1990erne. Det kan man vist læse mangt og meget om.

Jarl,

Hvad leder dig til at mistænke Per Stig Møller frem for andre inden for Christiansborg mure? Manden er givetvis ikke glad for Lene Espersen, men så må han jo trække et nummer. 🙂

Mht. tlf.referat, så vil mit bud være at det er ret enkelt at få fat på. Det kræver en aktindsigtsbegæring i alle dokumenter og journal-lister om forberedelsen op til mødet fra dato xxx- til dato yyy
Nu er Jan K. ret god til at sende aktindsigtsbegæringer afsted uden at blive tippet og jeg ved, at han ofte sender anmodninger afsted i aktuelle sager for så kort efter at kunne bringe nye oplysninger på banen. Et tlf.referat vil ofte indgå i sådan en begæring.

Naturligvis passer spekulationerne om Per Stigs angivelige tip perfekt ind i fortællingen om semi-diskrete knive i luften, men hvad er dagsorden for dine kilder Jarl?

12. Man kan ikke udelukke at Jan K. selv har fundet historien. Men det er der nu ikke mange, der tror på. Du vil gerne bevare forestillingen om sporhunden, der finder sandheden ved gedigent gravearbejde. Fred være med det.

Mht. mine kilder. Hvad er din dagsorden for at stille mig det spørgsmål?

11. Per Stig Møllers mange indiskretioner – og ret så velkendte behov for at retfærdiggøre sig selv – plus gammelt nag til Lene E
gør ham til prime suspect. Ja faktisk den eneste.

Hvad ikke så mange er klar over, så var det Lene E, der fandt på beskrivelsen “Negerhytteforedraget” om Per Stig Møllers lange taler på gruppemøder som partileder. Et ret elegant karatermord med kun ét ord, der ganske malende beskrev end verdensfjern partileder optaget af verdens store problemer og fuldstændig uinteresseret i hverdagens trummerum på Christiansborg med det alm lovgivningsarbejde.

@13. Sporhunden eksisterer rent faktisk. Ikke så meget som mange romantikere gerne vil gøre det til. Men Jan K. er faktisk en af dem som kan være sporhund. Og en ret generende en af slagsen vil jeg tro, hvis jeg sad på den anden siden.
Mht. min dagsorden: Kildekritik og granskning af motiver. Lad os antage, at dine kilde(r) har en interesse i at få Per Stig til at ligne en gammel idiot som potentielt kan skabe splittelse og uro i K, for at holde Connie længst mulig væk fra partitoppen, når hun vender tilbage. Hvor stor troværdighed har oplysningerne så?
Har jeg en interesse i Per Stig, Lene E. eller Connie? På ingen måde. Er jeg involveret i politik? Nej. Er jeg ansat i medierne? Nej. Er jeg en “alm.” borger med interesse i politik og den mest interessante politiske blog i DK? Ja.

15. Ja sporhunden eksisterer, men det er jeg ikke overbevist om er tilfældet her.

Mht mine kilder. Nej. Det er faktisk ikke mit indtryk at de har noget horn i siden på Per Stig Møller. De undrer sig bare over, hvorfor han kan vedbliver med disse indiskretioner, som jeg personligt finder ret underholdende

I øvrigt: Hvis ikke jeg selv troede på at han sagt som beskrevet, ville jeg ikke have skrevet en blog om det.

Men tak for de pæne ord, Jørgen. Det er ok at være kildekritisk. 🙂

15

Pas på for jeg udtrykte stort set det samme som dig bare med en lidt grovere terminologi. Jeg anvendte ord som “karaktermord” og “tynd analyse” og stillede krav om mere dokumentation for at højne troværdigheden i Jarls analyse. Det sprogvalg og den fremsættelse af krav fik Jarl, som den borgerlig-liberale blogger han er, til at true med at lukke bloggen ned, og det ville trods alt være en skam 😉

Jeg er heller ikke partimæssigt tilknyttet, men er ligesom dig bare en borger der interesserer mig for politik og ikke mindst politikeres troværdighed.

Den stive er bare en gammel bitter mand som hvis afgang fra UM blev fejret med ministeriel jubel, Per stig var handlingslammet ved samtlige intensive perioder i 9 år fra eu optagelsen i 2001 hvor han lignede en studentermedhjælper, via irak
krigens udspring til muhammed krisen hvor kujonene allerhelst ville overgive sig til araberne og videre til cop15 hvor han ikke bidrog – alt i alt en ligegyldig tegning som intet har flyttet i sin tid – at Lene er en katastrofe gør ikke PSM til en statsmand – det viser blot at han heller ikke kan overdrage en opgave – de konservative har vist behov fror en tur på bænken.

Jeg syntes det er ganske fantastisk at Lene laver den ene bommert efter den anden. I årevis har hun drevet mig til vanvid med sine MEGET lange udtaler om hvad? ja intet! Tom snak. Hvad har hun præsteret som justitsminister? Andet end en komplet uduelig politireform (reform=nedskæring). Det lå da lige til højre benet at hun nok ikke var den mest kompetente til jobbet som udenrigsminister. Det var Per Stig vist noget mere kompetent til. Ja eller Connie, som jo nok er en af de mest intelligent personer i det konservative folkeparti (ikke at det siger særlig meget!).
Om Per Stig har dolket Lene i ryggen ved jeg ikke, jeg er bare lykkelig for at de konservative har skudt sig selv i foden. Valget af Lene som formand fald på baggrund af hendes popularitet i befolkningen (forstå det hvem der kan), ikke på reelle kvalifikationer. Efter min personlige mening havde Connie været et langt bedre bud!

M.h.t. Lene Espersens tur igennem mediemøllen, der efter min mening for længst har udviklet sig til en regulær hetz alle hendes fejl til trods, er det relevant at henvise til denne lille passage fra Hans Engells bog, Farvel til Slotsholmen, der udkom i 2008: Deri kan man bl.a. læse, at Lene Espersen omkring årtusindskiftet stormede ind på sin mentors kontor og bedyrede: “Pressen elsker mig”. Den vurdering var Engell slet ikke enig i, og han benyttede lejligheden til at løfte en advarende pegefinger mod sin unge protegé: “Du tager fuldstændig fejl. Pressen elsker ingen. Du er i øjeblikket, og vil i de kommende mange år være, en fænomenal god historie. Du har en stor fremtid foran dig, du kommer til at præge dansk politik, og du er utrolig god, både på tv og i avisinterviews. Skarp, direkte, morsom, underholdende, anderledes '“ og så skader det jo heller ikke, at du ser nogenlunde godt ud. Jeg mindede Lene om, at alt har en ende og, at medierne ville behandle hende som darling lige indtil den dag, hun stødte ind i en sag, eller der kom andre politikere på banen, eller hun af én eller anden grund pludselig blev en negativ historie. Medierne holder ikke af nogen bestemt. Man må altid være klar over, uanset hvor meget man taler med journalister, og hvor mange gode historier, der måtte være i én, så sidder journalister og politikere på hver deres side af bordet.”

21. Andreas, Det kan jeg naturligvis ikke. Det ved du jo godt ellers havde jeg gjort det 🙂 Det er vist i øvrigt ret tydeligt, at jeg spekulerer.

Synes du da ikke, at det er interessant, at man har
“Den Stive” under kraftig mistanke for den slags julenumre?

Mht til de to citater, så har jeg læst det ene også hos Hans Engell og det andet har jeg en kilde på.

20. Kære Jan.

Jeg tror du har fat i noget rigtigt her. I går på Christiansborg blev Lene E jagtet af pressen, som en flok løver, der var ved at løbe det sårede dyr på savannen ned.

Lene E. har – som dit citat rigtig beskriver – i mange år været den gode historie. Det er hun ikke længere.

Min fornemmelse er, at Lene E har kørt lidt på frihjul i mange år. Især politireformen fik hun tørret af på Brian Mikkelsen. Og nu er det ligesom at man sådan nærmest kollektivt har besluttet, at nu er det slut. Lene Espersen har selv ønsket at være udenrigsminister og dermed stukket halsen ind i løkken – og der er no mercy, når hun dummer sig og laver åbenlyse fejl. Jeg har svært ved at få tårer i øjnene. Det er mig bekendt helt frivilligt at være politiker på det niveau.

Hetz? Tjah. Jeg vil hellere sige, at hun er løbet tør for fribilletter.

23

Jeg er enig i, at Lene har været for “nådigt” dækket af pressen i stort set hele hendes politiske karriere. Jeg tror dog ikke kun det er fordi “pressen pludselig har besluttet, at nu er det slut”. Jeg tror “pressens beslutning” hænger sammen med, at hun er blevet PARTIFORMAND, og hendes opgave er eller måske snarere var at GENEROBRE STATSMINISTERIET for de konservative. Når det er opgaven, så er det klart, at så “tester” pressen nådesløst de politiske evner, og det skal den selvfølgelig også gøre.

Når det så er sagt, så må jeg ærligt indrømme, at jeg er træt af at høre om den sag, men nu tror jeg snart heller ikke pressen kan finde mere føde på den sag. Den har både været i “Nuuk, Ottawa, Oslo og Washington”.

Pressen mangler bare Moskva og det kan undre, at Medvedev forleden ikke fik nogen spørgsmål vedrørende Ruslands opfattelse af Det Arktiske Råd (måske gjorde han, men i så fald blev det ikke blæst op i pressen på samme måder som udtalelserne fra de øvrige “hovedstæder”.)

Til sidst vil jeg lige oplyse, at det er lang tid siden, at jeg har stemt K, og jeg gør det ikke igen så længe Lene sidder i spidsen for partiet.

Jarl, jeg er bestemt ikke fan af Lene Espersen og finder kritikken af ferien på Mallorca og dermed afbudet til Arkis-mødet mere end berettiget. Jeg mener bare, at man i de seneste dage – og specielt i Ekstra-Bladet – er gået over gevind ved f.eks. at give hende skylden for administrative fejl i et ministerium, og desuden slå det op som en stor sag, at hendes børn gik glip af fire timers afslutning i deres skole. Prikken over i’et var overskriften: Sensation: Nu vil Lene passe sit job: http://kortlink.dk/7qnp

@15 > Jeg havde præcis den samme tanke. Jeg tror absolut ikke at Jarl har nogen interesse i at sværte PSM, men det lyder som om, at hans kilde har en interesse i det.

Mere interessant er det, at kilden lyder til ikke at være fra DKF. Jeg tænker en sur V-udenrigsordfører, udviklingsminister, embedsmand eller noget i den retning.

@23 > Helt enig. For en uges tid siden blev jeg spurgt, hvorfor hun klarer sig så dårligt, og mit svar var netop, at hun har kørt på frihjul, siden hun blev valgt første gang. Du har tidligere henvist til Morten Langager, som har været hendes hjerne siden 2001. Det er jo ikke en tilfældighed, at han siger “vi mener” i stedet for “ministeren mener”.

Sådan helt generelt set, så får jeg en følelse af, at vores regering “fiddles while Rome burns”. Espersens genvordigheder er rimeligt seriøse, lige så Det konservative Folkepartis, men det er jo hele regeringen som simpelthen oser af manglende kompetence og dedikation til embedet, og ikke mindst DANMARK! (måske med undtagelse af Søren Pind, som jeg ikke altid er enig med, men han synes da at ville noget).

Og nævn ikke oppositionen. Både den demografiske omstilling i DK, og verdenssamfundets udvikling (med BRIC, ikke som firsernes relative miniput tiger-økonomier, men som nutidige mastodonter i hastig vækst) er gået også dem (ganske som regeringen) helt forbi, når de fastholder, at vi kan blive ved med at ligge i den ble vi har viklet os ind i en gang i tidernes morgen, og ikke behøver at skifte den. Det er jo så dejligt varmt 🙄

Jeg har aldrig før set så mange skuffede og frustrerede borgerlige, som ser det kommende valg som et valg mellem Scylla og Charybdis. Det er opløftende, at der er så mange som kan se at vi ikke kan fortsætte som hidtil… i hvertfald ikke uden konsekvenser. Regeringspartierne fortjener fire år på bænken, men oppositionen fortjener ikke fire år ved magten.

Hvornår var det man kunne købe en envejs-billet hos Virgin Galactic?

Alt det her er måske lidt OT i forhold til bloggens emne, men det er mest for at markere, at bloggens emne er lidt OT i forhold til Danmarks skæbne.

Tak for endnu en god blog. Jeg har hørt fra andre, at sådanne udtalelser kommer jævnligt på de kedelige ministerielle gange i DK fra PSM – så jeg tror bestemt også på, at de sagt ved mere festlige lejligheder. Jeg har dog ikke hørt ham citeret for det med at hente connie hjem, men kritikken af den nye udenrigsmin. og omvendt ros til af ham selv findes vist i stor stil. Jeg har vist mere fået det udlagt – som at PSM godt kan lide at fremhæve sig selv og ikke som et forsøg på at lave ny krig hos de konservative.

Omvendt vil jeg sige som enkelte andre ovenfor, at Jan Kjærgaard søger aktindsigt i “alt hvad der bevæger sig” på slotsholmen og han kan derfor sagtens have fundet historien selv (ikke det samme som at sige, at han selv har fundet den). Han har søgt aktindsigt i meget mindre oplagte sager 1.000 gange før 🙂

#28

Så Espersen blev altså ramt af PSM? (sorry, svært at modstå fristelsen til at lave en fladpandet vits)

@peter g
Wow, er Jarls blog OT ift ‘Danmarks skæbne’, katastrofe!!! :-S
Jeg må indrømme, at jeg aldrig har læst Jarls blog for at opnå indsigt i ‘Danmarks skæbne’, men jeg har nok misforstået præmissen for denne blog.. 😉

30. Ja jeg ville nok også i stedet henvise til OECDs rapporter og anden universitetsforskning for at opnå indsigt i slige forhold fremfor at lede efter svar her på blog 🙂

Jeg er uddannet økonom ved universitet og det giver min ringhed – modsat mange skrivende mennesker alene med et højskoleophold i bagagen – en hvis ydmyghed overfor egentlig videnskab.

Hvad der foregår her på bloggen er ikke videnskab, hvilket jeg i øvrigt heller aldrig har hævdet.

Men når det er sagt, så er jeg da glad for at blive taget alvorligt, hvad jeg gortolker Peter Gs udsagn værende et udtryk for.

Apropos “Danmarks Skæbnetime”, så hør med i P1 Debat i dag søndag kl 12.15 samme sted, hvor jeg diskuterer ugen, der gak med Hanne Vibeke Holst og Abdul Wahid Petersen.

#30 + 31

Jarl Corduas blog er et velduftende lyspunkt (hvis man nu kan udtrykke det sådan) i blogkloakken, idet den da på seriøs vis i det mindste beskæftiger sig med kendsgerninger, så jeg har da sandeligt den allerstørste respekt for den og for forfatteren.

Og “Danmarks skæbne” er måske så meget (dramatisk) sagt, men kender I udtrykket “shifting the deckchairs on the Titanic”? Det er jo som om den politiske ledelse på begge sider af salen, og det samlede kommentariat, er ramt af en reality disconnect, som kun LA prøver at trænge igennem.

VKO lader højlydt som om alt er som det altid har været, så vi kan bare klø på som hidtil, mens modspillet fra S&SF, sløret som det er, synes at indeholde de samme døde travere som traditionen byder. Ikke at jeg er enig med alt som LA tilbyder, men i det mindste synes de at erkende, at der er nogle væsentlige ting at tage fat i, mere væsentlige end den sædvanlige omgang politisk mudderkast.

@18 Ole skriver en mistænkeliggørelser af PSM (ikke en statsmand, en gammel bitter mand, osv.)

Jeg må lige gøre opmærksom på at Ole ikke fremlægger nogen som helst dokumentation for disse beskyldninger. Bare at nævne nogle sager er helt utilstrækkeligt. Dokumentér bare en eneste PSM-brøler i klasse med Espersens afbud til arktismøde!!!

Jarl, du er nævnt i Jyllands-Posten i dag og tillykke med det, men jeg har et enkelt spørgsmål i den forbindelse: Dit Per-Stig Møller-citat: “Det har taget Lene 14 dage at ødelægge, hvad jeg har brugt 10 år til at bygge op!”, minder påfaldende meget om det, der stod i Hans Engells klumme i Ekstra-Bladet næsten tre uger tidligere: “Nu ødelægger man på to uger, hvad det har taget mig et årti at bygge op.” http://kortlink.dk/7nrs
Har du og Engell mon samme kilde i Venstre?

34. under 22 nævner jeg netop at jeg har læst det hos Hans Engell.

Imidlertid har citatet cirkuleret længe på Borgen. Jeg havde fx hørt det før jeg læste det hos Engell i EB. Men om det er den samme kilde? Det kan det meget vel være. Det er umuligt at afgøre.

I øvrigt kom dette citat IKKE fra Venstre-lejren. 🙂

Lukket for kommentarer.