Kategorier

Ikke plads til dumheder, Løkke!

Siden S-SF offentliggjorde deres 'Fair Løsnings'-plan, der ifølge dem selv løser alle Danmarks økonomiske problemer på den lange bane, så har den været omdrejningspunktet for den politiske debat. I går skød finansminister Claus Hjort Frederiksen så ved hjælp af sin stab af økonomer skidtet i sænk. Det er politics as usual.

S-SFs momentum skal knækkes her og nu, og det har VK i de sidste par uger haft lidt held med. Blandt andet faldt juleaften åbenbart tidligere i år for Lars Løkke Rasmussen og Co., da det stod klart for at alle, at hele S-hoffet tilsyneladende sendte deres børn i eksklusive privatskoler efter at de selv har harceleret mod middelklassen for at gøre præcis det samme og dermed svigte folkeskolen. Det er den slags julegaver, der kommer til alle, der venter længe nok!

Men ak. Mette Frederiksens og Helle Thorning-Schmidts totalt udstillede hykleri i forhold til Folkeskolen er desværre ikke nok, hvis VK skal generobre det politiske momentum. Man skal også selv have noget at byde på. Og vælgerne mangler et politisk projekt '“ eller bare et politisk hold '“ som de kan vælge til.

Mon ikke de lever med Mette og Helle, hvis de kan slippe for at opleve Lene Espersen ikke passe sit arbejde? Og hvad med den lidt for sure mand på toppen, der holder pressemøder om tirsdagen og af en eller anden mærkelig grund har fået opbygget et legendarisk elendigt forhold til Christiansborg-pressen? Det er vist blevet lidt bedre på det sidste, men det ikke, fordi pressefolkene står i kø for at klappe af Løkke for hans overskudsagtige måde at være på og udviste almindelige imødekommenhed, når der bliver stillet kritiske spørgsmål. Men det arbejdes, der på. Løkke er klar over, at han skal tage sig sammen. Også på dette punkt.

Der er også andre steder, hvor man kan tage sig sammen. Fx er der mig en gåde, hvordan miljøminister Karen Ellemann kan tørre sin regning på 40.000 kr for TV-træning af på statskassen: Hvorfor er den regning ikke sendt til Venstres Landsorganisation, hvor den hører hjemme? Det er jo ikke første gang i verdenshistorien, at V-ministre har fået TV-træning ude i byen, det får alle toppolitikere nu om stunder, men de betaler mig bekendt selv. Og hvad er 40.000 kr. i den store sammenhæng? Peanuts! Selvfølgelig ville Venstres partisekretær betale den regning, hvis den kom ind af døren. I stedet har Karen Elleman givet sin statsminister endnu en dum sag på halsen. Og det kan de allerfleste, der følger lidt med i dansk politik vist godt se, at dem er der bare ikke plads til lige nu. Jeg synes godt, at man kan forvente lidt mere professionalisme af Karen Ellemann. Og hendes rådgivere…

Det kan man også hos Løkkes partifælle regionsborgmester i Syddanmark, Carl Holst, der gerne giver den som den store mand i regionalpolitik '“ ja sågar også i landspolitik! Holst ynder fx at fortælle i muntert lag, at han sagde nej tak til Løkkes tilbud i forbindelse med ministerrokaden om at blive sundhedsminister. Måske syntes Holst, at et ja tak var lige gambling nok med sin egen fremtid set i lyset af regeringens overlevelseschancer efter næste folketingsvalg. Så heller forblive på posten hjemme i Syddanmark, hvor konkurrencen fra de røde er til at overse. I øvrigt var Holst kun nr. 2 på listen. Louise Gade blev tilbudt både posten som sundhedsminister og undervisningsminister, men sagde nej tak. (Hun var altså hjemme og tage telefonen, da Løkke ringede). Men ud over at sige nej tak til at blive sundhedsminister (thi det blev Bertel Haarder Thank God!), så kan Holst “bidrage til Løkkes snarlige fald” ved, som det skete i sidste uge, at blive taget i at bruge 150.000 kr. af skatteydernes penge på TV-træning. Guderne skal vide, at han også trængte til det, men det medvirker bare til den efterhånden udbredte formodning blandt mange vælgere, at Venstrefolk bruger de offentlige kasser, som var det deres egne. Det var ellers lige netop det, som Anders Fogh Rasmussen i 2001 ville gøre op med.

Jeg forstår ikke Carl Holst. Han er jo en stor mand i Sønderjylland, hvorfor sender han ikke sådan en regning videre til en af sine mange velyndere i det lokale erhvervsliv? Fx den stenrige fabrikant og mæcen på Als? Han støtter jo gerne de borgerlige politikere på de kanter '“ og så er han til gengæld leveringsdygtig i ministre. Det er jo ren win-win for alle parter. Også for skatteborgerne! 🙂

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

21 kommentarer til “Ikke plads til dumheder, Løkke!”

kære kurrild, bortset fra det opfatter jeg dig egentlig som meget klar.

 »Jeg står fuldt ud ved, at jeg har brugt penge på medietræning. Det er min første periode som borgmester, og jeg er politisk chef for 10.000 ansatte. Derfor er det væsentligt, at jeg kan kommunikere klart som både politiker og deres chef «, siger Ninna Thomsen.

http://politiken.dk/politik/article974396.ece

Hvis skyld er det egentlig, at dansk politik efterhånden kun handler om administration af det eksisterende?

Glimrende indlæg og grundet den ringe regeringsførelse er Liberal Alliance kommet op på fantastiske 4,5% – det var der vist ingen der forudså for 5 måneder siden.

Det beskæmmende er at liberal alliance er de eneste på tinge som har en ansvarlig økonomisk plan – nu er KU sågar ude og foreslå Anders Samuelsen i en ny regering (det må så være som finansminister) – bekymrende for Mallorcaministeren, at egen ungdoms organisation forlader den socialdemokratiske linie partiet har lagt med DF.

3. Det er virkelig interessant.

Nu må Astrid Krag enten undsige sin egen borgmester – hvorefter SFs partikasse må klare regningen eller også skal hun forklare forskellen på at partiets borgmester i Københavns behov er vigtigere end landets miljøminister.

Jeg tror at Villy tager regningen. For ellers kan SF godt pakke den retorik sammen nu. Det er faktisk en ret billig pris. Kun 29.000 kr plus moms.

“SF: Ministre må ikke, lokalpolitikere må godt”
http://jp.dk/indland/indland_politik/article2071794.ece
citat: “Tirsdag kom det så frem, at SF-borgmester i København, Ninna Thomsen, har været gennem medietræning for 29.000 kroner (plus moms), ligeledes betalt af skatteyderne. Men de to sager kan slet ikke sammenlignes, mener Astrid Krag.”
Så er den ged barberet…

7. Enten er Astrid Krag lige lovlig fræk eller også er hun og SF gået i panik over denne sag. Hendes argumentation er helt ude i skoven – og kan let som ingenting pilles fra hinanden. Jeg stoler på, at en årvågen presse nok skal komme efter hende igen efter dette forkølede svar:

'Der er en væsentlig forskel på en minister med et kæmpe apparat i ryggen og politikere på det lokalpolitiske niveau. Der er jo mere eller mindre tale om fritidspolitikere, som skal få det politiske arbejde til at hænge sammen med en travl hverdag med arbejdsliv og familie ved siden af. Jeg kan godt forstå, at man rundt omkring vælger at give nogle tilbud om medietræning,' siger Astrid Krag til jp.dk.

VRØVL. Ninna Thomsen er IKKE fritidspolitiker. Hun er fuldtidspolitiker og får en ganske pæn løn af samme årsag. Det er lodret forkert – eller ligefrem løgn – det Krag, siger. Hun kan ikke efter så mange år i politik være uvidende om at SFs borgmestre er fuldtidspolitikere.

Krag MÃ… være i panik for hun gambler lige nu med sin troværdighed med det svar, hun giver her.

Det svar her er også helt ude i hampen:

“Man må i København diskutere, om den beløbstørrelse, man bruger, er i orden. Men jeg forstår godt, at man som lokalpolitiker har andre behov end en minister, der også har en høj placering i sit parti og kan trække på både partiets pressetjeneste og sit eget presseapparat.'

Hvorfor har en lokalpolitiker andre behov mht medier end en miljøminister? Hvorfor spørger JP ikke ind til det? Det kan Krag næppe forklare. Formentlig fordi påstanden slet ikke giver mening.

Og hvorfor kan Ninna THomsen ikke trække på SFs partiapparat? De medietræner jo også deres folk! SF råder i øvrigt selv over betydelige midler efter deres flotte valgsejre. Mener Krag helt alvorligt at Venstres partikasse skal betale for Venstres ministre, mens skatteborgerne skal betale for SFs borgmestre? Det er vist en dobbeltstandard der VIL noget!

Villy! Du skal på banen nu, skære igennem og lade SF tage regningen. Det her kan I ikke forklare vælgerne.

Men bliv endelig ved med at afvise at der er noget at komme efter 🙂

8. Jeg sku nok have brugt “der er ikke noget at komme efter” i stedet for “Så er den ged barberet”. Ironi har det svært på tryk :-/
Når det er sagt er jeg 100% enig med dig, det er nok DET tåbeligste forsvar jeg længe har hørt fra en politiker.

I København er det helt i orden de får pengene ind ved at hæve P-afgifterne. Og hvis det er socialdemokrater of socialister der misbruger de offentlige midler er det i orden. selvfølgelig hører alle disse regninger hjemme i partikassen, den bugner jo af de tilskud der gives pr stemme man har fået.

Venstrefløjens dobbeltmoral i dette spørgsmål og i balladen omkring top socialdemokraters brug af privatskoler, synes jeg fortæller noget om, at deres spin-maskine ikke er helt gearet til køre med fuld damp ind i statsministerkontoret.
Hvis maskinen netop var gearet, ville de da have sørget for at rydde denne slags (for dem) møgsager af vejen inden de selv begynder at moralisere over hvad andre foretager sig.

Men hurra for at den ikke er oppe i gear, for denne sag ligger da også lige til højrebenet. Jeg håber, at VKO’s ditto maskine magter at gøre som John Faxe i EM-finalen: Rammer den lige i røven!

Og forhåbentlig vil det kunne være med til at pille noget af momentum ud af oppositionens medvind i pressen lige pt. Der synes jeg altså at oppositionen har det for nemt for tiden.

Hørte lige i slutningen af Tirsdagsanalysen på TV2 News SFs Karina Lorenzen betegne Karen Ellemanns medietræningsregning som “Moralsk forkasteligt”.

Det klip kan man så passende genbruge i forhold til partifællen på Købehavns Rådhus.

Michael Kristiansen mente dog at der var forskel. Jeg glæder mig til at høre hans forklaring. Jeg kan ikke selv få øje på forskellen.

12. og 13. Måske er vi kommet der til hvor SF ikke kan gøre noget galt – når Michael Kristensen nu ikke kan se SF klare hykleri.

Hmm…og nu sidder vi vist igen i en sag kendetegnende for politikernes lasede “troværdighed”, men egentligt i petitesse-afdelingen.

Her lidt måske mere relevant guf fra erhvervslivet, godt nok igennem Politikens briller, men dog…:

“S-SF-planen blev kritiseret for at medføre højere skatter til erhverslivet og dermed forringe konkurrenceevnen. Mens regeringen fik skæld ud for ikke at bidrage med noget som helst. ” fra: Erhvervsfolk: Politikerne skal få fingeren ud

Jeg synes ikke Michael Kristiansen er så skarp som han var en gang. Han er ikke længere tilstrækkelig nøgtern og kølig i sine analyser.

Måske er det fru Westergaard, der er årsag hertil;-)

http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2055928.ece

Hun er i hvert fald under alle omstændigheder ikke skarp til at vurdere, hvorledes man skal optræde i medierne jf. Ditte Okman

Jeg synes TV2 skulle lade Michael Kristiansen erstatte af deres politiske redaktør Henrik Qvortrup. Han er p.t. efter min mening den skarpeste (blå) analytiker af dansk politik.

Beklager Jarl 😉

16. Jeg er uenig. Alle i klogebranchen er klar over, at Michael har det bedste netværk og er den, der simpelthen ved mest om, hvad der foregår. Endelig er hans intuition fuldkommen legendarisk. Det behøves han dog ikke at bevise hvergang. 🙂

17, men han er altså ikke god til at formulere sig, og det er jo ikke helt uvæsentligt på TV. Det samme gælder som bekendt Peter Mogensen og i øvrigt også Niels Krause-Kjær. På det punkt kommer ingen af dem bare i nærheden af Henrik Qvortrup.
Bemærk, det er ikke Michael Kristiansens faglige evner, jeg sætter spørgsmålstegn ved.

@16/17/18:

Jeg tror, at et af problemerne er, at flere af disse kommentatorer simpelthen er over-eksponerede. Det er svært at blive ved med at være lige “on the money”, velformuleret, velinformeret, o.s.v., hvis man skal optræde tre-fire gange på en dag med vurderinger af mange flere emner. Jf. hvad både Jarl og jeg på et tidligere tidspunkt har hånet Peter Mogensen for, da han kom med tre-fire, indbyrdes modstridende fortolkninger af en forhandling for nogle måneder siden, og hvoraf det viste sig, at et par af dem blev falsificeret indenfor en halv time eller så.

Jeg har selv oplevet i.f.m. dækning af USA-valg, hvorledes særligt de elektroniske medier ofte gerne vil have næsten dagligt opdaterede udlægninger af hint eller hisset, men hvor man i virkeligheden ikke har noget særligt meningsfuldt at sige–og hvor det derfor tjener ens langsigtede troværdighed bedst at tie stille.

Men det er nok svært, når det er ens levebrød …

Jeg græmmes, som en velkendt person fra radisserne med jævne mellemrum siger. Kan godft være at der ikke er plads til flere dumheder – men lenes espersen gør det altså ikke nemmere, jf dagens historie om hendes spaniensrejse til gallafest i hendes mors forening i malaga. Jeg græmmes. Det ville ikke undre mig om de konservative blir mindre end de radikale næste gang – men heldigvis går stemmerne sandsynligvis til LA.

De Konservative er jo efterhånden reduceret til De Senildementes Folkeparti.

#1

Nu har vi så fået den længe eftersøgte plan fra regeringen. Tak for det.

For at debatten ikke skal køre ud på et sidespor, og der måske beskæftige sig med noget væsentligt for landet, har vi så heldigvis samtidigt fået et nyt rejsemål at debattere, takket være Ferieministeren.

Lukket for kommentarer.