Kategorier

Det er jo Jens…

Venstres MEP Jens Rohde er gået til angreb på udenrigsminister Lene Espersens hidtil uofficielle planer om at sætte en nedskæring af EUs landbrugsstøtte på dagsordenen for det danske EU-formandsskab i 2012. Læs min analyse, som jeg skriver for Information onsdag.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Det er jo Jens…”

Jens munden-løber-hurtigere-end-tanken Rohde har jo været forbavsende stille forbavsende længe, men hans initiativ danner vel et passende modspil til Lene Espersens ikke vildt kløgtige udtalelser.

Så kan man egentligt overveje, om der kræves stupiditet til at annihilere stupiditet, eller om det er antistupiditet, som er den rette modgift. I det sidste tilfælde kan vi nok forberede os på flere eksplosioner i fremtiden, eftersom der er kun små mængder af antistupiditet til rådighed.

Henrik Høegh får vel sin egen sag for i morgen, når han, rituelt, igen vil glæde sig over de gode fremskridt, tre dage efter han udtalte “Jeg kan kun sige, at vi godt kan garantere, at vi vil fortsætte den positive udvikling, der har været i fødevarekontrollen.” (fra http://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1364768.ece )

Superbest har vist snigløbet ministeren ved at tage forskud på “den positive udvikling” og er begyndt på at ompakke hakketkød allerede nu.

Så alt i alt – everything back to normal. Og vi kan alle glæde os over, at der ikke vil gå en uge, før vore kære kreative folkevalgte finder på noget nyt, som vi alle kan have divergerende meninger om 🙂

Rohdes analyse er måske helt korrekt, men udtryk for den slags politiker-kævl, der giver lede. Hvis alle er enige om, at man ikke skal prøve at ændre noget, fordi det ikke kan lade sig ændre, så kan vi lige så godt sætte embedsmænd til at regere ud fra de allerede vedtagne sandheder. Hvis man vil rokke ved en af de fastlåste sandheder, så må man sætte det til diskussion først og måske lykkes det ikke, men hatten af for at turde gøre forsøget. Lene VINDER sympati på den her sag.

#2 Ak jo, som nævnt så synes jeg også det er et væsentligt problem. Så derfor får LE 6,0 for artistisk indtryk, men altså kun en 3,5 for den tekniske udførelse (altså ifølge den gamle kunstskøjterskala) 🙂

#1 Jeg skal ikke hævde at have nogen som helst sympati for Henrik Høegh, endsige det synspunkt han forfægter – men er det ikke en lille smule urimeligt og usagligt at dømme ham og hans bemærkninger ud fra enkelt-hændelser, oven i købet i en virksomhed han ikke en gang har nogen direkte indflydelse på?
#3 LE burde vel være erfaren nok til at formulere sig en anelse bedre? Hun kunne f.eks. have brugt ordet “reducere” (evt. “markant”) i stedet for “afskaffe”. At hun så selv har en holdning, som er mere vidtgående end målet kan hun vel godt markere ved siden af…
Jeg vil ikke give hende over 1,0 for den tekniske udførelse.

#4

Jo det er usagligt.

Problemet er, at han i samme åndedrag garanterer fremskidt, mens han forhandler nedskæringer i kontrollen. Og så er det at Superbest snigløber ham.

Ovre på Ekstrabladet var der et ganske godt indlæg af en som tilsyneladende er butikschef i en eller anden kæde. Han foreslog ting som:

1. Virksomheden betaler fuld omkostning for kontrolbesøg
2. Ved problemer, endu et uanmeldt kontrolbesøg inden en uge.
3. Ved første overtrædelse: bøde på 1 dags omsætning, derpå en uges, derpå en måned (eller så, frit efter hukommelsen)

Og det er jo ikke tosset.

Pointen må vel være, at området ikke tåler den samme tilgang som hidtil, og bare skære ned vil uværgeligt føre til nye kødskandaler. Så lidt nytænkning ville nok være på sin plads, og meget gerne udbasuneret i pressen.

Enig… Jeg synes bestemt ikke at det er OK med (fortsatte nedskæringer), og i øvrigt synes jeg ikke at manden gør noget specielt godt indtryk eller ditto arbejde.

Oops.. jeg var vist kommet til at skrive “fremskidt” mens jeg faktisk mente “fremskridt” 🙂

Lukket for kommentarer.