Kategorier

Fortsat behov for oprydning i Københavns økonomi

På Københavns Rådhus har der siden budgetforliget blev indgået for tre uger siden åndet ro og fred. I denne uge vedtager politikerne så budgettet for 2011, hvor det en sidste gang vil blive angrebet både fra højre af VO og af Enhedslisten fra venstresiden.
Med budgetforliget er rammerne nu lagt for resten af valgperiodens investeringer især på børne- og ungeområdet med byggeri af børnehaver, daginstitutioner og skoler. Spørgsmålet er om overborgmester Frank Jensens politik med etablering af klyngeledelse i daginstitutionerne vil skabe de besparelser, som kommunens embedsmænd hævder. Det bliver også interessant at se om børne- og ungebudgettet vil holde, eller om politikerne pludselig igen bliver præsenteret for løbske millionunderskud, hvor det bliver nødvendigt at finde penge frem fra gemmerne for at lukke hullet-

Læs min analyse af københavnsk politik netop nu, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Reklame: Køb bogen om det kommende valg: “Helle eller Løkke?” Læs mere om Ræsons bog – som bl.a. Jarl Cordua bidrager til – her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “Fortsat behov for oprydning i Københavns økonomi”

Jarl, hvad er din vurdering af BR sekretariates udelukkelse af stedfortrædere til BR mødet begrundet i inhabilitet pga. af medlemsskab af lokaludvalg (som BR selv har bestemt sammensætningen af)?

Tjah. Følger BR-sekretariatet ikke bare de regler, som politikerne har vedtaget at de skal følge? Det er vel svært at klandre systemet for at administrere efter reglerne?

Forklaringen er vel, at man ikke vil have problemer med inhabilitet, hvor BR-medlemmer også er lokalrådsmedlemmer.

Så hvis man vil et eller andet i kommunalpolitik, så skal man lade være med at engagere sig i lokalrådene. Det er vel konsekvensen? Foregår der i øvrigt noget af interesse i lokalrådene? Jeg kan ikke få øje på det.

Kære Jarl,

er det ikke på høje tid med en kommentar om refusionssagens konsekvenser for kommunens politikere (og embedsmænd)?

Lukket for kommentarer.