Kategorier

Billyboy and friends

Poul Nyrup Rasmussens gamle presseanalytiker fra forrige århundrede Billy Adamsen – undskyld “Dr. Adamsen” – er som mange ved en af dansk politiks mest misforståede mænd. I sidste uge tillod jeg mig at stille spørgsmålstegn ved visdommen i at den konservative Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen ansatte Adamsen som særlig rådgiver – også henset til mandens meritter.

I dag har jeg i dag imidlertid fået svar på tiltale fra Adamsens venner fra lobbybureauet JKL Group. Læs det og mit svar på Kforum, hvor løjerne foregår.

Onsdag: JP har også bemærket træfningen på kforum.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

27 kommentarer til “Billyboy and friends”

Tja, nu har den “velorienteret” allerede fundet en sikker vindersag til Brian. (hvis han da allerede er startet)

http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/197529/de_konservative_lover_nye_skattelettelser.html

Nu bliver det interessant at se om Billy kan lave en “Uffe-dukkert” på Anders Samuelsen.

Sammenlign med NKK’s kommentar om LA:
http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/197500/krause_kjaer_klog_kampagne_fra_samuelsen.html

Morale: Hvem ender mon med at blive “dukket” eller “kvast”?

3. Næh. Men det er jo Mads Christian og Bo, der mener at de har styr på det i forhold til Christiansborg og hvad Billy kan, så derfor venter jeg jo stadig på deres forklaring. 🙂

Nu må du jo rette mig, hvis jeg tager fejl, men efter hvad jeg har ladet mig fortælle, så er idéens ophavsmand ingen ringere end Mogens Lykketofts nære ven den tidligere adm. direktør i Boligselskabernes Landsforening, Gert Nielsen.

Men Gert har utvivlsomt mere stil end Billyboy. Så han flasher nok ikke sine sejre.

3.
Visse vasse ;o)

Det skal bare gentages…

Moralen: Repetition er manipulationens fader

Der en en pudsig detalje i Mads & Bos indlæg, som fortjener et par ord med på vejen.
De mener, at det var en enkelt annonce fra A, som “kvasede” Uffe Ellemenns drøm om statsministerposten. (Bemærk den nyskabende retsskrivning, de er bare GODE de to fyre!)
Andre hævder, at det var Ekstra Bladets forside med en whisky-drikkende Uffemand, som gjorde udslaget.

Begge påstande er fri fantasi i den forstand, at de for det første er fuldkommen udokumenterede, og for det andet hviler på den antagelse, at vælgere kan finde på at skifte mening på grundlag af en annonce fra et parti eller en forside i Ekstra Bladet.
Men hvor mange vælgere tror, at parti-reklame og EB-forsider er lysende sandhedsfakler?

Det er rigtigt, at Nyrup iflg. bl.a. Gallup stod til at tabe valget, men det er også velkendt, at S er smaddergode til at mobilisere vælgere i sidste øjeblik.
Mon ikke det simpelhen var det, der skete?

7.

“S er smaddergode til at mobilisere vælgere i sidste øjeblik.”

Jeg vil sige VAR smaddergode. Der var mig bekendt ingen større sidsteøjebliks mobiliseringseffekt for S ved valgene i 01,05 eller 07.

Det kan dog meget vel være, at S har genfundet formen ved det kommende valg, da partiorganisationen målrettet har arbejdet med at skabe en ny kampagneorganisation. Det er en af de ting, som vi er mange, der vil følge med stor faglig interesse.

8.
Du har formentlig ret.
Det er gætteri fra min side, men jeg forklarer mobiliseringskraften med, at S traditionelt har kunnet få fagbevægelsen ud af starthullerne og bruge bl.a. tillidsmændene til at forklare de menige, at nu skulle de altså ud og sætte kryds for bevarelse af efterløn, ferie osv.

Men det har jo ændret sig en del siden dengang!

SF, R og LA (og vist også V?) har vist sig skarpe til at bruge internettet. Men for S er det nok et problem, at de har en del ældre eller lavt uddannede vælgere, som ikke er de store IT-hajer, så den kanal er ikke lige så effektiv for dem.

Jarl. min kommentar var ment som en art støtte til dit udmærkede indlæg. Som jeg husker det, men man kan tage fejl, spillede Gert Nielsen lige præcis den rolle sekunderet af Verner Sand Kirk. Og andre af valgkampens afgørende slag kom fra blandt andet Verner S K. Et andet afgørende ryk, var det psykiske knæk Uffe led ved det første vælgermøde, da han blev kørt rundt i manegen vedrørende de fire forbehold. Selve ideen hertil udsprang af drøftelser blandt flere, og er en ganske sjov historie. Selve udførelsen, havde Billy dog en stor andel i. Jeg tror i det hele taget man skal anskue valgkampen som et teamsamarbejde, hvor folk som Marina H, VSK og andre spillede en afgørende rolle. Men selve rykket – fra flagrende til sort hvid, hårdt mod hårdt ( eller som jeg husker netop GN udtrykke det: mere sovs og kartofler), var efter min opfattelse noget PNR selv satte sig i spidsen for, nærmest ene mand rev og sled han i den retning. Og her spillede det lille team omkring ham en ret afgørende rolle, det må man give Billy. Især i forhold til at trække det hele op i klare konfrontatoriske tilgange. Noget som AFR efter min opfattelse kopierede til UG i 2001, og som sosserne havde glemt.Men jeg tror hvis man skal gøre det hele op, og finde den afgørende person, der gjorde udslaget i den valgkamp, så var det PNR. Og så lille Nille naturligvis.

10. Jeg opfattedet det også som en støtte 🙂

Og tak for dit interessante bidrag, som jeg finder aldeles troværdigt.

Mit konklusion af 98-valgkampen – set udefra – og stærkt påvirket af Kristiansen og Kvists dokumentar “Kandidaterne” er den samme som din: Nyrup vandt valget nærmest ene mand og grundlagde vel her hans ry som en helt enestående “campaigner”.

'œS er smaddergode til at mobilisere vælgere i sidste øjeblik.'

Ja men nu har vis “desværre” ikke Dr. Adamsen og hans magiske tricks at falde tilbage på mere 🙂

I øvrigt så har jeg også internt hørt Gert Nielsen som den der stod bag kampagnen sammen med sin næstkommanderende Bjarne Zetterstrøm

Jarl, hvorfor skiver du egentlig at deres bog er “udmærket”. Det er den jo ikke. Den er faktisk fuldstændig elendig.

Og ja den er bedre end Det Politiske Superbrand. Men den må også være årtiers ringeste bog om politik.

13. Det er fordi jeg mener at den bog var udmærket 🙂

Jeg nød dengang at læse disse interviews især med Hans Engell, Michael Kristiansen, Henrik Qvortrup mfl.

Men man kan sige, at deres indsats nok var en intellektuel overkommelig opgave i det den øjensynligt begrænsede sig til at formulere og stille spørgsmålene og så få skrevet det hele rent 😉

15.
… men morsomt, er du sikker på det ikke er fra den nye Klovn-film ? Virker helt ufatteligt langt ude….

@pilen, 16:
Jeg undrede mig da også noget over indholdet, og det ville da være rart for alle parter hvis artiklen er en practical joke!

Hvis det ikke er tilfældet, så kan det da godt ligne en noget ufin tackling fra Nyrups/Nyrups kontors side.

@15

Lyder næsten som en potentiel Goebels i miniformat.

Den gode Dr. Adamsen bliver ved med at overraske.

@17

Hvori ligger det ufine ?

18. Jeg tror, at der er tale om en “Uffe-dukkert”!, som Mads Christian og Bo skriver om i deres indlæg, at Billyboy skulle være verdensmester i. Men jeg er ikke helt sikker. 😉

Nu efter jeg har set foreløbig sidste episode af mad men, er det vidunderligt at vide, at der er rigtig god underholdning til juledagene alligevel. Gud ved hvor mange breve, der ligger af den type ?Fremragende, ganske enkelt. Og det siger vel noget om, hvor mange Brian har haft at vælge imellem.Hold kæft, jeg gad godt have være en flue på væggen til den ansættelsessamtale.

Jo, Brian nu skal du høre: Nårjeg lige har vendt skuden, og du har gjort mig til chef for Berlingske på grund af mit journalistiske virke, videnskabelige arbejde og storhed in generalis, skal vi have alle de unge KU ´ere på gaden og råbe: Læs Berlingske idag: Ole Sohn kyssede også KGB chef!

Jeg tror på Billy og Brian, om ikke andet så for the fun of it! Go Boys.

Efter kun at have set BA’s breve i overskriftsform, er selve brevene sgu underholdende læsning. Manden er jo en besynderlig blanding af storhedsvanvid og mindreværd. Han tigger jo hele tiden om Nyrups og partiets anerkendelse (han konstaterer syrligt at han ikke engang har fået en mobiltelefon…).
Desuden viser han sig at være ret grisk – vil hele tiden forhandle sine ansættelsesvilkår og nepotisktisk – prøver at overbevis Nyrup om, at en Anne (kæreste?) skal med på en udenlandsrejse, så hun får bedre muligheder for et nyt job 🙂

Lukket for kommentarer.