Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Finansiering? Det er noget, som kommunerne må klare!

Author icon

Skrevet af

Clock icon

januar 18, 2011

Comments icon

3 kommentarer

Det tikker ned til det folketingsvalg, som de fleste vurderer, bliver udskrevet i løbet af foråret. Naturligvis vil kommunernes service og økonomi som sædvanligt indtage en central rolle i en valgkamp, hvor de to blokke forventeligt står stejlt over for hinanden. Indtil videre har kommunerne tilsyneladende udsigt til ganske store nye udgifter, som de to blokke med deres forskellige økonomiske redningsplaner – medmindre de bliver udlignet på anden måde – har tænkt sig at vælte over på kommunernes i forvejen trange budgetter.

Læs mere på min blog hos avisen “Kommunen”, hvor jeg er begyndt at blogge og skrive klummer.

P.S. TAK for de i alt 1150 kr. der bare siden i fredags er løbet ind på min konto som direkte økonomisk støtte! Også fra folk som ikke engang deler mine politiske anskuelser. Det luner. Bloggen fortsætter uanset hvad!

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  3 Comments

 1. Rasmus

  sagde den 18. januar 2011 kl. 12:58:

  Er den her med vilje? Uanset om den er, så er det meget skægt 🙂

  “I rød blok vil de i stedet fylde hullet i statskassen ved at lade alle overenskomstansatte arbejde mere svarende til “12 minutter mere om dagen'. Det er endnu uklart om, det er en time mere om ugen.”

 2. Jarl Cordua

  sagde den 18. januar 2011 kl. 13:03:

  1. Øh. Det var faktisk et forsøg på at formulere så neutralt som muligt, hvad rød plans forslag går ud på.

  Men det er der jo ikke en levende sjæl, der tilsyneladende gør.

 3. Poul

  sagde den 19. januar 2011 kl. 09:47:

  Kommunerne kompenseres for de refusionsændringer fra 35 til 20 pct., som du nævner. Desuden kompenseres kommunerne sædvanligvis for eventuelle administrative byrder i forbindelse med ny lovgivning, jf. det såkaldte DUT-princip.

  Finansiering er således ikke noget, som kommunerne selv må klare.

Bottom border