Kategorier

Finansiering? Det er noget, som kommunerne må klare!

Det tikker ned til det folketingsvalg, som de fleste vurderer, bliver udskrevet i løbet af foråret. Naturligvis vil kommunernes service og økonomi som sædvanligt indtage en central rolle i en valgkamp, hvor de to blokke forventeligt står stejlt over for hinanden. Indtil videre har kommunerne tilsyneladende udsigt til ganske store nye udgifter, som de to blokke med deres forskellige økonomiske redningsplaner – medmindre de bliver udlignet på anden måde – har tænkt sig at vælte over på kommunernes i forvejen trange budgetter.

Læs mere på min blog hos avisen “Kommunen”, hvor jeg er begyndt at blogge og skrive klummer.

P.S. TAK for de i alt 1150 kr. der bare siden i fredags er løbet ind på min konto som direkte økonomisk støtte! Også fra folk som ikke engang deler mine politiske anskuelser. Det luner. Bloggen fortsætter uanset hvad!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “Finansiering? Det er noget, som kommunerne må klare!”

Er den her med vilje? Uanset om den er, så er det meget skægt 🙂

“I rød blok vil de i stedet fylde hullet i statskassen ved at lade alle overenskomstansatte arbejde mere svarende til “12 minutter mere om dagen'. Det er endnu uklart om, det er en time mere om ugen.”

1. Øh. Det var faktisk et forsøg på at formulere så neutralt som muligt, hvad rød plans forslag går ud på.

Men det er der jo ikke en levende sjæl, der tilsyneladende gør.

Kommunerne kompenseres for de refusionsændringer fra 35 til 20 pct., som du nævner. Desuden kompenseres kommunerne sædvanligvis for eventuelle administrative byrder i forbindelse med ny lovgivning, jf. det såkaldte DUT-princip.

Finansiering er således ikke noget, som kommunerne selv må klare.

Lukket for kommentarer.