Kategorier

Når pinlighederne står i kø'¦

Det hårdt prøvede '“ og plagede '“ regeringsparti, De Konservative har lige løst ét problem før de får et nyt på halsen.

Partiets gruppeformand og politiske ordfører Henriette Kjær har endnu engang fået optrævlet sin '“ og ikke mindst samleveren Erik Skov Petersens privatøkonomi. Da det sidst skete var i ugerne efter valgkampen i februar 2005, hvor konsekvensen som bekendt blev, at Kjær selv trak sig for posten som forbruger- og familieminister.

Kjær ville ikke ende som 'overforbrugsministeren', og nu skulle hun hjem og være 'familieminister'.

Kort efter skrev Kjær en vred erindringsbog, hvori hun uden at kunne dokumentere det, beskyldte Venstres pressetjeneste for at stå bag en læk af historien til TV2Nyhederne om den siden så berømte ubetalte markise.

Denne gang står pinlighederne endnu mere i kø end sidst, navnlig fordi Erik Skov Petersens egen mor på 72 har blandet sig i striden med spektakulære beskyldninger mod sønnen om at have fusket med 10 år gamle lånedokumenter moderen nægter at kende til og for i det hele taget '“ sammen med Kjær – at have lænset moderen for op mod en million kr. gennem årene. Skov har så svaret igen ved at beskylde moderen for at være senil. Siden har parret så sat advokater på sagen, og der kan sikker forventes et retsligt drama både mod moderen og avisen BT, der senest i dag kan fortælle, at Skov Petersen – og mere interessant også Kjær – i syv tilfælde er blevet dømt i retten for ikke at betale, hvad de skylder. Moderen konstaterede endog forleden i BT, at hun desværre nok måtte erkende, at sønnen har “en karakterbrist”. I dag svarer Kjær så igen ved at kalde sin svigermor for “ondsindet”.

Mere kulørt kan det næsten ikke blive.

Èn ting er at man kan have været 'uheldig' '“ eller rettere sjusket – og ikke lige har fået betalt sine regninger til tiden, hvorefter man har fået pinlige rykkerbreve. Det har vi alle sikkert prøvet i vore liv, men henset til de mange år med avishistorier om dårlig privatøkonomi samt Erik Skov Petersens i avisen BTs temmelig tæt beskrevne trackrecord mht. at købe ting og sager på kreditkort, som han senere har måttet udrede med sine arbejdsgivere, så er det ikke svært at konstatere, at mandens troværdighed på området ikke ligefrem er i top.

Parret optræder i øvrigt meget medievant i sagen – forstået på den måde, at man nægter at tale med BT, som i kraft af avisens historier fremsætter anklagerne mod parret, derfor kommunikerer Kjær og Skov Petersen i stedet igennem Ekstra Bladet bl.a. ved at offentliggøre Skov Petersens selvangivelser, der faktisk viser, at manden har ganske pæne indtægter. Budskabet man forsøger at trænge igennem medierne med er, at man – nu – svarer enhver sit.

Henset til at de konservative står overfor en valgkamp, hvor økonomi allerede er gjort til hovedspørgsmålet og 'orden i økonomien' er det eneste valgtema som de borgerlige med en vis troværdighed måske kan vinde valget på, så er det yderst uheldigt, at en af partiets store kanoner '“ i enhver forstand '“ fremstår som en “fattigfin” dårlig betaler og mere pinligt: bliver fremstillet som en, der sammen med sin dubiøse samlever har lænset sin gamle svigermor for penge for at dække over et mangeårigt privat overforbrug. Det kan vist ikke blive værre.

Så nu er de konservative igen blevet gjort til grin. Partiets topfolk rankede sig ellers forleden, da de kunne ånde lettet op, over at man trods alt fik en forholdsvis hurtig overdragelse af lederskabet fra Lene Espersen til Lars Barfoed. Nu skal tillidsfolkene så igen lægge øre til kvikke bemærkninger ved middagsbordene om Kjær '“ som de fleste respekterer for hendes engagement og loyalitet – og hendes mand, som til gengæld ingen i partiet har særlig stor fidus til.

Iagttagere mener, at det bliver svært for Barfoed at komme af med Henriette Kjær som gruppeformand og politisk ordfører. Dels fordi at hun er svær at erstatte. Der er formentlig ingen i gruppen med de samme kommunikationstalenter. Dels fordi der er øjensynligt i forbindelse med magtskiftet fra Espersen til Barfoed er lavet en aftale om, at alle i partiet beholder deres poster frem til valget.

På den anden side så er det Lars Barfoeds opgave som leder at sørge for, at partiets interesser går forud for enkeltpersoner, uanset hvor uundværlige de er, og får ryddet op, sådan at man ikke fremstår alt for utroværdige i den benhårde valgkamp, som allerede er i gang.

For fakta er, at Henriette Kjær dårligt kan åbne munden og med troværdighed angribe oppositionens økonomiske uansvarlighed, når alle samtidig kan læse i avisen, hvordan det står til med hendes privatøkonomi og hvor mange gange hun og Skov Petersen er blevet dømt ved byretten som dårlige betalere. (For slet ikke at tale om “lænsningen” af den gamle svigermor for hendes sparepenge…)

Barfoed har al den legitimitet, der skal til for at træffe en hård, men nødvendig beslutning nemlig om at bede Kjær selv træde tilbage som gruppeformand og politisk ordfører. Af hensyn til partiets troværdighed og regeringens genvalgsmuligheder.

Spørgsmålet er dog, om de konservative evner at se problemer i øjnene eller de fejer dem ind under gulvtæppet, som de har for vane. Henset til hvordan partiet igennem lang tid ignorerede Lene Espersens problemer, så er der desværre nok udsigt til, at intet sker. Og dermed kan farcen fortsætte frem mod valget. Til skade ikke mindst for Lars Barfoeds muligheder for at stoppe vælgerflugten fra partiet.

Det kan kun blive en rigtig god weekend hjemme hos Helle og Villy!

P.s. Dette er indlæg nr. 1000, siden bloggen startede i september 2006!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

89 kommentarer til “Når pinlighederne står i kø'¦”

Sidst jeg så tal på det, var 450.000 danskere registreret i RKI (tidligere Ribers) som dårlige betalere?
Udover at være dårlige betalere er dise mennesker jo også vælgere.
Så måske er det slet ikke nogen dårlig idé at beholde hende som ordfører?

Tja, hvad skal man sige, andet end: God analyse, stort tillykke med nr. 1000 og ikke mindst tak for mange gode læseoplevelser. Og mht. analysens emne, så ja, man fattes ord.

Tillykke med de 1.000. Slet ikke så ringe endda :-).

Lars Barfoed kan lige så godt få det overstået. Henriette Kjær må træde tilbage.

Ellers vil der fortsat være for meget støj.

Jarl: “I dag svarer Kjær så igen ved at kalde sin svigermord for 'œondsindet'.”

svigermord?

Er det et “Freudian slip”?

Og er din svigermor bekymret i den anledning?

God weekend;-)

4.
Nu var min kommentar egentlig ment ironisk, men bortset fra det, synes jeg, flere af hendes politiske modstandere har en pointe, når de påpeger, at Kjær er blevet genvalgt på trods af hendes vælgeres viden om ægteparrets flossede kreditværdighed.
Om hun ligefrem appellerer til et “RKI-segment”, skal jeg ikke kunne sige, men altså: vælgerne synes, det er til at leve med.

3. Ja de er delte i vurderingerne af, hvad sagen kommer til at betyde. Jeg tror ikke unigheden er så stor mht, hvad det burde få at konsekvenser!

Desværre tror jeg at Krause får ret. Han er nok den af de to med den bedste indsigt i, hvad der foregår hos de konservative. (På den anden side så skal man vel ikke udelukke, at Peter ender med at få ret.)

Bemærker i øvrigt at der var en syrlig kommentar i Ekstra Bladet fra en anonym konservativ (Det behøver nødvendigvis ikke være et folketingsmedlem…) om parrets evne til hele tiden at ende i medierne med deres privatøkonomi. Så der ER jo folk hos de konservative, der forholder sig til virkeligheden.

Jeg har set at enkelte har bragt Rasmus Jarlov i spil som evt ny politisk ordfører.

Det er jo interessant, men spørgsmålet er, om det giver megen mening, når Jarlov i øjeblikket med Helle Sjelle skal slås om Ks mandat nr. 18 – og partiets andet mandat – i Københavns Storkreds (Jeg går ud fra at Per Stig Møller sætter sig sikkert på det første mandat i storkredsen). Jarlovs muligheder for at blive valgt er næppe de store og Per Stig Møller vel næppe bifalde, at den unge politiker pludselig får en platform som politisk ordfører til at profilere sig på.

Er der andre forslag?

Måske en Helge Adam Møller eller Tom Behnke kunne aflaste hende lidt på gruppeformandsposten?

Tillykke med blogindlæg nr. 1000 – ikke dårligt på knap 4 ½ år.

Mht. Henriette Kjær så er det da tankevækkende, at det kun er kvindelige politikere bliver ramt af deres mænds dispositioner. Ulla Tørnæs’ mand havde ulovlig arbejdskraft, Thorning kom i ilden i mandens skattesag, Kjær selv er the never ending story…

Jeg kan ikke komme i tanke om en mandlig politiker, der er kommet i klemme på grund af fruens virksomhed eller økonomi.

Er mandlige politikere bedre til at vælge politik-egnede ægtefæller eller er pressen mindre interesserede i hustruers økonomiske dispositioner?

11. I “Borgen” var det ellers en mandlig borgerlig politiker, der kom i fedtefadet på grund af fruens shopaholic tendenser på statens kreditkort.

Tjah. Måske fordi fruerne er bedre til at holde styr på deres økonomi – eller ikke er så risikobetonede – eller på helt samme måde er emperiebyggere? Jeg ved det ikke.

Men jeg er klar over, at vi formentlig inden længe i Poliiken kan læse en feministisk fortolkning af familiedramaet i Gentofte forfattet af Hanne-Vibeke Holst, hvor “kastrationsangst” vil blive brugt som forklaringsmodel. 😉

11. Jeg kan umiddelbart kun komme på et tilfælde, nemlig der hvor Odders daværende borgmesterfrue blev afsløret i at hyre sort arbejde.

men er det ikke først og fremmest posten som politisk ordfører, der er problemet? Det er jo vedkommede, der skal kommunikere konservativ politik.

Kunne man ikke blot forestille sig, at Henriette Kjær blæev tvunget til at afstå den post – med en eller anden lam undskyldning om, at “op til et valg er det vigtigt, at vi har en fuldtids politisk ordfører”.

På papiret (lønchecken) er det jo gruppeformand, der er det fineste hverv, idet jeg faktisk mener at f.eks,. K kører med et tillæg, der bringer lønnen op på ministerniveau. Men det er ikke den person der behøver stille sig op foran TV og angripe oppositionen for at være økonomisk i skoven.

Spørgsmålet er blot, hvem der i så fald skulle blive politisk ordfører.

Ser vi på anciennitet (og bort fra ministre + Helge Adam, som nu primært er beskæftiget med Præsidie-arbejde), så er der kun én i gruppen med højere anciennitet end Henriette Kjær, nemlig Tom Behnke, som dog har en fortid hos Fremskidtspartiet

Derefter kommer fire fra 2001-generationen:
Naser Khader (også fortid i andre partier)
Carina Christensen
Charlotte Dyremose
Helle Sjelle

Her har Carina Christensen som den eneste ministererfaring – men Charlotte Dyremose var én af de få, der stillede sig op som klar Barfoed-støtte da der var usikkerhed om Brian Mikkelsen ville være kandidat (hvilket både kan være en fordel og en ulempe).

Anciennitet er selvklart ikke alt, og et bud kan jo også være nuværende finans- + skatteordfører, Mikel Legarth – men så skal der findes én til at overtage de poster!

Er der ikke nogen der kan fortælle mig hvad det er for et talent Henriette Kjær har: i mine øjne er hun en middelmådig levebrødspolitiker, som åbenbart har været det rigtige sted på det rigtige tidspunkt; nej jeg kan vitterlig ikke se hendes politiske tyngde. Jarl, du skriver at hun skulle være en god kommunikator: hvad mener du med det? hun siger altid de simple ting, og det er altid tydeligt, at hun ikke er inde i substansen af sagerne. Hjælp, jeg fatter ikke den dames tilsyneladende politiske succes: Må aarhusianerne(hun er opstillet i Aarhus) sende hende på efterløn ved den kommende konservative valgmasakre.

16, efter min mening har Henriette Kjær i flere år været en fremragende politisk ordfører. Hun har en oprigtighed, indignation og empati, der gør, at hun virker langt mere autentisk end næsten alle sine folketingskollegaer. I modsætning til dig mener jeg heller ikke længere, man kan sætte en finger på hendes faglighed. Hvis man havde uddelt en “Most Improved Player Award” blandt de borgerlige politikere, ville hun være topfavorit.

Uden alle sagerne om de manglende betalinger og det økonomiske rod i sit og ikke mindst samleverens privatliv, sad hun i dag i regeringen og var måske endda politisk leder og partiformand for De Konservative.

Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at grænsen nu er ved at være nået med de seneste afsløringer i B.T. Henriette Kjær har haft rigeligt med tid til at rydde op i sine personlige forhold og har alligevel ikke formået det. Som tingene ser ud i dag, skader hun som person sit parti, og det er derfor på tide, hun forlader sin post som politisk ordfører. Som hendes afløser burde kun Rasmus Jarlov komme på tale. Selvom Peter Mogensen for nylig nedgjorde ham, er han de facto et stort politisk talent og den ideelle afløser for Kjær.

I øvrigt har Ekstra Bladet i dag – med ingen anden end Løkke-jægeren, Uffe Thorndahl, som eneste kilde – en historie om, at Lars Barfoed i 2006 på et møde i Hørsholm skulle have udtalt, at man i den konservative ledelse var enig om ikke at kunne støtte Lars Løkke som statsminister, fordi han ikke var til at stole på. Det skyldtes, at Løkke var arkitekten bag den udligningsreform, der tvang de rige kommuner, bl.a. Hørsholm og Frederiksberg, til at betale milliarder til mindre velstillede kommuner i “Udkantsdanmark”. Barfoed benægter ikke overraskende historien, som han kalder “ren sladder”.

Helle Sjelle ville da være et oplagt bud som ny politisk ordfører, hun har samme kommunikative niveau som Kjær og er (så vidt jeg ved) dybt respekteret i baglandet samt blandt politiske modstandere og journalister.

Er det i øvrigt kun ideologiske betvungne socialdemokrater som mig, som mener at det er dybt problematisk at politikere i højere grad bliver bedømt på deres evt. personlige/familiemæssige problemer, end på deres politiske evner?

18. Er Helle Sjelle “dybt respekteret” i baglandet mv. og et “oplagt bud” som politisk ordfører?

Tjah bum bum. Jeg synes da, at hun er sympatisk og har et stort oprigtigt engagement, men ligefrem “dybt respekteret”? Det er lidt store ord, som jeg nok ville reservere en Per Stig Møller, men bevares.

Men jeg ville endog blive særdeles overrasket, hvis Sjelle blev ny politisk ordfører for K.

For mig at se peger pilen på en Tom Behnke, som er en bedre kommunikator og som også opfattes som yderst loyal.

Jeg er personligt rimelig pjattet med Tom Behnke; men
1: han har en lang fortid i fremkridtspartiet, hvilket – retfærdigt eller ej – gør, at han et eller andet sted i manges øjne bliver diskvalificeret
2: Han stiller direkte op mod Henriette Kjær i østjylland. Vil det ikke være lidt for meget a slap in the face?

PS: ang Jarlov, så vil en forfremmelse af ham – hans talenter ufortalt – være en rød klud for de mange gruppemedlemmer, som i forvejen følte sig forbigået ved seneste ministerrokade! Manden er endnu ikke blevet valgt til folketinget, men er indsuppleret (som 2. suppleant endda)

@17, Hm, som øjne dog ser forskelligt:
Af HKs egen hjemmeside er at læse om hendes fortid: Uddannelse:
Bibliotekarstuderende ved Danmarks
Biblioteksskole, Ã…lborg, fra 1993.

Matematisk-samfundsfaglig student fra Viby Amts Gymnasium 1985.

Afsluttet 9. klasse på Brobjerg Skolen, Ã…rhus, 1982.

Hertil kan jeg tilføje at hendes erhvervskarriere er noget med et chaufførjob i et århusiansk budfirma. Jeg synes bare at ovenstående bekræfter min påstand om en middelmådig levebrødspolitiker.

Tak for nr 1000, håber der kommer 1000 til.

Det er rigtigt at Kjær ikke kunne bevise at lækken kom fra Venstre i 2005 men det er da lidt pudsigt at historien kom frem efter valget men inden at der blev dannet en ny regering.

Kunne det tænkes at der i torsdags er lavet en aftale om at Barfod blev leder mod at Espersen fortsatte som UM og Kjær som gruppeformand og politisk ordfører ?.
Den aftale skal så trevles op nu hvis Barfod fyrer Kjær.
At “true” med at samle et flertal for Brian M kunne være en måde at få presset sådan en aftale igennem på.

@ 19

Man kan altid diskutere semantikken men mig bekendt er hun en af dem som baglandet kan enes om er dygtig og flittig, om det er det samme som ‘dybt respekteret’ er selvfølgelig åbent for fortolkning.

Sjelle har vidst i øvrigt også ret gode forbindelser til Bendtsen og K på Fyn.

Jeg tror simpelt hen ikke på at de kan finde på at vælge en tidl. støtte til Glistrup som pol. ordfører – men jeg kan selvfølgelig blive overrasket.

@21

Har HK gennemført sin 4-årige bibliotekaruddannelse eller droppede hun studierne for at indlede en mere lukrativ karriere som levebrødspolitiker?

I Lars Barfoeds nyhedsbrev, hvor han blandt andet takker for de mange positive tilkendegivelser, han har fået de seneste dage, kan man også læse følgende;
“Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis plan virker ikke, men øger gældsætningen og gør hullet i statskassen til en åben port. Dermed vil de lægge en bombe under velfærdssamfundet. Der er brug for økonomisk ansvarlighed – det står Det Konservative Folkeparti for.”

Mon ikke der er mange vælgere, som efter BT’s afsløringer, har svært ved at tage mantraet om økonomisk ansvarlighed seriøst?
Ligesom Barfoeds kritik af, at oppositionen vil øge gældsætningen, vel også kan klinge lidt hult, når man konstant kan læse om den politiske ordførers egen gældsætning i dagspressen…

27 og 22

Tjoh, men er vælgerne ikke mere eller mindre klar over at Kjær har en rodet økonomi og at ægteparret feks har måtte belåne deres hus til op over skorstenen ?
Historierne om manden har været mange i tidens løb.

Hun blev genvalgt i 2007 så i en vis grad har vælgerne accepteret at Kjær er et rodehoved.

28. Jo tjoh..nu tog hun så også konsekvensen og gik af som minister lige efter valget i 05 og lovede bod og bedring så i 07 var der vel ikke nogen sag.

Så går der fem år og så………… boooooooooooooooooooom…. så vælter det pludselig frem med nye oplysninger og nye sager.

Kan man få tilgivelse to gange? Sikkert. De konservative vælgere er jo vant til lidt af hvert. De må virkelig holde af deres parti 🙂

men synes du de konservative ligefrem står til et kanonvalg p.t….. så det bare bliver en let sag for Henriette Kjær? Jeg ville nu være lidt nervøs i hendes sted.

Ja, grattis med de 1000 (+ talløse besserwissende læserkommentarer)!

Men det undrer mig lidt, at det hele bare bliver betragtet som en sag om “dårlig økonomi”.

Som jeg ser det, er der i hvert fald to spørgsmål i det. Det ene er, at Skov Pedersen og i et vist omfang hans hustru er dårlige betalere, både overfor familie og overfor andre långivere. Det er jo ikke kønt, men som Krause siger, er det næppe politisk relevant.

Så er der det andet: spørgsmålet om hvorvidt Skov Pedersen har forfalsket sin mors underskrift på et lånedokument, eller på flere. Det er som bekendt kriminelt på den hårde måde. Og det lånedokument, som blev offentliggjort af BT, bar også Kjærs (egenhændige og bevidnede) underskrift. Dvs. hvis der er begået falsk, har hun også haft fordel af det, selv om hun ikke har medvirket.

Den sag bliver næppe opklaret – strafferetligt er den forældet, og Kjær/Skov Pedersen har pudsigt nok skyndt sig at betale gælden, hvorefter kautionistunderskriften ikke længere har betydning. Men sagen lugter ikke godt. Meget værre end selv nok så mange domme for at være dårlig betaler.

21, jeg påstår ikke, at Henriette Kjær er nogen Albert Einstein, men jeg kan ikke erindre, at nogen i de senere år har betvivlet hendes faglige evner. Derudover er jeg ret sikker på, de fleste politiske iagttagere/kommentatorer vil være enige med mig i, at hun i flere år har været en glimrende politisk ordfører.

Henrik Qvortrup TV2 spurgte Henriette Kjær her kl 19 om hvad hun ville sige til de kreditorer, der har hevet hende i retten for at få deres penge.

Svar: “De har jo fået deres penge og sagsomkostninger ud af det!”

Vi taler om småhåndværkernes såkaldte “bedste venner” i det konservative folkeparti repræsenteret ved gruppeformanden og den politiske ordfører, som åbenbart synes at det er helt ok, at de skal bruge tid og ressourcer for at få deres penge.

Sikke dog en indstilling og respekt for hårdarbejdende små selvstændige håndværkervirksomheder – jordens salt – dette samfunds rygrad.

Hvis man er kreditor hos Henriette Kjær og hendes samlever så man godt nok føle sig til grin.

Lars Barfoed. Det er slut. Hun må væk nu. For partiets og VK-regeringens overlevelses skyld.

33

Ja, nu går arrogancen for vidt. At tage pis på sine kernevælgere på den måde må være for meget, selvom partiformanden er ny og endnu ikke er klistret helt fast i sædet.

Egentlig syntes jeg, at denne sag – som flere af de andre privatsager – blev blæst ud af proportion. Men når man (lidt i stil med Lene Espersen) bliver dumstædig i stedet for behørigt ydmyg, spørger man altså selv efter et ordentlig lag tærsk.

34. Ja og så er der det helt banale, at sagen nu er blevet politisk efter, at MF(S) Rasmus Prehn i TV2 i samme førnævnte indslag brugte de manglende betalinger imod hende og regeringens økonomiske politik.

Så det der snak med at “det tilhører privatliv” kan man godt droppe.

Faktum er at Henriette Kjærs privatøkonomi er et angrebspunkt for oppositionen. Dermed er den ene belastning for K og dermed regeringen.

Følgelig skal hun trække sig som gruppeformand og politisk ordfører så hurtigt som muligt. (selvom at det sikkert vil koste hende det særlige tillæg K giver hende…)

35
Uha da. Hvis hun mister tillægget, bliver vinduespudseren heller ikke betalt 🙂

'œDe har jo fået deres penge og sagsomkostninger ud af det!'

Jøsses, hvilken arrogance!

Trist at igen forsimples politik til simple personsager, hvor de store samfundsproblemer ignoreres – synd at de konservative igen skal holde for – men enig i det er tid til at Kjær finder sig et arbejde og knokler gælden af

Jarl, så du Tulle i dagens afsnit af Mogensen og Kristiansen?

Jeg troede, SF tog sig slemt ud, men Tulle formår at sige, at det mere eller mindre er et ultimativt krav, at efterlønnen ikke skal afskaffes. Til at dække hullet foreslår han kun en effektivisering af bacheloruddannelsen.

Hva’øh er det lige, der foregår? Om man så til venstre eller højre i det politiske spektrum.

Tillykke med de tusind, Jarl! Keep them coming

Og du har mange læsere, bl.a. skatteminister Troels Lund Poulsen, der direkte refererede til bloggen i sin diskussion med Astrid Krag fra SF i aftenens Deadline om, hvad det vil betyde for boligejerne, hvis de manglende 10 mia. i Fair løsning skal opkræves i ekstra boligskatter.

Og så lidt mere on topic: Henriette Kjær bliver siddende. Lars Barfoed har slet ikke råd til endnu mere K-soap opera lige nu. Og var det ikke prisen, han måtte betale til Brian Mikkelsen for at få posten, at han ikke rørte ved nogle af personerne i den nuværende magtstruktur i folketingsgruppen?

“I februar 2005 gik Henriette Kjær af som familie-og forbrugerminister, da det kom frem, at hun to gange i 2004 var blevet dømt som dårlig betaler. Men nu viser det sig, at Henriette Kjær allerede få måneder senere blev stævnet af reklamefirmaet Manipulation.

Firmaet havde lavet valgkamp-materiale for 180.000 kroner til hende til brug i valget januar-februar 2005. Men Henriette Kjær betalte ikke regningen. Sagen gik til retten, og toppolitikeren stod til endnu en gang at blive dømt som dårlig betaler i et retsmøde 27. juni 2005. Men samme dag indgik hun – fem minutter i tolv – forlig og betalte firmaet.”

Valgkamp for penge man ikke har? Gode konservative dyder?

Pinligt – og meget uansvarligt. Er Barfoed for svag til at overtale hende til en time-out?

46. Ikke svag. Men han er lidt ude i den samme øvelse mht. at slippe af med Lene Espersen:

Kjær skal gå selv.

Derved slipper Barfoed for at se ud som skarpretter med blod på hænderne.

Spørgsmålet er om Kjær har råd til at miste det særlige – men vist ikke voldsomt store – tillæg som gruppeformand/politisk ordfører.

Jeg tror næppe vi har hørt det sidste om parrets økonomi.

Når Kjær begynder at udtale sig til pressen, så er det et signal om at hun vil kæmpe for at blive. Henset til hendes økonomi har hun sikkert intet andet valg.

Men spørgsmålet er jo om det er i K og VK-regeringens interesse. Jeg mener klart nej.

47

Men bliver hun som politisk ordfører/gruppeformand indtil valget betyder det måske at K ikke får en fremgang (eller stor nok fremgang) end hvis hun træder lidt væk fra fokus i en periode. Og mon hendes/deres økonomi kan holde til at hun bliver arbejdsløs såfremt hun ikke bliver genvalgt.

Så man kan også så spørge om hun har råd til at blive som politisk ordfører? Gruppeformanden kan hun godt blive som, den post giver typisk ikke så meget fokus i medierne.

47. En god leder er også kendetegnet ved, at han kan træffe ubehagelige beslutninger. Her altså “bede” Henriette Kjær til at gå.

Enten kommer Barfoed på banen og bakker Henriette 100% op eller også fyrer han hende. Og en opbakning til hende, vil udstille Barfoed som svag. Det vil jo være den “nemme” beslutning. Men i mine øjne den forkerte.

Man kan ikke sige noget “fornuftigt” om økonomi (som vælgerne gider lytte til) med det generalieblad. Og efterfølgende holdningen til det at være skyldner.

Det tyder jo på lemfældig omgang (ikke bare med egne) med også med andre menneskers penge.

Vil det ikke være positivt for Barfoed at have blod på hænderne ved at fjerne såvels HK som LE. Det vil jo signalere at han tør tage de barske beslutninger såvel i partiet som for landets økonomi – hvor der jo også er brug for at gøre op med inkompetent ledelse og manglende evne til at disponere de midler der er til rådighed

Problemet for Kjær og De Konservative er, at der bliver ved med at vælte nye skeletter ud af skabet. Så sent som i dag er der nye historier i både EB og BT, og der er garanteret guf på vej i flere søndagsaviser.
Hele ugen skulle have været brugt til, at Barfoed kunne markere sig som ny K-leder op til tirsdagens lancering af detaljerne i regeringens efterlønsreform.
Istedet er det Kjær, Kjær og Kjær. Dagens meningsmåling i Berlingske viser den dårligste tilslutning til K i 35 år, og det er blevet umuligt at vende skuden uden absolut ro i partiet om personspørgsmål. Det får man ikke, før Kjær er væk.
I går fældede læserne af jp.dk en ret entydig dom, gående ud på, at Kjær må gå. Det store antal gode og dårlige vittigheder, der allerede florerer på nettet og ved frokostbordene på arbejdspladserne viser det samme.
Men at sige, at hun er en lysende, politisk begavelse siger mere om det lave niveau i K-folketingsgruppen end om hende.

Tillykke med jubilæet – læseværdig, underholdende, berigende – som altid. Jeg har ikke nogen holdning til HKs sag; men jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor ædende sur Løkke Rasmussen må være lige nu. Det må være som at deltage i et parti bridge, hvor makkeren pludselig begynder at lave papirflyvere ud af spillekortene

Det konservative Folkeparti minder mig efterhånden om Den sorte Ridder i Monty Python and The Holy Grail, hvor han efter at have fået hakket begge armene af, udbryder “det er kun et kødsår” 😆

Barfoed eller ej, er det ikke på tide at simpelthen lukke den biks?

Problemet med at fjerne Henriette Kjær som gruppeformand og politisk ordfører, er jo at problemet uanset hvad man gør (alt udover at betale parrets regninger) ikke forsvinder.

Hun er stadigvæk et fremtrædende medlem af gruppen, tidligere minister og det er en “god historie” uanset om hun er politisk ordfører, arbejdsmarkedsordfører eller bare totalt menigt medlem.

Det er noget andet med en minister som er blandet ind i en eller anden sag, det kunne være noget mangelfuld fødevarekontrol, der kan det umiddelbart virke som en god idé og fjerne vedkommende og tage en ny ind på posten der kan love at rydde op.

54. Kr. 90.000,00 i udbytte? Hvorfor mon lige det beløb?

Jo fordi Ole Sohn + hustru så kun skal af med den lavere udbyttebeskatning. Det er som sædvanligt kun alle vi andre der skal betale noget mere. De bredeste skuldre osv. Man må jo sno sig.

Læste et eller andet sted at Kjær har lagt billet ind på posten som statsrevisor. Det kunne være sjovt!

Hun må fratræde sine “tillidsposter” meget, meget snart.

Så er hun menigt medlem valgt på “lovligt” vis.

Så kan jo de samme vælgere afgøre, hvad der videre skal ske (efter et nyt valg).

Henriette Kjær siger, at hun og hendes mand “sætter tæring efter næring”, skønt de tillader sig at køre rundt i en ny Mercedes stationcar til 900.000 kr. samtidig med, at de får den ene dom efter den anden for ikke at have betalt deres regninger – jamen for fanden, det er jo sindssygt.

Jeg er ganske vist uddannet jurist, men jeg har aldig kunnet forstå, at hun ikke blev tiltalt for bedrageri, da hun for nogle år siden afgav urigtige oplysninger og vistnok 4 år i træk fik et skattefrit omkostningsvederlag fra Folketinget på omkring 200.000 kr. om året. Jeg vil blive glad, hvis nogen kunne forklare mig det.

Og nu vil Barfoed også forbyde luftgeværer.

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-36784277:gev%C3%A6r-forbydes-efter-tv-2indslag.html?forside

Hvad er forskellen på SF og K efterhånden. Er der noget i tv? forbyd det, verboten! Nej nej nej, det mååå man ikke! Slut; Forbudt! Men hvad må man så? De Konservatives svar: Ingenting! Forbyd alt!

Engang var K et parti for voksne og ansvarlige mennesker i et samfund, der hvilede i sig selv på et grundlag af sund fornuft og tiltro til sine medborgere, i dag er de filtret fuldstændigt ind i en evigt-voksende *stat* hvor alt skal gøres til et problem og ethvert problem på magisk vis forsvinder af sig selv, hvis bare man gør det ulovligt.

Jeg har stemt på K mange gange, det er slut nu. Jeg har forbudt mig selv nogensinde at stemme på dem. Så ka’ de lære ka’ de!

#62

Det var sgu fint nok, Jarl!

Du er høflig, venter på din tur og er ikke frembrusende. Godt.

Men så til lidt medietræning 🙂 Du kender emnerne. Forbered et par punch lines til hvert af dem. Gerne nogle uventede. Og endnu bedre: overraskende metaforer. DET husker folk.

You can’t wing it!

Ros de andre deltagere med navns nævnelse af og til. Be nice.

Brug humor. Det virker altid.

PS: TV er visuel. Du må sgu da kunne binde en ordentlig slipseknude 🙂 Men tillykke med eksponeringen.

Tak for de gode råd.

Jeg kan så absolut binde slipseknude, men skulle nok have ladet være, når skjortens øverste knap ikke kunne knappes. 😉

Jamen, for fanden, så tag en anden skjorte på. Det er sgu vigtigt.

I øvrigt var din kommentar til Sørine spot on “Du lever i 1950’erne”. Netop. Bortset fra det er hun en begavet debattør, som du kan få meget ud af at diskutere med.

Men altså: Du skal læse dine lektier! Du skal forberede dig. Så venter dig en stor fremtid i medierne, og det er sgu godt gået allerede for en genem blogger 🙂

63

Nu er der altså ikke tale om et Diana 25 fra din barndom men et våben med en gennemtrængnings kraft større end en ni millimeter pistol, et våben der kan bruges til jagt på vildsvin.

Jarl

100 % enig i dine meldinger vedrørende Hitz But Tahir men hvem er Henriette sagen til gavn for og hvem skader den.

Det kan måske være at det er den der får K til at ende med en mindre stigning end de ellers ville have haft men det er jo ikke en sag Løkke overhovedet behøver at forholde sig til og den behøver således ikke at smitte af på regeringen som sådanne.

Rød fløj har vist ingen K vælgere de går efter så er det egentligt ikke kun LA der har en stor interesse i at K ikke får en mulighed for at komme på benene inden et valg?

Dette at man gang efter gang ikke kan eller vil betale sine kreditorer, er efter min mening ikke kun en privatsag. Det er jo selve livsnerven i et moderne pengebaseret samfund, som de dårlige betalere piller ved. – Og det ser jo ikke ud til at det er pga. af økonomisk nød, at Heriette og Erik ikke kan betale.

Hvis man i sine privatøkonomi disponerer på en samfundsnedbrydende måde, kan man naturligvis ikke forblive på på en vigtig politisk post – navnlig da ikke, hvis man vil holde den konservative fane højt.

66. Selvfølgelig forbereder jeg mig, så jeg føler mig nu ikke ramt af din konstruktive kritik. Det der med at indøve punchlines er fint, men jeg har nu en mere afslappet tilgang til det. Det skal altså også være sjovt at deltage i, og jeg er ikke politiker.:-)

Jeg har i det hele taget fint med ikke at fremstå så strømlinet. Så kan du kalde mig jubelamatør. I don’t care. 🙂

Go’ morgen Jarl,

tillykke med de 1000 indlæg, det er som altid interessant at følge dansk politik på dine sider.

Det jeg nu kommer med er lidt “off topic” og sikkert ikke noget som “burde” skrives, men du havde et godt indæg i december hvor du bla. skrev:

“Så er der 'Trolex'. 'œTraktor-Troels' har ikke kun præference for at køre traktor. Han kan også godt lide at blive fotograferet med sin fotogene kæreste MF(V) Sophie Løhde med sit erhvervede Rolex-ur, som en saudiarabisk oliesheik har foræret ham som PERSONLIG gave.” (http://jarlcordua.dk/2010/12/01/regeringsleder-s%c3%b8ges/)

Jeg kan idag konkludere at der ikke rejste sig en storm imod Troel Lund dengang.

Interessen fra “Strikke-Konerne” er idag rettet mod Henriette Kjær. Enig! Hvor dum kan man være?

Men hvor er forskellem mellem Troels og Henriette? Specielt set fra Strikke-Kone niveauet?

Er den egentlige historie ikke de konservative, og hvem der nu kanøfler hvem? Er det ikke mere showet end sagen?

En skamskudt eller afsast Henriette Kjær garantere jo mindst et afsnit mere i de konservatives lidelseshistorie. Det er ikke politik! Det er reality TV.

72. Der er i hvert fald mindst én markant forskel: “Trolex” var en enkeltstående sag, der aldrig udviklede sig, hvorimod denne sag kører over flere dage ja uger og år.

Dertil kommer alt det kulørte oveni: Svigermoderen, overforbruget, pinlighederne, bortforklaringerne, “skønheden og uhyret” osv.

73. Jarl,
du har helt klart ret, der er meget mere reality TV over Henritte og Erik, end der er over “Trolex”.

Det er jo netop pointen, alle (dig inklusive) har en fordel i at lave et par afsnit af “Live Konservativ Kanøfler”, dennegang starring “Henritte og Erik”

Resultatet er, at det ikke mere er politik: Det er underholdning, i form af “Doku-soap” eller reality TV.

Jeg havde den naive tro, at LLR’s nytårs udspil havde bragt politiken tilbage – men nej.

Du skriver at “Trolex” var en enkeltstående sag – klart for der kører jo ikke samme serie omkring Venstre. Derfor vil en nedsabling af “Trolex” ikke have de samme konsekvenser, der bryder jo ikke en offentlig krig ud i venstre hvis der ændres i status quo.

I min personlige optik er “Trolex” fuldt ud på linie med “Henriette og Erik”, specielt når man kiger på den embedsførelse og politik skatteministeren står for.

Fra egen erfaring ved jeg at Tinget er fuld af “Henriette og Erik” historier, men de konservatives er bare bedre – for det er altid sjovt at se hvordan resten af flokken går løs på hinanden, når en af dem falder.

75. Du får det til at lyde som om, at der er tale om “konservativ-bashing”

Altså jeg har ganske megen sympati og veneration for partiet. Jeg ønsker kun det bedste for Liste C. Og derfor håber jeg også for partiet, at de så hurtigt som muligt bliver denne belastning kvit og kan komme videre. Det tror jeg både de konservative, deres vælgere, regeringen og alle dem, der ønsker et borgerligt Danmark er bedst tjent med.

76. Jarl,

jeg vil ikke beskylde dig for “konservativ-bashing” – dertil har jeg læst for mange af dine analyser.

Tag nu historien “Henriette og Erik” og lad den foregå i et parti med “diciplin” og en fornuftig talentmasse på Tinget – Nej vel? så der den stadig interessant (set fra Reality segmentet) men vigtig bliver sagen ikke.

De Konservative er ikke et parti med en CEO og President (som mange andre (nye) partier) men et parti med en relativ stor, gammel og traditionel organisation. Desuden har partiet ikke nogen god talentmasse på Tinget. Dette kombineret med en ulve mentalitet som betyder at alle går løs på hinanden når en falder…

Så er konservativ bashing for programmeret.

Kommentator Danmark basher ikke, de hepper kun 😉

Og hvad – det ER jo en god historie, som alle kan forholde sig til.

Mit råd til Barfoed: Se at få synlig styr på organisationen og strukturen – optræd mere som en CEO og ikke kun som Minister eller “nu skal der gøres noget mod kraftige luftvåben!” Der skal tales politik (visioner) og ikke administration (forbud).

77. Jeg er faktisk ikke (helt) enig i, at de går løs på hinanden som ulve.

Det er mere noget med, at de trækker støtten til høvdingene, så de falder af sig selv.

Den måtte jo komme, målingen med det forudsigelige resultat, der slår sidste søm i kisten:

http://politiken.dk/politik/ECE1176020/maaling-henriette-kjaer-skal-traede-tilbage-efter-rod-i-oekonomien/

Der er nu noget meget uldent ved den måling. Jeg deltog selv i den på nettet (blandt de 3%, der svarede “ved ikke” til spørgsmålene om HK). For der var ikke i denne internetundersøgelse spørgsmål om, hvad man stemte ved sidste valg. Det har der været ved flere andre af de Megafon-undersøgelser, jeg har deltaget i, især den type som vedrørerer partistemme næste gang. Det betyder selvfølgelig bare, at de data er gemt på hver paneldeltager – men også at Megafon dermed kan plukke de rette testpersoner ud, alt efter hvilket udfald man vil have. Og sikkert gør det. Døm selv validiteten af deres fremtidige meningsmålinger.

79. Og Megafon skulle være interesseret i at manipulere udfaldet, fordi…?

Megafon har lavet en stikprøve pba. deres internetpanel. Stikprøven er formentligt repræsentativ fsva. angår en række baggrundsvariable(køn, alder, uddannelse evt. flere). Efterfølgende vejer Megafon formentligt data (=deltagere), så der igen opnås repræsentativitet. Samme fremgangsmåde som alle øvrige institutter bruger ifbm. internetpaneler.

Helt ærlig, hvad er det egentlig Troels Lund Poulsen har gjort, der er så forkert? Han tog imod en gave fra en oliesheik og lod gaven registrere i tolden og agter at selvangive gavens værdi ved sin indkomstopgørelse? For mig at se er der intet grundlag for at sammenligne ham med Henriette Kjær.

Fra kilder i Skatteministeriet ved jeg, at hans viden om skatteret er meget begrænset, men så længe han er rimelig god til at føre sig frem i medierne og bliver “klædt på” af sine embedsmænd, betyder det ikke det store.

Apropos Skatteministeriet, er ét af de få lyse hoveder i den konservative folketingsgruppe faktisk søn af Carsten Jarlov, der har været direktør i Told- og skattestyrelsen. Hvis han blev ny politisk ordfører for de konservative i stedet for Henriette Kjær, ville partiet stå sig væsentligt bedre end nu, hvor det hele bare er for pinligt og dumt.

I dag kan man så læse i Ekstra Bladet, at det stormombruste par omsider har besluttet sig for at sælge huset i Hellerup. Erik Skov Pedersen tror, det vil indbringe de 10 mio., han og samleveren skylder væk og mener, huset vil være solgt på mellem 3 og 6 måneder. Kendis-ejendomsmægler, Jan Fog, udtaler i den forbindelse, at huset er en 10’er på en skala fra 1-10, og også han tror, det vil indbringe 10 mio. kr.

Tilbage står imidlertid spørgsmålet: Hvorfor i himlens navn kommer erkendelsen af, at luksusvillaen skal sælges, først nu? Det ændrer jo ikke noget ved, at Henriette Kjærs politiske troværdighed er så godt som smuldret væk. Hun kan ikke kritisere oppositionens økonomiske politik uden at få den almindelige vælger til at trække på smilebåndet.

Dette er meget Off Topic:
Jeg besøger ofte bloggen via smartphone – er der nogen, der ved, om bloggen kan ses i en mobilvenlig version?

Set i lyset at der åbenbart mangler vilje og/eller evne hos Barfoed, K-ledelsen og gruppen mht at fjerne Henriette Kjær, så skal man vel næppe være den store klogeåge mht at regne ud, at hun nu overlever krisen og bliver siddende som gruppeformand og politisk ordfører.

Medmindre at BT eller EB dukker op med mere gravende ting frem. (Parrets økonomiske er åbenbart ellers en uudtømmelig kilde, hvis man kigger efter skeletter i skabet)

At sagen er pinlig og skadelig for det konservative folkeparti, Barfoeds lederskab og regeringens genvalgschancer er dog ikke desto mindre en kendsgerning.

Jeg vil stadig mene, at det rigtige ville være at Kjær trak sig.

Men det vil hun så ikke og ingen hos K er åbenbart stærk nok til at få hende fjernet.

I mellemtiden har Kjærs samlever Erik Skov Petersen ladet sive til pressen, at parrets hus er sat til salg.

Mon dog.

Skal vi vædde på at de salgsplaner er lagt i skuffen om 14 dage, når pressen er blevet optaget af andre ting og er et helt andet sted? I think so.

Det er en familie, der forstår at sno sig af krogen, når pressen har fat. Det må man lade dem. Det så vi for fem år siden og det sker tilsyneladende igen. Og nu er mediepresset så småt ved at lette.

Hvem vil vædde om, at vi ikke for sidste gang har set den fattigfine familie fra Hellerup i byretten dømt som dårlige betalere?

Undrer mig lidt over at Krause-Kjær i dag skriver at det ikke er ulovligt at være et rodehoved. Det handler vel slet ikke om rod, men om at leve over evne og være økonomisk uansvarlig?

@83, Martin
Jeg har lignende problemer, da man ikke kan læse kommentarerne (og ej heller kommentere), hvis man ser siden på en smartphone.

86. (stadig OT :-/)
Der er nogle (WordPress) blogs, der har mobil-versioner. Eksempelvis http://klokkedal.dk/ (som jeg i øvrigt ikke har nogen anelse om, hvad er).

jeg ved dog ikke, om det er er plugin, som blogadministratoren skal installere.

Det virker fint på min htc-smartphone.

…og tillykke – til alle os læsere – med de 1000 indlæg 🙂

Lukket for kommentarer.