Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Ung radikal borgmester trådte i karakter

Author icon

Skrevet af

Clock icon

januar 19, 2011

Comments icon

5 kommentarer

Et nyt år er begyndt i københavnsk politik. Overborgmester Frank Jensen kom godt igennem sit første år i stolen – ikke mindst på grund af en svag og splittet opposition og et sikkert stabilt flertal med SF. Den unge radikale borgmester Anna Mee Allerslev trådte i karakter, da hu bad sine partifæller i den radikale gruppe på rådhuset om at rende og hoppe, da de forsøgte at strippe hende for hendes borgmesterløn. Den konservative Mogens Lønborg risikerer ikke at blive genvalgt som spidskandidat ved næste BR-valg efter, at han i medierne blev bannerfører for det vellykkede oprør mod Lene Espersen. Og så vil Københavns Kommune formentlig beslutte inden så længe, at den er klar til en retssag med Arbejdsmarkedsstyrelsen i den såkaldte “farvergade-sag”, hvor staten formentlig kan kræve et trecifret millionbeløb tilbagebetalt i muligvis uberettiget refusion af kommunen for ikke at overholde reglerne for aktivering af ledige.

Læs det hele i klummen “Københavnsk politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  5 Comments

 1. Anders

  sagde den 20. januar 2011 kl. 00:14:

  Med sager som disse burde du snart have stof nok til at skrive en socialrealistisk krimi, Jarl.

  Måske du kan bidrage med noget materiale til anden sæson af Borgen?

 2. Rasmus Ole Hansen

  sagde den 20. januar 2011 kl. 13:11:

  Er der ikke sket noget hos Ø,I,V og O siden sidst?

 3. Claus T.

  sagde den 20. januar 2011 kl. 13:55:

  Ja, det bliver spændende at se, hvordan det vil gå Mogens Lønborg.
  Sund fornuft tilsiger, at han bliver genvalgt som spidskandidat, dels fordi han rent faktisk er velkvalificeret og respekteret, dels fordi han vel må siges at have haft fingeren på pulsen i forhold til kravet om Lene E’s afgang.
  Så på den ene side står den sunde fornuft, og på den anden side det konservatives hæderkronede tradition for selvdestruktive personopgør!

 4. Rasmus Ole Hansen

  sagde den 20. januar 2011 kl. 14:58:

  @3. Claus T.
  Tja, sund fornuft?
  Jeg har ikke været imponeret over indsatsen ved KV05 og 09.

  Nu tilhører jeg selvfølgelig også det borgelige-liberale segment i København.

 5. klaus

  sagde den 20. januar 2011 kl. 22:16:

  @Claus T, Lønborg respekteret? er hans ry ikke snarere at han er en i-mangel-af-bedre-spidskandidat? Velkvalificeret, jeg kan ikke kunne udtale mig om hans evner som borgmester, men han har da ikke været specielt god til at forhandle magt til partiet efter valgene – også påpeget ovenfor.

Bottom border