Kategorier

Rønn-fyring kan åbne for regeringsrokade

TV2 kan i aften meddele – gennem Venstre-kilder – at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech som ventet må gå af i morgen.

Dette forventede forløb bekræfter en kilde også overfor Jarls blog.

I morgen vil der desuden ske en regeringsrokade. Hvorvidt omfanget begrænser sig til at finde en ny integrationsminister – ja det vides ikke med sikkerhed, men kilden forventer, at flere ministre kommer i spil.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil måske benytte sig af muligheden af at skaffe sig af med en række svage minister før valget. Han kan næsten kun vinde på den manøvre.

Men får vi så den uvildige undersøgelse? Hrmm. Det afhænger fuldstændig af Liberal Alliance. Hvis Rønn går, så har sagen fået en konsekvens. Det tilfredsstiller næppe oppositionen og pressen, som uanset hvad formentlig ikke vil bedømme Rønns redegørelse for tilstrækkelig fyldestgørende. Spørgsmålet er dog næppe noget, der vil optage den brede del af vælgerbefolkningen. Om en uge vil alle kunne være videre i dagsordenen.

TV2 kl 22 spekulerer i Søren Pind og Inger Støjberg som mulig ny integrationsminister. Der er der ikke noget nyt i.

Tirsdag: Politiken spekulerer i, at det bliverPeter Christensen, der overtager Inger Støjbergs post som beskæftigelseminister. Støjberg skal dermed – spekuleres der i – være ny integrationsminister. Det er et godt bud.

Peter Christensen har været loyal overfor Løkke igennem lang tid og står forrest på spring til at blive minister. Det kan han så lige nå, inden det formentlig slutter til efteråret.

Men kan Birthe Rønn fortsætte som kirkeminister? Det forekommer noget barokt at man kan blive fyret på denne sag og så fortsætte som minister et andet sted. Det giver ingen mening. Hvis man har gjort i nælderne, så er det naturligvis HELT ud af vagten.

kl 08.31 Sidste: Rønn bliver fyret som BÃ…DE integrationsminister og kirkeminister. Det fortæller TV2 News. Dermed skal der formentlig findes mere end én minister. Dermed får vi måske den lille rokade, som jeg skrev her i går.

Kl 09.00. Her er mit bud på hvem der bliver ny integrationsminister: Søren Pind. Det er lidt mere end en mavefornemmelse.

10.33 Undervisningsminister Tina Nedergaard går af! (Det fortæller TV2News) Vi får en lidt større rokade end forudset! (Husk hvor I læste om det scenario først – på denne ikke statsfinansierede blog!)
Læs mere

Kl 10.42. Pol.dk skriver at “de erfarer” at Søren Pind bliver ny integrationsminister. Wow!

Kl 11.06

Løkke har også bedt om en uvildig undersøgelse. Måske har det været et krav fra LA? Eller også har Løkke vurderet, at det var det nemmeste eller mest effektive for at lukke sagen helt.

Kl 11.26

NU fortæller Anders Langballe TV2 , at Troels Lund Poulsen skal være ny undervisningsminister

Peter Christensen skal være ny skatteminister.

Det bliver populært mange steder. Troels Lund er mildest talt upopulær i erhvervslivet.

Søren Pind “skal til HKH Kronprinsen”, skriver han på sin Facebook-profil (Som ikke må citeres, men det skider TV2 News på…)

Kl. 11.32. TV2 News fortæller, at “Den Stive” (Per Stig Møller) bliver ny kirkeminister. Tjah. Det er da et sikkert valg.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

67 kommentarer til “Rønn-fyring kan åbne for regeringsrokade”

Interessant. Hvem står til at ryge? Karen Ellemand? Den nye vandmiljøplan er en potentiel stinker, og hun har ikke ligefrem vist store evner til at kunne håndtere sager af den karakter..

Kunne Løkke evt. finde på at rykke Søren Pind frem i feltet? Han har gjort det godt med et lille ministerium, måske han rigtig kan få vinger i et af de større?

1. Jeg ved intet. Men hvem belaster regeringen (mest)?

Liste over upopulære ministre er lang, men Karen Ellemann, Lene Espersen og Tina Nedergaard er vel et par navne, der umiddelbart falder mig ind.

Jeg tror dog ikke på en stor rokade, men måske et par stykker ud over Rønn.

Forfremmelse af Pind? Det er ikke tænkeligt, men jeg aner det faktisk ikke.

Søren Pind bør blive ny integrationsminister. Han ville også kunne bruge posten til at føre værdipolitik, men desværre vil han næppe heller få lov til at stille sig i spidsen for et opgør med FN-konventionerne og EF-domstolens tiltagende magt. Det ville ellers være en oplagt vindersag – den måske eneste, man umiddelbart kan få øje på for regeringen – men da Lars Løkke ikke interesserer sig for udlændingepolitik, og det i øvrigt er tabu i EU-regeringskredse overhovedet at tænke sådanne tanker, er den idé dødfødt fra begyndelsen.

Karen Ellemann bør som nævnt også udskiftes. Hun er ganske enkelt ikke dygtig nok og blev kun udnævnt i sin tid p.g.a. farmand.

Man hører tit, at der ikke findes talenter i Venstres folketingsgruppe. Det er jeg ikke enig i. Jeg mener f.eks., at Jacob Jensen, Karsten Lauritzen (som jeg ikke bryder mig om, men jeg anerkender ikke desto mindre hans evner), Peter Christensen og Sophie Løhde er dygtige unge politikere og i hvert fald væsentlig bedre end nogle af dem, der sidder i regeringen i dag. Dertil kommer muligheden for at give comeback til Kristian Jensen og Eva Kjer Hansen.

Også De Konservative burde udskifte et par af deres ministre, Charlotte Sahl-Madsen og Benedikte Kiær (hvis store evner hun har holdt godt skjult for mig), men det er jo en opgave for Lars Barfoed.

Jeg var stor tilhænger af udskiftningen af Lene E, som formand og lovede stor fremgang til blå blok herefter. Det gik vist desværre ikke lige, men sådanne dårlige spådomme holder mig dog langt fra at give besyv med igen 🙂

Min anbefaling vil være at gøre rokaden så lille som muligt og alene anvende rutinerede kræfter. Lad os få lukket denne sag og rokaden hurtigst muligt – og så komme til at tale økonomi. Jeg tror faktisk ikke en ny miljøminister eller andet vil gøre den store forskel – men blot tage endnu mere fokus fra den økonomiske dagsorden, hvor de blå er langt stærkest. Det er alene den dagsorden, som de blå kan vinde på.

En anden grund er også, at en rokade nu let kan komme til at se lidt desperat ud – og dermed give dårligere presse end sådanne normalt gør.

Jeg kan for mit vedkommende ikke se, hvorfor i alverden Pind (eller for den sags skyld Støjberg) skulle sige ja til at overtage så rodet et ministerium så kort før et valg.

Integrationsministerposten ville vel lige p.t. kun være en forfremmelse for et menigt folketingsmedlem som f.eks. Jacob Jensen eller ‘venstrefløjskandidaten’ Eyvind Vesselbo, der begge har brug for at styrke en relativt lav profil før valget.

Har tidligere behandlet Pinds kandidatur kort her: http://www.udenriget.dk/?p=744.

[…] Jarl Cordua suggests that Rønn Hornbech’s resignation could trigger a reshuffle but I doubt it: Even if the government does have its share of lemons, making a medium-sized or major reshuffle shortly before an election is an extremely risky strategy. It comes close to admitting defeat. […]

7. Ja Mogensen har ind imellem nogle spøjse indfald.

Det synes jeg, der skal være plads til. Kommentatorer skal ikke nødvendigvis være enige om alt altid.

Jeg respekterer ham i alle fald for hans økonomiske indsigt. Han er den i kommentator-korpset med mest viden på det område. Det er ikke specielt fremtrædende hos fx. en Henrik Qvortrup, som meget holder sig til “spillet”.

So don’t knock on PEM! He’s okay!

Er der ikke kun to realistiske scenarier:

1) En minimal løsning – hvis formål er at skabe fred indtil valget.

2) En total rokade – hvis formål er at lukke frisk luft ind, med det håb at det kan skabe en oplevelse af en frisk ny regering – frem til valget?

Men jeg tror altså at 2) er for sent. 10 nye ministre ville ikke kunne nå at skabe respekt om sig selv.

7. Mikkel Kruse, jeg er så enig med dig! Man burde lave en konkurrence, hvor Peter Mogensen og en høne (eller abe) kæmpede om de mest præcise politiske forudsigelser. Peter Mogensen ville få det vanskeligt.

@Jarl (#8): “Ja Mogensen har ind imellem nogle spøjse indfald. Det synes jeg, der skal være plads til. Kommentatorer skal ikke nødvendigvis være enige om alt altid.”
Jeg er enig med Dig så langt, at hvis en kommentator/ekspert e.l. altid kun siger det “sikre”, så bliver det uvilkårligt til trivialiteter og banaliteter, og så er vedkommende kedelig og uopfindsom. En god en af slagsen skal kunne få øje på det potentielt virkeligt “vilde” og uforudsete–og det må så uvilkårligt indebære nogle vildskud en gang imellem. (Men det kan jo også ske ved at holde fast på “det sikre bud”: Jeg husker endnu med smerte, hvorledes jeg helt til juni 2008 holdt panisk fast i, at Hillary Clinton ville blive USA’s næste præsident …;-)

Meeeeeen … det er jo ikke rigtigt dét, der er tale om her. Mogensen ekscellerer gang på gang i forudsigelser, der–hvis man skal sige noget pænt om dem–kun kan være blevet udtænkt for netop at sige noget “anderledes”. (In casu: Denne historie og Brian Mikkelsens “valg” som ny partileder fornylig.) Som jeg husker det, har Du (ligesom jeg) selv peget på, hvorledes Mogensen var i stand til at modsige sig selv flere gange på meget få timer.

Og viden om økonomi? (“Jeg respekterer ham i alle fald for hans økonomiske indsigt. Han er den i kommentator-korpset med mest viden på det område.”) Tja, hvis sammenligningsgrundlaget er de øvrige kommentatorer (Engell, Kristiansen, Pittelkow, Qvortrup, Meier Carlsen, o.s.v.), hvoraf (deres andre kvaliteter til trods) *ingen* har *nogen som helst* økonomisk fagindsigt, er der vel blot tale om, at blandt de blinde er den én-øjede konge. Personligt har jeg ihvertfald aldrig hørt eller læst Mogensen demonstrere en viden om økonomi, der går udover, hvad en cand.scient.pol.-uddannet (og de ved som udgangspunkt meget lidt om økonomi …) fuldmægtig i en perifer styrelse ville kunne sige.

Jeg mener, at Mogensen som “klogt hoved” er en omvandrende joke–men i det mindste er han en af de mere underholdende af slagsen.

Peter Kurrild-Klitgaard,

jeg er meget enig med dig. Det virker næsten som om Jarl har fået en ny ven:-)

Spøg til side, en rokade er vel det mindste onde for regeringen i øjeblikket. Det vil unægteligt tage fokus væk fra de irriterende sager i en stund, og forhåbentligt kan de skabe momentum på baggrund af dette. Men det er godt nok usikker grund…

I øvrigt må Søren Pind være et oplagt bud som ny minister. Regeringen har brug for en slåskamp på integrationsområdet, og det skal han nok være mand for at skaffe. Det er godt nok vanskeligt at forstå hvad hans snak om “assimilation” egentlig betyder, men det er muligvis underordnet.

En forudsigelse: Hvis Pind kommer mere i vælten vil vi høre mere til den sag, hvor han personligt henvendte sig til Lene Espersen, for at beskytte et firma han arbejde for mod myndighedernes “overgreb”. Den sag var der kød på, i modsætning til rabatkortsagen.

Tænk om Støjberg blev ny integrationsminister og hun i samme moment blev afløst som Beskæftigelsesminister.

Stor fryd.

Selvom hun er pinligt klar over problemet med JobCenter Tårnbys og dets faste overtrædelser af alle regler og love, så ønsker hun ikke at skride ind.
Jeg har adskilligegange skriftligt bedt hende om at sætte det socialdemokratiske JobCenter Tårnby under statsstyring. Intet er sket. Jeg har også et par gange mundtligt bedt hende om det. Dt var som om hendes øjne blev underligt diffuse, da jeg nævnte Tårnby.

I Dragørs socialudvalg har der i de sidste år ikke været afholdt et møde, hvor vi ikke skulle tage stilling til ekstra udgifter i millionklassen på grund af banale sjuske fejl af et inkompetent personale, hvis væsentligste kvalifikation synes at være deres medlemskab af socialdemokratiet.

Prøv dette link:
http://mortendreyer.blogspot.com/2010/08/darlig-tarnby-service.html

#14 Hehe, I så fald ser jeg frem til lidt mere underholdende og kreativ verbal ekvilibrisme fra Søren Pind, der under HTS’s skattesag havde stærke meninger om “moralsk habitus”.

#15 Støjberg som integrationsminister? Hun lever i sit helt eget univers, og hvorfor tror du hun bedre kan varetage befolkningens interesser som integrationsminister end hun gjorde i hendes nuværende stilling? Pind står i det mindste for noget og har holdninger, som man så kan være enig eller uenig i, men er i hvert fald ingen vatnisse, så jeg ville meget hellere have ham.

12. PEM er cand. oecon.dvs. nationaløkonom Det er i min bog lidt mere end cand. scient.pol…a.k.a. ” Det udvidede avislæserkursus”.

Jeg synes ikke du yder PEM retfærdighed. Han argumenterer faktisk sagligt, når det gælder økonomi og så har han mig bekendt aldrig købt den røde plan. Det er til gengæld sådan noget som Hans Engell og Henrik Qvortrup skøjter henover som en mindre og ligegyldig detalje…

Og så synes jeg også at det hører med i billedet at han faktisk har en solid baggrund som ministersekretær i finansministeriet under Lykketoft og som sekretariatschef under Nyrup.

Der, hvor PEM har et tydeligt problem er, at han næppe har det store kildenetværk!

Så respekt for PEM, selv om man nogle gange tager sig lidt til hovedet. Og jeg synes heller ikke at han er overbevisende på en guitar.

Hans Engell siger netop nu på TV 2 News, at der kan sagtens kan blive tale om en “sammenlægning” mellem Pinds ministerium og integrationsministeriet. Han har altså som politisk kommentator nr. 2 ikke fattet, at Pind ikke er chef for noget ministerium (se kommentar #5).

Min frygt er snart, at Løkke begynder at lytte til de helt forvaltnings-analfabetiske politiske kommentatorer og sammenlægge poster på må og få…

@ Jarl (#18): “PEM er cand. oecon.dvs. nationaløkonom Det er i min bog lidt mere end cand. scient.pol'¦a.k.a. ' Det udvidede avislæserkursus'.”

Det sidste har Du ganske ret i. Det skal jeg (som det gerne skulle fremgå) være den første til at sige kritiske ting om. Men at man har en akademisk grad indenfor et felt er altså ingen garanti for, at man besidder “indsigt” i det pågældende område. (Trust me on this one 😉

“Og så synes jeg også at det hører med i billedet at han faktisk har en solid baggrund som ministersekretær i finansministeriet under Lykketoft og som sekretariatschef under Nyrup.”
At PM har arbejdet som ministersekretær i statsministeriet (eller for den sags skyld Finansministeriet) er om noget intet (positivt) argument for faglig indsigt i økonomiske forhold. Vel nærmest tværtimod, eftersom det at foretage økonomiske analyser e.l. ligger LANGT fra, hvad ministersekretærer foretager sig.
Men jeg vil da gerne holde fast i, at PM lyder som om, at han ved mere om økonomi end resten af kommentator-korpset … 😉

20. Nej,Peter Men man bliver sgu ikke ansat i finansministeriet som økonom, hvis man ikke er en faglig ganske dygtig økonom.

(Der er dog enkelte eksempler på at det ikke er tilfældet. Erik Skov Petersen. Han var muligvis en god økonom, men altså uden eksamensbevis…)

@18.

Jarl, som Cand. Scient. Pol. tager jeg kraftigt afstand fra udvidet avislæserkursus. Vi er akademiske avislæsere, som i vores egen selvforståeles iøvrigt også er alvidende 😉

Så “Alvidende og Akademiske Avislæsere”

18. “Jeg synes ikke du yder PEM retfærdighed. Han argumenterer faktisk sagligt, når det gælder økonomi og så har han mig bekendt aldrig købt den røde plan. Det er til gengæld sådan noget som Hans Engell og Henrik Qvortrup skøjter henover som en mindre og ligegyldig detalje'¦”

Altså, handler det ikke bare om forskellige vurderinger af rød plans politiske betydning, herunder ikke mindst det kommende valg?

Jeg tror såmænd, både Engell og Qvortrup er udmærket klar over, at rød plan var (mest korrekt at omtale den i datid) en sæbeboble, der nu er bristet. Det behøver man vist ikke at være økonom for at indse. Selv en “udvidet avislæser” som overtegnede har regnet det ud.

Men sagen er jo, at det formentligt ikke får nogen som helst betydning for valget. S-SF kommer i regering, ikke pga., men snarere på trods af rød plan. Og det er vel også Engells og Qvortrups vurdering – og det er vel fair nok?

PEM leger så lidt økonom og vurderer, at planen kan blive et problem for S-SF i valgkampen. Helt fint – men jeg tror ikke på det.

Den bliver derimod et problem efter valget.

26. Anders. Nu taler jeg mest om situationen vedr. den røde “plan” måske frem til en måneds tid siden, hvor regeringens sager har overtaget scenen i stedet for landets økonomiske fremtid, som bliver skubbet i baggrunden.

“Løkkes drenge overtager magten”, siger Hans Engell.

Haha. Den var god.

Nå Venstre skal have en ny politisk ordfører.

Nogle bud?

Jacob Jensen?

“De er et par politiske slagsbrødre”!

Engell har sine øjeblikke.

28. “Won’t somebody please think of the children?” Og det mener jeg faktisk oprigtigt. Hvad skal en pseudo-ideologisk spradebasse og politisk angrebshund i det ministerium?

27. Jo jo – men du kritiserer Qvortrup og Engell for ikke at fortælle SANDHEDEN om rød plan. Er det deres opgave? Er det ikke at give en vurdering af dens politiske betydning?

PEM er så gammel økonomi og derfor bliver der så ofte en del snik snak, som Kristiansen vist udtrykte det på et tidspunkt.

20. I øvrigt: PEM har været tre år i budgetdep. i FM, inden han blev ministersekretær, så han også beskæftiget sig med faglige problemstillinger i FM. Så på den må synes jeg ikke, man kan beklikke hans økonomiske faglighed.

31. Jeg mener der hører med til at være politisk kommentator, at man kan gennemskue og fortolke de simpleste svagheder vedr. økonomiske “planer”.

Engell sidder og ævler om et valg i maj…

Hvorfor skulle Løkke dog gøre det? Han er jo sikker på at tabe det?

Nu var jeg ligeså begejstret for Engell.

NU fortæller Anders Langballe TV2 , at Troels Lund Poulsen skal være ny undervisningsminister

Peter Christensen skal være ny skatteminister.

Det bliver populært mange steder.

33. Hæ hæ, nej det var ikke min intention at foreslå, Jarl. Har bare aldrig lagt mærke til, at PC skulle rumme meget andet end en evne til at gå i kødet på venstrefløjen, hvilket jo også er en politisk ordfører i V’s fornemste opgave. Heldigvis ser det ikke ud til, at han skal stå i spidsen for den danske folkeskole alligevel.

Tror det er klog damage control at rykke Trolex over i et ministerium, hvor han ikke kan genere erhvervslivet så meget, og så få en liberal yes-man ind i skatteministeriet i stedet.

Det havde været populært alle steder, hvis man havde sendt Trolex tilbage til KUA.

31. Det er nok der, hunden ligger begravet.

Her er hvad Qvotrup skrev på din blog for nogle uger siden: “Du beder mig forklare, hvordan 'œSF vil få enderne til at mødes'. Pas, Jarl. Den må folkesocialisterne selv klare.”

Får en minister, der har to ministerier under sig, det dobbelte i løn?

@41: Essensen er vel, at hvis PM havde vidst det, som Løkke senere vidste, så havde han (PM) ikke ment det, han mente før, han vidste det, han ved nu? Og dermed at analysen holder. Bortset fra konklusionen, altså.

Havde PM vidst det som Løkke vidste, så havde han nok haft et rigtig job – hvor andet end familien Danmark lyttede til hans analyser.

Peter Mogensens problem er ikke kun, at han har det med at tage fejl i sine forudsigelser. For mig at se er det en langt større svaghed, at hans argumentation er usammenhængende og, at han til tider taler direkte sort. Det skulle også være mere eller mindre videnskabelig bevist: http://kortlink.dk/8rhc

Umiddelbart har jeg svært ved at se, hvordan man kan være én af de mest benyttede politiske kommentatorer i Danmark, når man ikke er i nærheden af at kunne udtrykke sig klart, tydeligt og forståeligt. Læg mærke til, at Henrik Qvortrup, Ralf Pittelkow, Hans Engell, Helle Ib m.fl. alle er gode eller ligefrem fremragende til at formulere sig.

Peter Christensen som skatteminister.

Det er jo næppe det store, som han får lov at lave om. Men måske vil det klæde regeringen, hvis PC får skabt et andet og lidt mindre nidkært image for ministeriet end det, som Troels Lund fik skabt. Ikke mindst overfor erhvervslivet, som ellers plejer at være dem, som VK også vil være noget for. PC er tidl. skatteordfører (Hvad Henrik Qvortrup åbenbart ikke mener er en kvalifikation…)

PC blev til sin egen store skuffelse forbigået ved forrige ministerrokade. Nu var det hans tur.

Troels Lund er ved at udvikle sig til regeringens vandrepokal. Og det er ikke ment som en ros. Lund har været miljøminister. Det var ingen succes, i det han lykkedes med at blive uvenner med Venstres venner i landbruget. Så blev han skatteminister – der lykkedes ham der at gøre sig uvenner med store dele af erhvervslivet.
Nu går det så ud over undervisningssektoren, hvor forholdet mellem regeringen og fx. skolelærerne vel er på det absolutte nulpunkt (1 Kelvin!) Så det kan vel næppe blive værre.

Pind som integrationsminister. Det er IKKE et ønskejob. Det er en opgave, der blevet ham pålagt af statsministeren. “Den der har evnen har pligten”, kunne man sige.

Nu skal Pind til at forklare, hvad han i sin tid mente om “assimilation” frem for integration mv. Det bliver spændende at se.

Hvorfor er det de tre?

De tilhører alle inderkredsen omkring Løkke og regnes for dybt loyale overfor statsministeren. De har taget kugler og deltaget i kampe til forsvare for Løkke, og de vil alle tre få centrale poster i den kommende valgkamp. Derfor.

47

Nu er en analyse jo ikke nødvendigvis dårlig eller forkert bare fordi nogen vælger ikke at følge den.

Jarl

Hvad angår påstanden om at hans netværk er for ringe ja så kan man måske også spørge om det er en Politisk kommentators vigtigste opgave at kolportere rygter eller om det er at analysere situationen som den ser ud lidt på afstand.

49. Det bliver svært. En minister kan jo ikke overhale LA højre om.

50. “Hvad angår påstanden om at hans netværk er for ringe ja så kan man måske også spørge om det er en Politisk kommentators vigtigste opgave at kolportere rygter eller om det er at analysere situationen som den ser ud lidt på afstand.”

Tjah. Er det umuligt at gøre begge dele?

Nogens evne til “at kolportere rygter” er vel en af grundene til at du hænger rundt her. Altså bortset fra din utrættelighed mht. at kolportere socialdemokratisk propaganda her på stedet 😉

I november-december 2006 lå Leif Mikkelsen, Peter Christensen og Søren Pind i åben krig med Anders Fogh og Claus Hjort Frederiksen.

I dag er Leif Mikkelsen genvalgt som landsformand for Liberal Alliance, der formentlig kommer i folketinget.

Søren Pind og PC er blevet ministre.

Dengang overvejede V-toppen at ekskludere de tre fra folketingsgruppen. Det endte så med at Mikkelsen gik selv.

Det går altså op og ned i dansk politik.

Det er sgu dejligt at vide, når man som borgerlig læser meningsmålinger p.t. 😉

Er det smart at lade Søren Pind beholde udviklingsministeriet? Man kan da sikkert sætte ulandende på lavt blus de par måneder, halve år regeringen sidder endnu, men Somalia, Libyen, Afghanistan og hvad der ellers måtte komme vil stadig væk kræve opmærksom og rejseaktivitet. Og Integrationsministeriet, der aldrig har lignet som et deltidsjob, kræver en del oprydning og tid til at sætte sig i sagerne.

Jarl:

Denne rokade må dermed også betyde at din flaske whisky skulle være sikker 🙂

51

Ja, vel bliver det svært at overhale LA højre om men der er vel også noget symbolik og retorik som har irriteret mange borgerlige kolossalt ved Troels.
At se ham stå med en hapsdog og overvære SKATs razziaer på strandvejen mod gulpladebiler for nu at tage et eksempel.

Mon ikke Løkke ved sidste rokade havde undervurderet hans iver for at nedgøre Kristian Jensen af de grunde du så glimrende har beskrevet.

Hvem skal iøvrigt være politisk ordfører ?
Jakob Jensen !?

vedr. PEM. Det skal siges, at han faktisk som en af de eneste påpegede det problematiske i at udnævne Birthe Rønn i tidernes morgen. Derudover synes jeg kommentatorer skal vurderes på deres argumenter og hans analyse af at Birthe var blevet fyret før hvis det hele var så slemt er da ikke så dårligt?
At han ikke kunne gætte hendes afgang i dag kunne jo skyldes at han undervurderede Lars Løkkes manglende mandsmod?

Jeg er enig i at han ofte snakker sort, og med Jarl i, at han er mere fornuftig end alle andre kommentatorer når det kommer til økonomi.

55. Jeg tror ikke at Naser Khader er så meget mand. Desværre! Men pyt jeg har skabet fyldt af whiskey fra min 40-årsfødelsdag 🙂

Jeg håbede på at kæresten Sophie Løhde fik undervisningsministeriet. Jeg synes ikke at Troels Lund har været specielt overbevisende på nogle af de ministerposter han har bestridt. Sophie Løhde har mere udstråling og karakter.

63. Jeg tror ikke en kommentator har været mere til grin siden Thomas Larsen hævdede at Anders Fogh Rasmussen blev i Danmark og aldrig havde overvejet NATO-generalsekretærposten.

Er det ikke en hævdvunden tradition blandt kommentatorer at de nu og da skal sige noget dybt idiotisk

Dansk hygge når det er bedst – eller værst?
Det er dog slående at betragte disse ministerie-overdragelser. Man kommer alvorligt i tvivl, er vi her vidner til en offentlig handling i landets øverste politiske forvaltning, eller er vi bare dumpet ind til en større familiebegivenhed, eller måske en firmafest? jeg har svært ved at tro, at noget lignende kunne finde sted i noget andet land i verden end i hyggens og lykkens hjemland nummer eet.
Der kysses og krammes og udveksles gaver, ofte i form af legetøj. Alle er dus og på fornavn med hinanden, og iih hvor vi dog kommer hinanden ved. I de lange velforberedte festtaler skal man lytte længe og ihærdigt for måske at finde et eller andet lille og godt camofleret politisk budskab,hvilket igen giver de politiske eksperter og kommentatorer rig anledning til at fortolke og udlægge teksten. Naturligvis forventer jeg ikke de store markante udmeldinger, når skiftet sker under samme regering, hvor både den af- og tiltrædende minister må forventes at have nogenlunde samme holdning til tingene, men heller ikke når eller hvis der sker et sideskift, kan man forvente sig meget andet, bortset fra at kram og knus er måske lige knapt så hjertelige.
Nå til indholdet, det som jeg mener, at vi er vidne til, er at den interne kanibalisering i blå blok nu også synes at have ramt Venstre, efter LA lagde ud og hurtigt blev efterfulgt af de Konservative. Venstres ideologiske profil skal skærpes, og opmærksomheden skal rettes mod økonomien,(dummy!)problemet er bare, at det jo ikke flytter nogen stemmer over midterstregen, i så fald kun den gale vej, som målingerne også har vist siden strategien blev lagt om fra nytårstalens opgør med Efterlønnen og frem til nu.
Man behøver hverken at være ekspert eller kommentator for at forudse, at lige nu har Lars Løkke kursen sat mod skjulte skær, der uundgåeligt vil sænke regeringsskuden, når valget kommer.

Lukket for kommentarer.