Kategorier

Floskelborgmesteren

– Jeg har hele tiden haft en borgmester i maven, kvidrede SFs nye borgmester Ayfer Baykal i Information i lørdags. Endnu en yngre kvindelige politiker, der ellers ikke har gjort sig synderligt bemærket, er blevet borgmester i København. Og det er heller ikke sket i kraft af, at vælgerne har haft den store finger med i spillet, men fordi den mandlige forgænger måtte forlade embedet i utide. Og selvom at Teknik- og miljøborgmesteren selv før sin tiltræden bedyrede overfor pressen, at hun var “visionær”, så har hun indtil videre blot overtaget forgængerens politik. Og så blamerede de konservatives Mogens Lønborg sig endnu engang. Dennegang ved overborgmester Frank Jensens fødelsdagsreception. Læs dette og meget mere i min seneste analyse “Københavnsk Politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

14 kommentarer til “Floskelborgmesteren”

Tak for de altid spændende analyser fra Kbh. Jeg tror, vi er en del københavnere, der følger dem…

“Og det er heller ikke sket i kraft af, at vælgerne har haft den store finger med i spillet, men fordi den mandlige forgænger måtte forlade embedet i utide”.

Taler vi her om Lars Lökke…?

3. Næh.

Ayfer Baykal fik formuleret til pressen, at det var “vælgerne” der have ønsket at der nu var så mange yngre kvinder på borgmester-posterne i København.

Synes du virkelig at man kan sammenligne Lars Løkkes syv år som minister plus 15 som folketingsmedlem plus fire år som amtsborgmester med Ayfer Baykals 1 ½ år i BR? Hvor mange år – eller var det måneder – var hun i det hele taget medlem af SF før hun blev opstillet?

Men du har ret i, at Løkke ikke har fået prøvet sit mandat hos vælgerne. Af en eller anden grund så lider mange socialdemokrater af selektiv hukommelsessvigt. Men her er lidt gratis historieundervisning: Poul Nyrup Rasmussen, Anker Jørgensen, Jens Otto Krag, Viggo Kampmann og H.C. Hansen dvs. FEM ud af SEKS socialdemokratiske statsministre kom til magten UDEN at der var afholdt et folketingsvalg.

Første gang det sker for Venstre, ja så er det et kæmpeproblem.

Der findes et ord, der beskriver standpunktet:

HYKLERI

#3
Nu strammer du den nok lige sagen lidt meget, der var jo afholdt et valgt.
Der var blot kun en der kunne stemme, Wanna-be-warrior Anders stemte jo på vores vegne, storsindet måske, demokratisk næppe
/ironi kan forekomme

4. Bare lige for klarhedens skyld: Hvis man vil undervise i historie på den måde, du lægger op til, har man vel et lettere anstrengt/selektivt forhold til historisk metode?

Det sagt, så er jeg da enig i, at det ikke giver nogen mening at hyle over, at Løkke kom til uden et ft-valg. Vi har jo ikke direkte valg til statsministerposten.

nu har jeg kigget på billeder igen og igen på de 8 unge kvinder i sfs borger rep. gruppe og jeg kan altså ikke finde en eneste jeg vil kalde “ikke velplejet”.

Men kunne bare skrive at Ayfer er en flot kvinde

6. Jeg forstår ikke hvad du mener. Kan du påpege en fejl i den historiske gennemgang? Så skriv den endelig her. Hvis du altså kan. 🙂

7. Ja gad vide hvorfor man skrev som man gjorde 😉 Nu skrev jeg YDERST velplejet. Det er vist ikke alle kvinder, der lever helt op til det. Og slet ikke i SF.

Jeg tror faktisk alle kvindelige politikere ser brandgodt ud. På billeder. Tænk bare på Karen Jespersens valgplakat i 07.

“Ayfer er en flot kvinde”. Ja den linje vil sikkert passe lige ind i alle de velfriserede portrætter som aviserne har lavet om hende. 😉

7
Man kunne også helt undlade at inddrage kvindelige politikeres udseende, påklædning og hygiejne i noget som helst – det gør man jo ikke for de mandlige modstykker. Hvilket en del – ingen nævnt, ingen glemt – kan prise sig lykkelige for 😉

9. Det er ikke nogen politisk korrekt blog, jeg driver. 😉

Men jeg brugte faktisk kun to linjer på at beskrive hendes udseeende – som jeg roste – og stort set resten på at forholde mig til hvad hun stod for politisk. Det viste sig dog at indeholde næsten ingenting.

10. Ja, og Foghs perfekte udseende.

Og Thorning som i følge Ekstra Bladet “bare er så perfekt”

Hvad med fx den tidl. Ã…rhus borgmester Flemming Knudsens noget øllede fremtoning?

Hvad med at passe dit arbejde og skrive noget om grænsekontrol i stedet for at file løs om politikeres udseende? 🙂
Dine deep throats må gerne snart sige noget, for den larmende borgerlige tavshed fra alle andre end Pia K er ikke just… betryggende.

Lukket for kommentarer.