Kategorier

Benhårdt på Center Court

For nogle uger siden sluttede Folkemødet på Bornholm og det medførte '“ naturligvis '“ at Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen måtte lægge navn til en leder (han evner ikke at skrive ledere selv, fortæller flere kilder enslydende) om 'bilagstormen', der nu ville ramme København. Underforstået: Folkemødet var en festival for pampere, eliten, mfl., der havde ædt, sovet og drukket og nu skulle have refunderet alle deres udlæg fra beværtningerne og kroerne hjemme hos arbejdsgiveren.

'Nu er den politiske elite hjemme i hovedstaden igen, og i morgen vil en sand bilagsstorm fra Østersøen flyve ind over ministerier, interesseorganisationer og redaktioner.

Kroophold, fadbamser og grillpølser med kartoffelsalat. Intet er for småt til, at det ikke skal betales af andre.

For fælles for den politiske (over)klasse er, at de naturligvis ikke selv betaler, når de tager på lejrskole.'

Poul Madsen er på folkets – underklassens '“ side overfor 'eliten', forstår man. Men har folket bedt om at blive repræsenteret af Madsen, hvis løn- og arbejdsforhold ikke er i nærheden af almindelige lønmodtageres? Dertil kommer Madsens arbejdsgivermanérer, som ville ryste enhver 3F'er. Hans ledelsesstil beskrives som en blanding af management-by-fear og klientelisme. Hvis man er i kridthuset, så bliver man Madsens kæledægge med adgang til spændende opgaver, mens bare en mistanke om illoyalitet belønnes med fem kolde tæer et vist sted dvs. fyreseddel. Så påstanden om, at Madsen '“ der godt nok hjemme i Esbjerg ifølge en kilde var ungkommunist '“ skulle være på den lille mands parti er naturligvis absurd og helt uden forbindelse til virkeligheden. Manden er fuldblodsopportunist og forsøger nu at spille rollen som chefredaktør på Ekstra Bladet, som han endnu ikke har haft nogen som helst succes i.

Madsen har det med jævnligt at anklage sine journalister for talentløshed og dovenskab, hvis de ikke får opdyrket deres historier. Men måske har han netop vist dem vejen ved at gå foran som et godt eksempel?

Forleden dag kunne Poul Madsens venner på hans lukkede facebookprofil (jeg har fået materialet tilsendt af kilder) se ham sidde i Wimbledons bar og skåle i champagne med sin næstkommanderende Miki Mistrati før de skulle hen på Centre Court og se Caroline Wozniacki spille sin (sidste) kamp.

Da en af hans facebookvenner spørger, om der er tale om arbejde, så svarer Madsen kækt:

'Ja som du ved er det hårdt at være udsendt '“ benhårdt'

Og siden følger flere skålbilleder og indforstået smålummer snak om, at der nu gået druk i den. Nu med kaffe og avec. For eksempel skriver Poul Madsen :

'Ups der kom en lille klar med kaffe hvem vil hjælpe med at bære Miki ?'

Og det bliver mere lystigt senere på aftenen, hvor venner og kolleger gratulerer de to for, at gå til den med druk på en tur, som Madsen ellers selv hævder, er 'benhårdt' arbejde.

Miki Misrati er tydeligvis tilfreds, da han på Madsens profil må konkludere:

'Jeps 🙂 Flere af den slags ture'

Ja et gæt er at de vel her i weekenden tyller drinks og bajere ned i i VIP-området på Roskilde Festivalen, som Roskilde Fonden betaler…

Men hvordan kom de to så vigtige herrer så ind på Centre Court for at mænge sig med den internationale elite? Tjah. Måske købte de billetterne selv. Men de skulle ellers være umulige at få fingrene i på normal vis. Et kvalificeret gæt er derfor, at Caroline Wozniackis far, Piotr, gav dem fribilletter. Det er jo selvsagt vigtigt at stå sig godt hos pressen, og Ekstra Bladet kører p.t. en venlig linje overfor den dansk-polske tennisstjerne. Får man Poul Madsen på nakken, så finder han indimellem på, at redigere avisen ud fra rene hævnmotiver frem for væsentlighedskriterier. Så klogt træk af Piotr.

Det er muligt, at Poul Madsen betalte sine drikkevarer selv. Men mit umiddelbare gæt er, at da der jo var tale om 'arbejde', så har JP/Politikens Hus fået lov at dække udgiften, der velsagtens bogføres som 'repræsentation'. Hvad ellers?

Jeg må tilstå, at det er muligt, at Poul Madsen og Miki Mistrati har skrevet en længere artikel om deres besøg på Centre Court som efterfølgende har været bragt i avisen, men jeg tillader mig at tvivle på, at det er sket eller vil ske. Jeg bruger ikke gerne penge på at købe Ekstra Bladet.

Kan jeg så ikke være ligeglad med, hvordan Poul Madsen bruger sin arbejdsgivers penge? Jo fuldstændigt. Men nu spillede han jo så hellig på alle andres vegne i forbindelse med 'bilagsstormen' over København, hvor han indirekte hævdede, at repræsentere den lille mand mod eliten. Det er lidt svært at tage det billede seriøst, når man ser Madsen og Misrati skåle i champagne ved Centre Court.

Måske bød Caroline Wozniackis far også på drikkevarerne? Det er ikke til at sige. Fik Madsen og Misrati så spurgt tennisstjernens far, hvad han fik for at lade sin datter politisk prostituere og i et valgkampshow spille tennis med Hvideruslands diktator Aleksandr Lukashenko forud for det fupvalg, som han naturligvis vandt?

Måske var de to herrer undskyldt, fordi de måtte skylle efter, at en af Miki Misratis bekendte, JS, som han havde fået løsansat på avisen til at skrive om narkobagmænd minsanten pludselig selv sad fængslet for præcis den samme forbrydelse, som han indtil for nylig havde skrevet om i avisen altså narkosalg (kokain). Tænk engang, hvad JS har fået ud af det, hvis vi antager at anklagerne holder vand? Han har måske kunnet smide sine konkurrenter i narkobranchen på forsiden og brugt avisens kildenet i politiet til at få baggrundsoplysninger og plante andre nyheder om rivaler? Det er da rent win-win… Alt sammen måske fordi Poul Madsen og Miki Misrati så igennem fingrene med, at JS for 8 år siden blev dømt som medskyldig i en bedragerisag til 1,6 millioner kr. og at JS uploader billeder på sin Facebookprofil, hvor han praler med, at han har hele kæften fyldt med coca-blade. Så også på personalefronten sejler det på Ekstra Bladet.

Jeg gad vide hvor længe de to bestyrelsesformænd i henholdsvis JP/Politikens udgiverselskab og Politiken-Fond Jørgen Ejbøl og Erik Hoffmeyer gider lægge navn til det? Og hvordan går det lige med oplaget for tiden? Nå nej: DON’T MENTION THE WAR!

Men det er sikkert altsammen bare spekulation fra min side. Som det meste af det, der skrives om i bladet, der tør, mens andre tier'¦

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

32 kommentarer til “Benhårdt på Center Court”

Jarl, nu er det jo JP/Politikens hus der må diskuterer Madsens meritter henholdsvis løn og goder mens københavnerne så kan begræde at kommunen har mønter til at sende “den herskende klasse” til Bornholm og drikke bajere mens institutioner, skoler og vej-nettet sejler…

Der er trods alt en kategoriforskel på om en virksomhed “uddeler” gaver og om offentligt ansatte kan give den gas på skatteborgernes regning. Ikk’ sandt???

Som journalist elsker jeg selvfølgelig sladder om mine kolleger, og jeg deler din grundlæggende foragt for EB og Poul Madsen. Den mand er førende dobbeltmoralist. Men jeg savner belæg for og eksemplificering af nogle af dine påstande, f.eks. At han griber ind og redigerer avisen ud fra rene hævnmotiver.

2. Nå? Ja hvordan kan det pludselig blive en historie at EB skriver, at Knud Løkke Rasmussen bliver fyret fra et vikariat som kommunikationschef hos mobilselskabet “3”. Ikke just den slags erhvervshistorier, der ellers præger EB. Så hvad var forklaringen?

Historien var i øvrigt løgn (vikariatet udløb)og alle kunne jo se, at det handlede om at give Knud L. en huskekage, fordi han havde indbragt EB for pressenævnet i en sag, som han i øvrigt vandt.

1. Jeg ved ikke hvor mange offentligt ansatte, der gav den gas på Bornholm. Selvfølgelig var der nogle, men jeg så nu flest fra partierne, organisationsverdenen og erhvervslivet.

Men også de har alle snablen nede i de offentlige kasser. Det er jo et problem, men når de har fået pengene, så må de vel trods alt disponere dem, som de har lyst til.

Jeg kan sige, at også Ekstra Bladet indirekte er på finansloven, så vi skatteydere er også med til at støtte Poul Madsens champagnedruk på centerkort ligesom glædespigerne nede på halmtorvet, der annoncerer i hans sprøjte.

Jarl jeg tror ikke jeg har spor mere til overs for Poul Madsen og EB end du har men jeg synes det er lidt ærgerligt at du i stedet for at komme med en saglig kritik af EB forfalder til noget der ligner et personligt opgør med PM i en mudderpøl

Jarl, ved siden af dine politiske analyser er ovenstående historie et glimrende eksempel på, hvorfor din blog er helt unik.

Det er en både god og relevant historie om dobbeltmoralen hos EB og Poul Madsen – og så er det helt sikkert en historie som ingen andre medier ville bringe.

Tak for endnu et godt blogindlæg!

God blog Jarl
vel anbragt ironi at citere fra Poul Madsens lukkede facebook-profil. Minder lidt om din ven Søren Pind,s lukkede profil, som der også bliver citeret flittigt fra

Jeg har netop været på tjenesterejse for min arbejdsplads (et ministerium) i Genève i 2 uger og kan ikke genkende det Poul Madsen skriver. Et lille hotelværelse og 450 kr. dagligt til alle diæter, inkl. repræsentativt, rækker ikke til ret meget luksus i en af verdens dyreste byer. Så ingen dårlig samvittighed overfor skatteborgerne herfra.

@ Uffe

Du kunne jo have taget et telefonmøde eller sendt en mail…
At parkere dig i Geneve er jo ikke gratis. Og så er det da ligegyldigt hvilket ministerium der har sendt dig afsted. Vi kender jo allesammen nogen der arbejder i et ministerium, en styrelse eller lignende og det er så morsomt at i plenum der er det ih og åh så belastende at tage til møder rundt omkring i verden men i mindre forsamlinger så vedstår “I”(måske ikke dig) at det er top-blæret…
Og man skal altså være noget af en brammer for ikke at kunne give den gas for 450 kr. pr dag i Geneve. For lad nu være med at bilde nogen ind at de 450 kr. ligeledes skal dække udgifterne for dem du holder møder med!!!!!

@ Christian
Du aner tydeligvis ikke, hvad du taler om, hverken ang. priserne i Geneve eller hvis du tror, at man bare kan klare vores internationale forpligtelser over telefonen eller mailen.

@ 10.
Hmmm…. det kræver vist ikke meget skosværte at pudse dine sko 🙂

@ 11

Nu er prisen på en bajer eller måltid mad i Geneve jo ikke raketvidenskab men du kan da godt gemme dig bag påstanden om at man ikke kan købe sig et måltid mad og drikkevarer for et par hundrede kroner.
I sagens natur kan ikke alting klares over telefonen eller mail. Men det ændrer jo ikke ved at der afholdes lige lovlig mange møder på alle andre adresser end netop kontorets… Og man behøver da ikke at være ansat i udenrigsministeriet for at vide at der selvfølgelig rejses mere end hvad der er nødvendigt… Jeg er overbevist om at netop din tilstedeværelse i de 14 dage var overmåde nødvendig for at Danmark kunne leve op til nogle forpligtigelser men mon så ikke nogle af dine kollegaer kunne være blevet hjemme?

@ Knud Løkke
Det var en sjov og satirisk bidende kommentar du fik listet afsted der. Det kan du vist tjene gode penge på… 🙂

Læser kun EB når jeg venter på mine pizzaer, men den er vel ikke så meget værre end f.eks. BT?

@Uffe
Kan du ikke fortælle os hvordan du bruger 450DKK/dag i Geneve og hvornår du løber tør af penge? Bare for sjov.

Jeg kender ikke prisniveauet i Geneve, men har været nogle gange i Bern, og det er ikke en billig by. Fandt en tilfældig cafe i Geneve på Google og kan se at en salat koster 25-30 CHF a 6,30 DKR/stk og en hovedret koster 40-50 CHF. Oveni kommer drikkelse. Så forsvinder en dagsdiæt på 450 kroner ret hurtigt, medmindre man forudsætter at danske embedsmænd kun spiser en gang i døgnet og drikker vand af toilettets kolde hane.

Men man kan sikkert finde et spisested i en afkrog, hvor det er billigere. Spørgsmålet er så om det er en god forretning at udsendte embedsmænd, der koster 4-500 kroner i timen i aflønning og omkostninger, skal bruge deres tid på at spare en tyver her og en tier der. Det er det næppe.

@ 16

Mon ikke der indgår kaffe, sandwich, frugt etc. til diverse møder? Tror aldrig jeg har deltaget i noget arrangment dernede uden ret lækker forplejning…

17 så du synes dansk diplomater skal tømme hotellets lobby og møde lokaler for abemad så de kan spare frokost og aftensmad – idiotisk forestilling om vilkårne for diplomater der er jo ingen forretningsfolk der underlagt så restrektive betingelser ud over lanturschauffører.

17 og resten af den fjollede hoetyvsskare,

Hvis man sender hoejtuddannede og dygtige folk afsted for at varetage DK’s interesser skal de have materialerne til at goere det. Deres forhold skal vaere lige lidt under blue chip danske firmaer. De skal vaere paa et hotel hvor der er de fornoedne faciliteter, hvor der er ro og sikkert, og de skal kunne spise i den time der er afsat til det uden at lede efter en billig biks. Helt aerligt, de er paa arbejde.

Men, naar politikere, fagforeningsfolk og andre fyrer den af med fadoel, Big Fat Snake(forestiller jeg mig, nu hvor Bamse ikke er mere) og gensidig rygklap til mantrat ‘vi skal ogsaa have det lidt godt'(som Hardy Hansen angiveligt yndede at sige) saa er det jo en anden sag.

Hmm, det viser sig nu, at Poul Madsen ikke ramte helt ved siden af i sin kritik af ‘Folkemødet’ på Bornholm. Fra TV2.DK:

“Samtlige partier i Folketinget bakker op om, at indenrigs- og sundhedsmini ­ster Bertel Haarder (V) støtter et Folkemøde i Allinge på Bornholm i 2012 med 500.000 kroner, ligesom han gjorde det i år. Det står klart efter et møde i ministeriet, og Bertel Haarder har allerede meddelt Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), den gode nyhed.

“Alle deltagerne på mødet var enige om, at Folkemødet i Allinge i år havde et godt forløb, og at det bør gentages næste år. Dermed har jeg opbakning til at støtte Folkemødet økonomisk,” siger Bertel Haarder.”

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-41404191:500000-til-nyt-folkemøde-i-2012.html

Selvfølghelig kan alle partierne midt i en krisetid blive enige om at igen bevillige 0,5 mio af skatteborgernes penge på et ‘Folekmøde’, hvor de sammen med journalister og kommentatorer kan bo på gode hoteller og drikke sig en gavaldig pind i øret på Østersøen perle, langt væk fra de irriterende vælgere.

@10 og fremefter – den ene gang jeg har haft fornøjelsen af at være udsendt af det offentlige til Luxembourg var den eneste forplejning morgenmaden på hotellet – som efterfølgende blev trukket i diæten. Frokosten blev indtaget for diætpengene i kantinen, aftensmaden på en billig restaurant. Der var ikke mange 25-ører tilovers.

21. Der foregår nu andre ting. Du som politisk interesseret burde juble og booke din sommerferie sådan, at du kan deltage til næste år. Det er et overflødighedshorn af den anden verden.

Nu går den halve million IKKE til druk og hotelophold, men til regionskommunen som naturligvis har nogle udgifter for at arrangere Folkemødet. Derfor har du ikke ret i at Poul Madsen har ret. De penge går IKKE til druk. Det betaler deltagerne selv (men det får du velsagtens også ondt i røven over)

I øvrigt så var PM ikke imod folkemødet som sådan, men brokkede sig over tidspunktet fordi det udelukkede folkets deltagelse. Hvis Poul Madsen interesserede sig for substans så ville han måske vide, at hvis man rykkede Folkemødet ind i turistsæsonen, så ville det blive betydeligt sværere at få udnyttet øens hotelkapacitet. Det vil formentlig også betyde højere overnatningsudgifter for “folket”.

Som lidt læserservice, så er her i øvrigt Ekstra Bladets reaktion søndag på min blogpost om Poul Madsen og Miki Mistrati på Centre Court

På avisens side 2 optræder et fem år gammelt billede af undertegnede bloggende på trappen til Christiansborg ledsagende af et stort fremhævet citat:

“Jeg bruger ikke gerne penge på at købe Ekstra Bladet”

Jarl Cordua, blogger – kendt for sin andenplads i en tænkekonkurrence med to deltagere. Modstanderen var en avocado.

Og så kommer Ekstra Bladets kommentar:

Jarl Cordua må slet ikke købe Ekstra Bladet. Vores avis er vant til at komme i ordentlige hjem.

————

Tjah. Sådan måtte det vel ende. Ekstra Bladet måtte svare igen, og det skete så på denne måde – forventeligt uden at forholde sig til mit indlæg. Det blev så til lidt hån om at jeg er dummere end en avocado og en småpatetisk påstand om at avisen skam er en fin avis.

24. “Skarp” retur fra EB – den med avocadoen må have gjort nas. 🙂

For så vidt angår chefturen til Centre Court er der selvfølgelig den grundlæggende forskel, at ministre og mf’ere er aflønnet og “ansatte” af staten, hvorimod Poul Madsen og Miki Mistrati vel befinder sig i den private sektor. Den sondring troede jeg egentlig var god latin i borgerlige kredse.

Jeg kan godt se, at det er fristende at bruge den verserende kokainsag til at skyde på Poul Madsen, men mener du, at fordi JS for 8 år siden blev dømt i en bedragerisag, så burde EB ikke kunne anvende ham som journalist til at dække et område som narkokriminalitet?

Tak til Jarlen for en bidende hård blog om hykleriet på EB. Udover de skarpe politiske analyser er det indlæg som disse der giver bloggen kvalitet.

Også stor tak til alle dem med små sko og hønserøv, som bliver forargede over, at udsendte danske embedsmænd for hele firehundredeoghalvtredsindtyve kroner i diæter i døgnet. Har i overvejet om der er et job ledigt på EB?
I den forbindelse, når EB er momsfritaget, er vi alle (også os ikke-læsere) jo med til at finansierer PM’s (druk)-ture.

Til de af EB’s journalister som åbenbart læser med her. Har I ikke et bedre svar end en frugtsammenligning på side 2 og en barnlig sviner? Jeg er sikker på, at Jarlen er mand for en debat, også en hård en, så byd nu ordentlig op til dans.

@23 Jarl

“I øvrigt så var PM ikke imod folkemødet som sådan, men brokkede sig over tidspunktet fordi det udelukkede folkets deltagelse”

Skulle vi ikke lige repetere hvad Poul Madsen rent faktisk skrev, (pastet fra dit blogindlæg):

'Nu er den politiske elite hjemme i hovedstaden igen, og i morgen vil en sand bilagsstorm fra Østersøen flyve ind over ministerier, interesseorganisationer og redaktioner.

Kroophold, fadbamser og grillpølser med kartoffelsalat. Intet er for småt til, at det ikke skal betales af andre.

For fælles for den politiske (over)klasse er, at de naturligvis ikke selv betaler, når de tager på lejrskole.'

Med andre ord er PM ‘utilfreds’ med meget mere end lige tidspunktet for dette såkaldte ‘Folkemøde’. Han forudser at en “sand bilagsstorm fra Østersøen flyve ind over ministerier, interesseorganisationer og redaktioner”. PM er altså utilfreds med, at det i sidste ende ikke er deltagerne selv som betaler for deres “Kroophold, fadbamser og grillpølser med kartoffelsalat”. Bemærk her, at han ikke nævner ‘politiske aktiviteter’ med et ord. Kun fest og galde dage om jeg så må sige. Nej, ifølge PM er der her tale om et arrangement, hvor et fælles-træk ved den “politiske (over)klasse er, at de naturligvis ikke selv betaler, når de tager på lejrskole.'

Så PM er altså ikke bare forarget over tidspunktet for ‘Eventen’, men selve ‘Eventens’ karakter og finansiering. Og lige tilsidst: Nej, jeg ville ikke ‘have ondt røven’ over det druk der finder sted, hvis deltagerne selv betalte.

@ 18

Det var nu udsagnet om at “spise en gang i døgnet og drikker vand af toilettets kolde hane” – mit indlæg var myntet på.

Mon ikke morgenmad er inkl. i hotelbookningen, frokost en del af mødet/konferencen + kaffe/kage/frugt om eftermiddagen. Så kan man vel godt få en ok aftensmad for 450 kr.

25. MF’ere kan ikke få refunderet deres bilag til ophold på øen. Men de kan rejse gratis.

Så er problemet nu at rigets ministre bruger skatteyderpenge på at deltage i Folkemødet?

Er der ingen grænser for småligheden?

Resten – og det er vist dem PM sigter til – er organisationsdanmark, borgmestre, private virksomheder OG JOURNALISTER og de skal selvfølgelig have refunderet deres udgifter.

Dvs. de fleste af dem er vist ikke mere skatteyderfinansiseret end fx EBs udsendte journalister.

25. Ja egentlig.

Manden har udstået sin straf osv. Men er det hensigtsmæssigt – af hensyn til avisens troværdighed hos læserne – at lade en tidligere dømt kriminel skrive om kriminalitet?

Det synes jeg ikke. Retfærdigt eller ej: Man er immervæk bagud 20-0 med en kriminel baggrund i fag, hvor troværdighed er alfa og omega (skulle man da tro…)

@ Jarl

ØV – Og så fra dig???

“Er der ingen grænser for småligheden”? …

Lige nu, altså mens dette skrives kan jeg ikke andet end at mistænke dig for at være lige lovlig “fødselsloyal…”. Var det såkaldte “folkemøde” afviklet på Ærø eller Samsø havde du nok “påtalt” beliggenheden…

(Hver gang nogen påpeger at “det offentlige misbruger penge” så er det selvfølgelig udtryk jalousi eller mindreværd. For er man ansat er man værdifuld… Uanset værdiskabelse…
Bare mærkeligt at Uffe og venner ikke reklamerer med deres værdiskabelse. Måske fordi den ikke er der??? )
Uffe!!!: Eftersom du varetager Danmarks interesser… kan du så ikke fortælle os lidt om de interesser du varetager og den værdi du skaber? Nåhr nej… Eller???

Lukket for kommentarer.