Kategorier

Tør Frank Jensen igen udfordre SF på trafikområdet?

Ã…rets budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus står for døren. En stribe toppolitikere skal i de første uger af september formentlig fordele deres tid mellem at knokle løs som folketingskandidater ude i deres opstillingskredse og forhandle budget på Rådhuset. Umiddelbart står det allerede klart, at der afsættes penge til flere dansktimer på et klassetrin i de københavnske folkeskoler, og så skal der bruges en mia. kr. på at bygge flere skoler og daginstitutioner. Hvilke partier kommer så med i budgettet i år? I udgangspunkt bliver der en aftale mellem magtkernen på Rådhuset S-SF, men hvor de radikale og et eller flere borgerlige går med. Man kan bestemt heller ikke udelukke, at Enhedslisten lægger stemmer til en aftale. Skulle Folketingsvalget føre til et regeringsskifte, så kunne man også spekulere i, om Frank Jensen vil bruge de efterfølgende budgetforhandlinger til at inddrage parkeringspladser og havnetunnel mv., og dermed udfordre SF, sådan som han gjorde det, da han før sommerferien indgik parkeringsforlig med de borgerlige udenom SF. Det scenario afviser man dog bestemt i S-lejren. Faktum er imildertid, at S og SF vil noget vidt forskelligt på trafikområdet, og at Frank Jensen med et regeringsskifte ikke længere på samme måde er presset ind i et fornuftsægteskab med SF. Og så stiller Venstres kulturborgmester Pia Allerslev op i en ny omgang “Vild med Dans” på TV2. Læs om dette og meget mere i min klumme “Københavnsk Politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718