Kategorier

Jarls valgkamp på JP.dk

Valget er udskrevet. Det bliver naturligvis spændende tre uger frem mod torsdag den 15. september. I den tid og i nogle dage efter valget vil mine som hovedregel daglige analyser og kommentarer være at finde på Morgenavisen Jyllands-Postens internetplatform. Det er et samarbejde, som jeg glæder mig meget til.

Her er min første analyse, som du kan læse her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

14 kommentarer til “Jarls valgkamp på JP.dk”

“De to statsministerkandidater vil ikke skåne sig selv. Thorning imponerede allerede i 2007 mange”

“Mange”??? Jeg formoder du mener “mange” journalister og kommentatorer. Jeg tror ikke hun imponerede ret mange af os ‘ude ved kakkelbordene’, hvad valgresultatet da også viste, (tilbagegang for Soc).

Et lille OT-eksperiment, på Politikens “Hvilken kandidat er du mest enig i”- spørgeskema med 19 spørgsmål: http://www.valg-politiken.dk/folketingsvalg/spoergeskema/

Hvis man nu vælger Københavns storkreds, og vælger “Hverken enig eller uenig” som svar på alle spørgsmålene, så har vi med 86 % enighed en vinder fra liste O, tæt efterfulgt af I, C og O igen.

Spørgsmålet er så, om dette siger noget om kandidaternes meninger, eller om Politikens spørgsmål 😛

@4

I Nordsjællands Storkreds så er det Barfoed, der vinder konkurrencen om ikke at mene så meget, dog kun med 89 %

Nordjylland har to topscorere med 100%’s meningsløshed, fra V og B 🙂

Ok nu har jeg løbet igennem alle kredsene og her er resultatet:

Bornholm
72% Kirstine Van Sabben (C )

Fyn
83% Jens Peter Lauge Giversen (K )

København
86% Karin Storgaard (O )

Københavns Omegn
100% Joachim B. Olsen (I)
100% Bjarne Nissen (I )

Nordjylland
100% Nicolaj Holm (B )
100% Peder Christensen (V )

Nordsjælland
89% Lars Barfoed (C )

Sjælland
100% Colette Brix (O )

Sydjylland
100% Charlotte Sahl-Madsen (C )

Vestjylland
100% Helge Sander (V )

Østjylland
86% Peter Hjortkjær Jørgensen (I)

Den utvetydige vinder af konkurrencen om ikke at mene noget er liste I med hele 3 topscorere, efterfulgt af C (med lidt lavere totale score) 🙂

Tager man Altiget.dks spørgeskema har Joakim B. svaret, at han er 'helt uenig' i at kronen skal erstattes af euroen, og altså ikke 'hverken enig eller uenig' som på Politiken'¦ Så mon ikke det er Politikens spørgeskema den er gal med.

@Sikkert nok, for jeg har svært ved at forestille mig, at en politiker slet ikke har nogen mening. Men på den anden side, hvis man ser på hvem der er topscorerne … 😛

Er der nogen herinde der kan forklare den ret markante forskel på Gallup og de fleste øvrige institutter. Er der forskellige måder at gøre svarene op på? For eksempel hvad angår tvivlerne..

Jeg synes det er super at du nu er på et større forum, Jarl.

Jeg ville bare ønske det var en permanent aftale. Selvom jeg personligt godt kan finde ud af at klikke på jarlcordua.dk så ved jeg at du ville nå et noget større publikum ved at blive på eks. jp.

Sandt for dyden mangler de netop nogle politiske orakler som dig 🙂

@10

Tjaa, men prisen for øget eksponering er også flere tosser, bare kig ind på debatten på JP.dk nu. Jeg syntes altid at noget af det positive ved denne blog var at de fleste kommentarer var relativt velargumenterede.

11
Det kan du have lidt ret i. Men hvis Jarl er i stand til at holde samme justits med jp-bloggen som på denne, gør det vel ikke så meget, at et bredere udsnit af befolkningen deltager i debatten under valgkampen. Der bliver måske lidt længere mellem de gode argumenter og kortere mellem de mere følelsesladede. Denne blog (altså jarlcordua.dk) er befolket af personer med generelt stort politisk engagement og viden (også mellem valgkampene), og dermed bliver de fleste debatter her også af ganske høj kvalitet. Det kan strengt taget godt fortsætte, hvis Jarl bliver ved med at linke, så nogle af os fortsætter debatten om hans jp-indlæg i dette snævrere forum. Så det vel ren win-win.

Det er bestemt heller ikke udelukket, da jeg nu kan se, at du både holder nogenlunde justits og også – ligesom på denne blog – selv deltager i debatten. Det er netop en af styrkerne ved denne blog, og kan du trække den over på jp – ja, så så stalker jeg dig også der 🙂

Lukket for kommentarer.