Kategorier

Er de konservative på vej på historiens losseplads?

De konservaties partileder Lars Barfoed ligner en “Mr. 3,3 pct.”. Han har vel indtil kommunalvalget om 2 år til at rette Det konservative folkeparti op.

Læs min analyse, der er bragt i dagbladet Information fredag.

11 kommentarer til “Er de konservative på vej på historiens losseplads?”

Re: Notatet i skattesagen

I den ene redegørelse fremgør det at notatet kan være fremstillet af Venstres pressetjeneste – nu viser det sig at det sandsynligvis er skrevet på BT. Hvad er forbindelsen mellem BT og Venstres pressetjeneste? Er dette en rygende pistol?

@2

Men hvorfor beder ministeren sin nærmest medarbejder om at overbringe det til Skat Kbh? Det er vel ikke BTs journalister der skal “sagsbehandle” en borgers skattesag?

@3

Ifølge Olav Skaaning Andersen, så er
der “tale om et afbalanceret notat, der forsøger at vurdere de oplysninger, vi havde om Kinnocks skatteforhold. Det meste af det, der står i notatet, er en mere formel sammenskrivning af, hvad vi tidligere har bragt i dagbladet B.T. Vi udarbejdede det for at skabe overblik, og til brug for indstillinger i forbindelse med de to journalistpriser, FUJ og Cavling i 2010.”

Et offentligt tilgængeligt dokument, der forsøger at danne sig et overblik over den samlede mængde af informationer kan da godt være relevant. Det fremgår i hvert fald ikke entydigt, som et forsøg på afpresning. Men det bliver så afvist af de rette myndigheder. Det virker til at være en storm i et glas vand.

Noget af det, der fremgår af Erling Andersens notat, er, at han og en anden person i Skats ledelse allerede en måned, inden den såkaldte frifindelse blev en realitet, reelt havde besluttet sig for, at Kinnock skulle klare frisag. Det lyder altså umiddelbart ikke som om, han har været særlig interesseret i at få nye oplysninger i sagen. Som nævnt tidligere kommer man ikke uden om, at personlige sym- og antipatier kan spille en rolle for, hvordan skønsmæssige afgørelser falder ud. Det er jo heller ikke uden grund, at dommerne i USA’s højesteret meget ofte stemmer til fordel for det parti (Republikanerne eller Demokraterne), de er blevet udnævnt af.

Re: Notatet i skattesagen

Som “ganske almindelige” borger/vælger er jeg ret frastødt af journalister og kommentatorers totalt ude-af-kontrol selvsving med krav om på det nærmeste standret, “den værste sag siden Tamilsagen!”, “Lund Poulsen færdig i politik!”, “Rigsretssag!”. De er næsten åndeløse i deres (forsøgt tilbageholdt) begejstring over at have noget at skrive/ tale om ad nauseam, ad infinito.

Men hej, hvad med mig? Borgeren, læseren, brugeren? Hvad med at forklare mig hvilke FAKTA, der er i sagen og fokusere mere på dem end på gætterier, formodninger og fremtids-scenarier?

Prisen for vildledning (for ikke at sige uhæderlighed) går efter min mening til DRs nyhedsredaktion, der i lørdagens middags-radioavis havde hentet en notorisk Lars Løkke Rasmussen foragter ind for at forklare, hvordan dette (sikkert? måske? muligvis?) ville kunne spores helt til toppen af Venstres ledelse! Hun blev behørigt belønnet for sin indsats med et “Tusind tak”. (Kunne mindre ikke have gjort det?)

I øvrigt undrer det mig at den skandale '“ og det mener jeg virkelig, der er tale om '“ at Helle Thorning-Schmidts cpr-nr er blevet lækket, pludselig synes helt fraværende i nyhedsdækningen.

Jeg har nu aldrig haft den store fidus til Lars Barfoed som mr. “higt-score”, men synes faktisk, at han har gjort det overraskende godt. De Konservatives vej mod afgrunden skyldes meget andet end Lars Barfoed.

Nu har Margrethe Vestager jo også været “Mrs. 3,3%” eller noget der ligner – så intet er umuligt. Den nuværende røde regering hjælper godt på vej 🙂

@2
“Men hvorfor beder ministeren sin nærmest medarbejder om at overbringe det (notatet) til Skat Kbh”

Fremgår det af notaterne direkte, at det forholder sig sådan ?
Man kan måske slutte sig til det, som en oplaget mulighed, men det er jo ikke det samme som et bevis.

Men det jeg studsede over er at departementschefen i det hele taget tog det med, hvorfor ? HVORFOR ?

Ifølge Erling Andersens notat forsøgte skatteministeriet at påvirke Skat Kbhs afgørelse af sagen både før og efter den var afgjort. De undersøgte mulighederne for at få omstødt Skat KBhs afgørelse, da det ikke lykkedes for dem at ændre den i første omgang. Derefter lækkede de afgørelsen.
Ifølge Ekstra Bladet har TLPs kommunikationsmand Peter Arnfeldt forhandlet 'œi månedsvis' med EB om at lække skatte-afgørelsen. Det betyder enten, at Troels og Peter gik alene med en sag, der kunne afgøre valget og regeringens skæbne *i månedsvis* eller også betyder det at de fik godkendelse til at gå videre med lækken.

Kristian Jensen
Jeg håber, at Thor Möger nu stopper de løgnagtige beskyldninger mod ansatte i Venstre. Troels har tydeligt fortalt, at det er ham selv, som har udarbejdet et meget omtalt notat.

http://www.facebook.com/240637459319900/posts/271582566225389

Men det sagde Troels Lund Poulsen ikke. Han sagde det var presseudklip.

Om materialet fra BT, så bruger skattemyndighederne ikke seconds opinions og slet ikke fra aviser, i deres sagsbehandling.

Lukket for kommentarer.