Kategorier

Lykke Friis om Merkel, Møller-brødrene og EU-afstemning i Cordua & Steno torsdag

Det tyske forbundsdagsvalg finder sted i september, og kansleren Angela Merkel er på det seneste blevet portrætteret i adskillige biografier. Lykke Friis har læst et par af dem og kommer i studiet for at analysere den tyske valgkamp. Det sker i første time af Cordua & Steno torsdag på Radio24Syv.

Brødrene Aksel og Poul Møller satte i årtier deres store præg på den konservative politik og tænkning. Ikke mindst på Frederiksberg, hvor de konservative længe har haft deres højborg, og Aksel Møller i en periode var borgmester. Først i 2. time får vi besøg af Nikolaj Bøgh, der tidligere har udgivet en dobbeltbiografi om Poul og Aksel Møller, til en samtale om Møller-brødrene og deres tid.

Venstre foreslog for nylig, at tiden nu er kommet til, at vi får en folkeafstemning om to af de forbehold, som Danmark siden nej-afstemningen i 1992, fortsat har til Maastricht-traktaten. Nej, tiden er ikke moden, siger socialdemokraterne. Debat ca. kl. 11.35 mellem Venstres Jakob Ellemann-Jensen og Jens Joel fra Socialdemokraterne.

Undervejs skal vi også vende den aktuelle situation i dansk politik og ikke mindst uddele Ugens Fidusbamse til en værdig modtager. Har du spørgsmål og kommentarer er du velkommen til at skrive til os på vores Facebook-side Cordua & Steno.

Hør med på Radio 24Syv. Kl. 10-12 torsdag.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718