Kategorier

Vækstplan, EU-afstemning og Russisk-tyrkisk krise i Cordua & Steno torsdag

  'Der er brug for et gearskifte', sagde Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen da han først på ugen præsenterede regeringens vækstplan med 100 initiativer 'Vækst og udvikling i hele Danmark', der især skal sætte fut i væksten i udkantsområderne. Men vil det virke? Er det nok? Og drejer regeringen på de rigtige håndtag? Vi tager debatten mellem erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, Venstre og Magnus Heunicke, landdistrikts- og øordfører for Socialdemokraterne.

Det er torsdag kl. 10.05 i Cordua & Steno på Radio24syv

Den 3. December skal nationen til stemmeurnerne. Det tegner ikke alene til et opgør mellem ja og nej siden, men også Venstre og Dansk Folkeparti, som har skærpet retorikken overfor hinanden. Nu mødes Dansk Folkepartis Søren Espersen og Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen i en debat forud for folkeafstemningen.

Tyrkiet nedskød tirsdag et russisk fly over Syrien, der muligvis havde været ind over den tyrkiske grænse. Nu var der ellers tegn på en koalition mod IS var i støbeskeen, og så geråder et NATO-medlem ud i en alvorlig krise med Rusland, der igen må erkende, at landet på ingen måde er usårlig, når Vladimir Putin involverer sig i Syrien. Men hvad bliver hans næste træk?

Vi får en analyse fra Peter Viggo Jakobsen Ph.d., lektor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet, og deltidsprofessor ved Center for War Studies, Syddansk Universitet

Vi skal også have uddelt Ugens Fidusbamse til en værdig modtager og    vende udvikligen i dansk politik. Skriv til os hvis du har en god kandidat til Fidusbamsen eller har spørgsmål og kommentarer til programmets emner og vores gæster.

Hør hele 1. time med Torsten Schack Pedersen og Magnus Heunicke og Ugens Fidusbamse, der gik til Joachim B. Olesen LA her

Hør hele 2. time med debat om retsforbeholdet med Søren Espersen DF og Joachim B. Olesen og siden Peter Viggo Jakobsen her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718